Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Snap stijgt op Wall Street, regionale banken verder omlaag

Snap stijgt op Wall Street, regionale banken verder omlaag

NEW YORK (ANP) - Snap, het moederbedrijf van de app Snapchat, behoorde donderdag tot de stijgers op de aandelenbeurzen in New York. Het bedrijf achter de populaire app waarmee foto's en filmpjes kunnen worden gedeeld werd bijna 3 procent hoger gezet. De koerswinst volgde op het mogelijke verbod van de Chinese videoapp TikTok in de Verenigde Staten.

Het populaire TikTok is eigendom van het Chinese techbedrijf ByteDance en vormt volgens de Amerikaanse regering een bedreiging voor de nationale veiligheid. De Amerikaanse regering eist dan ook dat ByteDance zijn belang in TikTok verkoopt. Gebeurt dit niet, dan dreigt een verbod op de app in de VS. Ook Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook, WhatsApp en Instagram, profiteerde van het mogelijke verbod en klom 1 procent.

Verder bleef de aandacht vooral uitgaan naar de onrust in de bankensector. De belofte van de Zwitserse centrale bank om Credit Suisse, de op een na grootste bank van het land, te steunen zorgde voor enige opluchting bij beleggers. De grote Amerikaanse JPMorgan Chase, Bank of America, Citigroup en Wells Fargo daalden echter tot dik 1 procent.

Aanhoudende zorgen

De kleinere regionale banken bleven ook onder druk staan door de aanhoudende zorgen over de toekomst van deze banken, na het omvallen van de Silicon Valley Bank en Signature Bank. PacWest Bancorp verloor 16 procent. First Republic Bank kelderde 35 procent. De bank liet weten alle strategische opties te onderzoeken voor de toekomst van het bedrijf.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang van de handel 0,7 procent lager op 31.647,32 punten. De brede S&P 500 daalde 0,6 procent tot 3866,86 punten en techbeurs Nasdaq verloor 0,5 procent tot 11.377,28 punten.

Beleggers zijn verder vooral benieuwd hoe de Amerikaanse centrale bank zal reageren op de onrust in de bankensector. De Federal Reserve houdt volgende week zijn rentevergadering en beleggers hopen dat de centrale bank dan zal besluiten om de rente minder sterk te verhogen om de kalmte in de financiële sector te bewaren. De Europese Centrale Bank (ECB) besloot donderdag echter wel om vast te houden aan een renteverhoging van een half procentpunt.

Virgin Orbit

Virgin Orbit ging dik 35 procent onderuit. Het ruimtevaartbedrijf van de bekende Britse zakenman en miljardair Richard Branson heeft bijna alle werknemers met verlof gestuurd. Het verlof is bedoeld om het bedrijf meer tijd te geven om een nieuw investeringsplan af te ronden om uit de financiële problemen te komen.

De euro was 1,0577 dollar waard, tegen 1,0580 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,5 procent minder op 66,63 dollar. Brentolie werd 1,3 procent goedkoper op 72,72 dollar per vat.

Meer uit Financieel

's Werelds grootste lng-exporteur Qatar voert gaswinning op

DOHA (ANP/RTR) - QatarEnergy voert de productie van vloeibaar gemaakt aardgas (lng) verder op. Het Qatarese staatsbedrijf is van plan 16 miljoen ton lng per jaar extra te winnen uit een groot gasveld in de Perzische Golf.

51 minuten geleden
Chinese drankenmiljardair Zong Qinghou (79) overleden

HANGZHOU (ANP/AFP) - Zong Qinghou, de voormalig rijkste man van China, is overleden. Hij stierf zondagochtend op 79-jarige leeftijd nadat "behandeling voor een aandoening niet bleek aan te slaan", meldt zijn bedrijf op het sociale medium Weibo. Zong was de oprichter van het drankenconglomeraat Wahaha. Chinese media meldden eerder al dat hij ziek was, zonder te specificeren waar hij aan leed.

2 uur geleden
Voormalige Martinair-piloten sluiten cao-akkoord met KLM

AMSTERDAM (ANP) - Vakbond AVV en KLM hebben vrijdag een principe-akkoord gesloten voor een nieuwe cao voor de voormalige Martinair-piloten, meldt AVV zaterdagavond. De ongeveer 150 vrachtvliegers zien hun salaris dit jaar met 33 procent stijgen en krijgen een werkgelegenheidsbescherming tot april 2026. De stakingen die sinds 1 februari werden gehouden, zijn beëindigd.

13 uur geleden
Sky News: bedrijf wil mogelijk Britse tak The Body Shop overnemen

LONDEN (ANP/RTR/AFP) - De Britse kledingverkoper Next heeft de bewindvoerders van de noodlijdende Britse tak van The Body Shop benaderd voor een mogelijke deal om een deel van de cosmeticaketen over te nemen. Dat zegt de Britse nieuwszender Sky News op basis van ingewijden. The Body Shop, bekend om zijn duurzame haar- en huidproducten, kondigde op 14 februari aan financiële experts in te schakelen. Die gaan proberen om delen van de Britse tak van het bedrijf te redden.

18 uur geleden
Eiffeltoren zondag weer open, was dagenlang dicht door staking

PARIJS (ANP/AFP/BELGA) - De Eiffeltoren gaat zondag weer open, omdat de vakbonden en de exploitant van het Parijse monument tot een akkoord zijn gekomen. Vijf dagen lang was de toeristische trekpleister gesloten door een staking.

19 uur geleden
Ford zet levering elektrische pick-uptrucks stop

DEARBORN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Autofabrikant Ford heeft de levering van zijn elektrische pick-uptruck F-150 Lightning stopgezet om een onbekend probleem met de voertuigen. Dat gebeurt enkele weken nadat het bedrijf had aangekondigd de productie van datzelfde model af te schalen in de Verenigde Staten door afnemende verkopen.

20 uur geleden
Rechter keurt miljardenboete cryptobeurs Binance goed

SEATTLE (ANP/AFP/BLOOMBERG/RTR) - Binance moet een boete betalen van meer dan 4,3 miljard dollar, omgerekend bijna 4 miljard euro, onder meer voor het overtreden van anti-witwasregels. Dat is het gevolg van de beslissing van een Amerikaanse rechter die een overeenkomst tussen Binance en de federale aanklagers heeft goedgekeurd.

21 uur geleden