Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Snap sleept socialemediabedrijven omlaag op Wall Street

Snap sleept socialemediabedrijven omlaag op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Snap is vrijdag na het openen van de beurzen in New York hard onderuitgegaan. Het moederbedrijf van de app Snapchat waarschuwde voor verlies aan reclame-inkomsten door aanpassingen die Apple heeft doorgevoerd. Ook andere socialmediabedrijven verloren hierdoor aan beurswaarde, wat techgraadmeter Nasdaq een openingsverlies van 0,6 procent opleverde.

Snap, dat met een teleurstellend kwartaalbericht kwam, verloor 23 procent aan beurswaarde. Adverteerders gaven minder uit voor gerichte reclames op het platform. Door aanpassingen aan het besturingssysteem iOS van Apple moeten gebruikers tegenwoordig toestemming geven voordat apps hun internetgedrag mogen volgen voor gericht adverteren. Steeds meer mensen weigeren dat.

Facebook en Twitter daalden in de eerste handelsminuten tot 4,4 procent. Ook deze bedrijven leunen voor hun inkomsten zwaar op gebruikersdata waarmee ze adverteerders van dienst kunnen zijn.

Chips

De Nasdaq stond na enige minuten handelen op 15.125 punten. De bredere S&P 500 won juist 0,1 procent tot 4554 punten en de Dow-Jonesindex klom 0,4 procent tot 35.744 punten.

Beleggers verwerkten opnieuw een grote hoeveelheid bedrijfsresultaten. Chipmaker Intel daalde bijna 11 procent. Het concern moet fors investeren om zijn halfgeleiders nog aantrekkelijk te houden voor klanten die eigen chips maken. Dat zal de winstmarges raken.

Beyond Meat

Creditcardmaatschappij American Expres profiteerde van een recordbedrag aan aankopen via zijn betaalkaarten en steeg 4,8 procent. Oliedienstverlener Schlumberger steeg 0,2 procent na het openen van de boeken.

Beleggers schrokken ook van een omzetwaarschuwing van Beyond Meat. Uit voorlopige cijfers blijkt dat de omzet miljoenen dollars lager uitvalt dan gedacht. De producent van vleesvervangers kampte met een onverwachte daling van de bestellingen door winkeliers. Daarnaast had een fabriek in de VS last van een gebrek aan schoon drinkwater voor de productie van vegetarische hamburgers.

Beleggers verwerkten verder nieuws over China Evergrande Group in China. Het noodlijdende vastgoedconcern heeft op de valreep wanbetaling voorkomen door net op tijd de rente op een van zijn leningen te betalen

Meer uit Financieel

Frankrijk opent gigafabriek voor productie van autobatterijen

PARIJS (ANP/AFP) - Frankrijk opent dinsdag de eerste fabriek voor autobatterijen binnen de landsgrenzen. Het opbouwen van een batterij-industrie is een belangrijk onderdeel van het plan van de Franse president Emmanuel Macron om Frankrijk te herindustrialiseren. In het kader daarvan moet er de komende drie jaar een aantal fabrieken in het noorden van Frankrijk worden gebouwd.

8 minuten geleden
FNV: weer staking bij verffabriek PPG in Tiel, dit keer 4 dagen

TIEL (ANP) - Personeel van verffabrikant PPG in Tiel legt vanaf dinsdag vier dagen het werk neer. Het is daarmee voor de tweede keer dat in die fabriek gestaakt wordt, na ook al eerdere stakingen in onder meer Amsterdam en Uithoorn. De staking wordt aangekondigd door FNV, waarmee de vakbond de cao-eis voor een hoger salaris extra kracht bij wil zetten.

24 minuten geleden
Werknemers autofabriek VDL Nedcar gaan opnieuw staken

BORN (ANP) - Werknemers van de Limburgse autofabriek VDL Nedcar leggen dinsdag opnieuw het werk neer. De vakbonden hebben aangekondigd dat de fabriek voor 24 uur plat gaat. Ze vinden het bod voor een sociaal plan dat VDL heeft gedaan te laag. Binnenkort willen ze nogmaals een staking opzetten, heeft FNV-bestuurder Peter Reniers al laten weten.

2 uur geleden
Borussia Dortmund flink onderuit op Duitse beurs na missen titel

FRANKFURT (ANP) - Borussia Dortmund heeft maandag meer dan een kwart van zijn beurswaarde verloren, nadat de voetbalclub de Duitse landstitel afgelopen weekend op het laatste moment aan zich voorbij zag gaan. De koploper wist op de laatste speeldag in eigen stadion niet te winnen van FSV Mainz: 2-2. Rivaal Bayern München versloeg FC Köln (1-2) en slaagde erin om voor de elfde maal op rij de Bundesliga te winnen.

12 uur geleden
Wall Street blijft dicht vanwege Memorial Day

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York blijven maandag gesloten vanwege de viering van Memorial Day in de Verenigde Staten. Op die dag worden gesneuvelde Amerikaanse soldaten herdacht. De handel op Wall Street zal dinsdag worden hervat.

14 uur geleden
Grootste olieconcern India wil miljarden in groene energie steken

MUMBAI (ANP/BLOOMBERG) - Het Indiase Oil and Natural Gas Corp (ONGC) wil 1 biljoen roepies (omgerekend ruim 11 miljard euro) investeren in groene energie tegen 2030. Het staatsconcern, dat voorziet in ruim de helft van de vraag naar olie en gas, wil daarmee de "inspanningen voor groene energie opvoeren", aldus ONGC-voorzitter Arun Kumar Singh.

16 uur geleden
AEX licht lager op rustige pinksterdag, Turkse beurs fors hoger

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak ging maandag licht omlaag tijdens een rustige handelssessie. Veel Nederlandse bedrijven zijn dicht vanwege Pinksteren. Daarnaast hebben beleggers in Londen en Zürich een vrije dag en houdt Wall Street ook de deuren gesloten vanwege Memorial Day in de Verenigde Staten. De Turkse beurs liet een stevige winst zien na de herverkiezing van president Recep Tayyip Erdogan, die zondag de tweede verkiezingsronde wist te winnen.

18 uur geleden