Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Snap stijgt op Wall Street, regionale banken verder omlaag

Snap stijgt op Wall Street, regionale banken verder omlaag

NEW YORK (ANP) - Snap, het moederbedrijf van de app Snapchat, behoorde donderdag tot de stijgers op de aandelenbeurzen in New York. Het bedrijf achter de populaire app waarmee foto's en filmpjes kunnen worden gedeeld werd bijna 3 procent hoger gezet. De koerswinst volgde op het mogelijke verbod van de Chinese videoapp TikTok in de Verenigde Staten.

Het populaire TikTok is eigendom van het Chinese techbedrijf ByteDance en vormt volgens de Amerikaanse regering een bedreiging voor de nationale veiligheid. De Amerikaanse regering eist dan ook dat ByteDance zijn belang in TikTok verkoopt. Gebeurt dit niet, dan dreigt een verbod op de app in de VS. Ook Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook, WhatsApp en Instagram, profiteerde van het mogelijke verbod en klom 1 procent.

Verder bleef de aandacht vooral uitgaan naar de onrust in de bankensector. De belofte van de Zwitserse centrale bank om Credit Suisse, de op een na grootste bank van het land, te steunen zorgde voor enige opluchting bij beleggers. De grote Amerikaanse JPMorgan Chase, Bank of America, Citigroup en Wells Fargo daalden echter tot dik 1 procent.

Aanhoudende zorgen

De kleinere regionale banken bleven ook onder druk staan door de aanhoudende zorgen over de toekomst van deze banken, na het omvallen van de Silicon Valley Bank en Signature Bank. PacWest Bancorp verloor 16 procent. First Republic Bank kelderde 35 procent. De bank liet weten alle strategische opties te onderzoeken voor de toekomst van het bedrijf.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang van de handel 0,7 procent lager op 31.647,32 punten. De brede S&P 500 daalde 0,6 procent tot 3866,86 punten en techbeurs Nasdaq verloor 0,5 procent tot 11.377,28 punten.

Beleggers zijn verder vooral benieuwd hoe de Amerikaanse centrale bank zal reageren op de onrust in de bankensector. De Federal Reserve houdt volgende week zijn rentevergadering en beleggers hopen dat de centrale bank dan zal besluiten om de rente minder sterk te verhogen om de kalmte in de financiële sector te bewaren. De Europese Centrale Bank (ECB) besloot donderdag echter wel om vast te houden aan een renteverhoging van een half procentpunt.

Virgin Orbit

Virgin Orbit ging dik 35 procent onderuit. Het ruimtevaartbedrijf van de bekende Britse zakenman en miljardair Richard Branson heeft bijna alle werknemers met verlof gestuurd. Het verlof is bedoeld om het bedrijf meer tijd te geven om een nieuw investeringsplan af te ronden om uit de financiële problemen te komen.

De euro was 1,0577 dollar waard, tegen 1,0580 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,5 procent minder op 66,63 dollar. Brentolie werd 1,3 procent goedkoper op 72,72 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Toshiba stijgt op lagere Japanse beurs na steun overnamebod

TOKIO (ANP) - Toshiba behoorde vrijdag tot de sterkste stijgers op de aandelenbeurs in Tokio. Het Japanse industrieel en technologisch concern zal het overnamebod van een Japans consortium onder leiding van investeerder Japan Industrial Partners (JIP) steunen. Met het bod van ongeveer 2 biljoen yen, omgerekend ruim 14 miljard euro, komt mogelijk een einde aan een zeer onrustige periode van het bedrijf. Toshiba wordt namelijk al jaren geplaagd door schandalen.

3 minuten geleden
Economische groei van 0,6 procent in vierde kwartaal bevestigd

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse economie groeide in het vierde kwartaal van vorig jaar op kwartaalbasis met 0,6 procent. Het Centraal Bureau voor de Statistiek kwam ook na een tweede berekening tot die conclusie, na een eerste raming in februari. Na de krimp in het derde kwartaal wist Nederland daarmee een recessie te vermijden.

44 minuten geleden
Beyoncé en Adidas beëindigen samenwerking

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse zangeres, songwriter, actrice en modeontwerpster Beyoncé en het Duitse Adidas, de op één na grootste fabrikant van sportkleding en -schoenen ter wereld, hebben met wederzijdse instemming de samenwerking beëindigd. Het einde zou komen door creatieve meningsverschillen, schrijft The Hollywood Reporter. De verkoop valt ook tegen, volgens Amerikaanse media.

53 minuten geleden
Eerste wet in Amerika remt gebruik TikTok door kinderen

SALT LAKE CITY (ANP) - De gouverneur van de Amerikaanse staat Utah Spence J. Cox heeft donderdag een wet ondertekend die het gebruik van TikTok en Instagram door jongeren en kinderen drastisch inperkt. Eerder deze maand nam de wetgevende macht van Utah de maatregel aan, ondanks tegenstand van de techindustrie en experts op het gebied van burgerrechten, schrijft The New York Times.

1 uur geleden
Hoge Raad bepaalt of bezorgers Deliveroo werknemer of zzp'er zijn

DEN HAAG (ANP) - Zijn maaltijdbezorgers van Deliveroo nu werknemers of zelfstandig ondernemers? Ook na het vertrek van Deliveroo uit Nederland is die vraag nog relevant, want de Hoge Raad doet vrijdag uitspraak in een slepende zaak hierover die is aangespannen door vakbond FNV. De kwestie zou Deliveroo zomaar nog veel geld kunnen kosten. Lagere rechtbanken bestempelden de maaltijdbezorgers al als werknemers, maar Deliveroo ging telkens in beroep.

4 uur geleden
Hoge Raad bepaalt of bezorgers Deliveroo werknemer of zzp'er zijn

DEN HAAG (ANP) - Zijn maaltijdbezorgers van Deliveroo nu werknemers of zelfstandig ondernemers? Ook na het vertrek van Deliveroo uit Nederland is die vraag nog relevant, want de Hoge Raad doet vrijdag uitspraak in een slepende zaak hierover die is aangespannen door vakbond FNV. De kwestie zou Deliveroo zomaar nog veel geld kunnen kosten. Lagere rechtbanken bestempelden de maaltijdbezorgers al als werknemers, maar Deliveroo ging telkens in beroep.

4 uur geleden
DNB-baas denkt niet dat we aan vooravond nieuwe bankencrisis staan

AMSTERDAM (ANP) - Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank (DNB), denkt niet dat we aan de vooravond staan van een nieuwe bankencrisis. Het omvallen van twee banken in de Verenigde Staten en de bijna omgevallen Zwitserse bank Credit Suisse had opzichzelfstaande "hele duidelijke oorzaken", zegt Knot in Nieuwsuur.

9 uur geleden