Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Snap sleept socialemediabedrijven omlaag op Wall Street

Snap sleept socialemediabedrijven omlaag op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Snap is vrijdag na het openen van de beurzen in New York hard onderuitgegaan. Het moederbedrijf van de app Snapchat waarschuwde voor verlies aan reclame-inkomsten door aanpassingen die Apple heeft doorgevoerd. Ook andere socialmediabedrijven verloren hierdoor aan beurswaarde, wat techgraadmeter Nasdaq een openingsverlies van 0,6 procent opleverde.

Snap, dat met een teleurstellend kwartaalbericht kwam, verloor 23 procent aan beurswaarde. Adverteerders gaven minder uit voor gerichte reclames op het platform. Door aanpassingen aan het besturingssysteem iOS van Apple moeten gebruikers tegenwoordig toestemming geven voordat apps hun internetgedrag mogen volgen voor gericht adverteren. Steeds meer mensen weigeren dat.

Facebook en Twitter daalden in de eerste handelsminuten tot 4,4 procent. Ook deze bedrijven leunen voor hun inkomsten zwaar op gebruikersdata waarmee ze adverteerders van dienst kunnen zijn.

Chips

De Nasdaq stond na enige minuten handelen op 15.125 punten. De bredere S&P 500 won juist 0,1 procent tot 4554 punten en de Dow-Jonesindex klom 0,4 procent tot 35.744 punten.

Beleggers verwerkten opnieuw een grote hoeveelheid bedrijfsresultaten. Chipmaker Intel daalde bijna 11 procent. Het concern moet fors investeren om zijn halfgeleiders nog aantrekkelijk te houden voor klanten die eigen chips maken. Dat zal de winstmarges raken.

Beyond Meat

Creditcardmaatschappij American Expres profiteerde van een recordbedrag aan aankopen via zijn betaalkaarten en steeg 4,8 procent. Oliedienstverlener Schlumberger steeg 0,2 procent na het openen van de boeken.

Beleggers schrokken ook van een omzetwaarschuwing van Beyond Meat. Uit voorlopige cijfers blijkt dat de omzet miljoenen dollars lager uitvalt dan gedacht. De producent van vleesvervangers kampte met een onverwachte daling van de bestellingen door winkeliers. Daarnaast had een fabriek in de VS last van een gebrek aan schoon drinkwater voor de productie van vegetarische hamburgers.

Beleggers verwerkten verder nieuws over China Evergrande Group in China. Het noodlijdende vastgoedconcern heeft op de valreep wanbetaling voorkomen door net op tijd de rente op een van zijn leningen te betalen

Meer uit Financieel

Staatsoliebedrijf van Koeweit doet 'gigantische' olievondst

KOEWEIT (ANP/RTR) - Kuwait Petroleum, het staatsoliebedrijf van Koeweit, heeft een olievondst gedaan, die gelijk staat aan de totale productie van het land in drie jaar. De "gigantische" vondst werd ten oosten van het Koeweitse eiland Failaka gedaan, maakte het concern zondag bekend.

2 uur geleden
Beleggers vrezen voor onrust op beurzen na aanslag op Trump

AMSTERDAM (ANP/RTR) - Beleggers staan maandag voor een mogelijk nerveuze handelssessie na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president Donald Trump. De kandidaat namens de Republikeinen voor de presidentsverkiezingen raakte bij een schietpartij gewond aan zijn oor tijdens een verkiezingsbijeenkomst in de staat Pennsylvania. Een toeschouwer van de bijeenkomst werd gedood door een kogel. De Secret Service doodde de schutter. Mogelijk zorgt de aanslag voor onrust op de beurzen.

5 uur geleden
Musk roept op tot aftreden top Secret Service na aanslag Trump

NEW YORK (ANP) - Miljardair Elon Musk vindt dat de leiding van de Amerikaanse Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van Donald Trump als voormalig president van de Verenigde Staten, moet opstappen. De Tesla-topman deelde een BBC-filmpje op X waarin een getuige de politie waarschuwde voor een gewapende man op het dak, voorafgaand aan de schietpartij.

7 uur geleden
Bitcoin stijgt nadat beeld van strijdlustige Trump viraal gaat

NEW YORK (ANP) - De bitcoin steeg zondag tot boven de 60.000 dollar nadat Donald Trump zich strijdlustig had opgesteld, na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president. Trump staat bekend als een voorstander van cryptovaluta.

9 uur geleden
Vliegveld Berlijn verwacht veel drukte door voetbalfans EK-finale

BERLIJN (ANP/DPA) - De luchthaven van Berlijn bereidt zich voor op een grote stroom passagiers voor de finale van het EK voetbal in de Duitse hoofdstad. Naar verwachting zullen er zaterdag tot en met maandag in totaal zo'n 250.000 passagiers aankomen of vertrekken.

1 dag geleden
Amazon en Samsung investeren in Amerikaanse robotstart-up

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Robotstart-up Standard Bots heeft via een reeks deals 63 miljoen dollar opgehaald. De Amerikaanse maker van robotarmen die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie (AI), heeft onder meer financiƫle injecties gekregen van Amazon en Samsung.

1 dag geleden
Claimzaak tegen sportmerk Lululemon om vermeende greenwashing

VANCOUVER (ANP/BLOOMBERG) - Sportkledingmerk Lululemon wordt in een Amerikaanse claimzaak beschuldigd van misleiding van consumenten via zogeheten greenwashing. Lululemon zou consumenten ten onrechte laten geloven dat het merk duurzaam en milieuvriendelijk is, terwijl de CO2-uitstoot van de onderneming alleen maar toeneemt.

1 dag geleden