Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Snap en Intel grote verliezers op Wall Street

Snap en Intel grote verliezers op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Socialmediabedrijf Snap en chipfabrikant Intel waren vrijdag grote verliezers op de beurzen in New York. Beleggers waren niet blij met aankondigingen die de bedrijven deden bij hun kwartaalberichten. De stemming onder Amerikaanse beleggers was over de gehele linie niet al te best. Dat kwam door opmerkingen van centralebankhoofd Jerome Powell. Hij uitte zijn zorgen over de hoge inflatie. Die houdt waarschijnlijk wat langer aan dan eerder gedacht, al gaat het volgens de voorzitter van de Federal Reserve wel nog steeds om een tijdelijk fenomeen.

Snap verloor zo'n 27 procent aan beurswaarde. Het moederbedrijf van de app Snapchat waarschuwde ook voor verlies aan reclame-inkomsten door aanpassingen die Apple heeft doorgevoerd. Door aanpassingen aan het besturingssysteem iOS van Apple moeten gebruikers tegenwoordig toestemming geven voordat apps hun internetgedrag mogen volgen voor gericht adverteren. Steeds meer mensen weigeren dat.

Chipmaker Intel daalde op zijn beurt bijna 12 procent. Het concern moet fors investeren om zijn halfgeleiders nog aantrekkelijk te houden voor klanten die eigen chips maken. Dat zal de winstmarges raken. Intel gaf ook aan dat zijn plannen voor een miljardeninvestering in een nieuwe Amerikaanse halfgeleiderfabriek alleen doorgezet kunnen worden als de politiek in Washington met subsidies komt voor de chipsector.

Beyond Meat

De belangrijkste beursgraadmeters gingen gemengd de handel uit. De Dow-Jonesindex won 0,2 procent op 35.677,02 punten. De brede S&P 500 zakte 0,1 procent tot 4544,90 punten en techbeurs Nasdaq verloor 0,8 procent tot 15.090,20 punten. De hoge inflatie houdt de beursvloeren al langer in de greep. Beleggers zijn namelijk bang dat Fed ingrijpt en zijn steunbeleid versneld afbouwt. Dat laatste is iets wat beleggers liever niet zien gebeuren.

De markten verwerkten opnieuw een grote hoeveelheid bedrijfsresultaten. Creditcardmaatschappij American Expres profiteerde van een recordbedrag aan aankopen via zijn betaalkaarten en steeg dik 5 procent. Beleggers schrokken juist van een omzetwaarschuwing van Beyond Meat, dat bijna 12 procent onderuitging. Uit voorlopige cijfers blijkt dat de omzet van de maker van vleesvervangers miljoenen dollars lager uitvalt dan gedacht.

De euro was 1,1642 dollar waard, tegen 1,1634 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie kostte 2 procent meer op 84,18 dollar. Brentolie werd 1,5 procent duurder op 85,89 dollar.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Mercedes-Benz en moederbedrijf Peugeot investeren in accumaker

WOBURN (ANP) - Autoproducenten Mercedes-Benz en Stellantis, het moederbedrijf van onder meer Peugeot, Fiat, Opel en Chrysler, hebben geld gestoken in het Amerikaanse accubedrijf Factorial Energy. Daarmee gaan de Europese bedrijven de Zuid-Koreaanse branchegenoten Hyundai en Kia achterna, die al eerder een samenwerkingsverband sloten.

1 uur geleden
Aanstaande bondskanselier Duitsland hint op ingrepen om inflatie

BERLIJN (ANP/BLOOMBERG) - De Duitse regering moet mogelijk actie ondernemen als de huidige hoge inflatie niet afneemt. Dat zei de aankomend bondskanselier van Duitsland Olaf Scholz in een interview met Bild TV. Bij een hoge inflatie neemt onder meer de koopkracht af, aangezien je minder kunt met je euro. Dat is zeker het geval als de lonen minder hard stijgen dan de inflatie. Door de hogere prijzen zijn consumenten ook minder vaak geneigd om bijvoorbeeld grote aankopen te doen.

1 uur geleden
Powell: Fed kijkt naar sneller afbouwen coronasteun

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Federal Reserve kijkt of de coronasteun sneller moet worden afgebouwd nu de inflatie hardnekkiger blijkt te zijn dan eerder verwacht. Dat zei voorzitter Jerome Powell van de Amerikaanse centrale bank tijdens een getuigenis in de Amerikaanse Senaat.

1 uur geleden
Spelletjes en knutselcadeaus dit jaar populair met Sinterklaas

DEN HAAG (ANP) - Bord- en gezelschapsspelletjes maar ook knutselspeelgoed zijn dit jaar erg in trek als sinterklaascadeau. Dat laten speelgoedverkopers zoals Lobbes.nl, webwinkel bol.com, budgetketen Action, drogisterij- en speelgoedverkoper Kruidvat en onlinewarenhuis Wehkamp weten. Consumenten lijken erop in te spelen meer thuis te moeten zitten, nu restaurants en culturele instellingen de komende tijd al om 17.00 uur moeten sluiten.

2 uur geleden
Coronavrees drukt stemming beurzen, Heineken sterkste daler AEX

AMSTERDAM (ANP) - Het sentiment op de Europese beurzen was dinsdag negatief. Vooral de zorgen over de nieuwe Omikron-coronavariant, waartegen de huidige vaccins mogelijk minder goed werken, zorgde voor een bedrukte stemming. Zo ging de olieprijs hard onderuit, mogelijk voorsorterend op een mindere vraag. Bierbrouwer Heineken was de sterkste daler in de AEX-index in Amsterdam met een verlies van bijna 6 procent.

2 uur geleden
Instemmende reacties in Kamer op sluiting Onyx-centrale

DEN HAAG (ANP) - De sluiting van de Onyx-kolencentrale in Rotterdam met behulp van een overheidssubsidie van ruim 200 miljoen euro krijgt overwegend instemmende reacties vanuit de Tweede Kamer. Wel zijn er bij verschillende partijen zorgen om werknemers van de elektriciteitscentrale op de Maasvlakte.

2 uur geleden
Sanering Vestia afgerond, lening van overheid omgezet in gift

ROTTERDAM (ANP) - Met het omzetten van een miljoenenlening van de overheid in een gift is de sanering van woningcorporatie Vestia afgerond. Het nog altijd noodlijdende Vestia kon de lening van 694 miljoen euro niet terugbetalen en voldoet nog altijd niet aan de voorwaarden en verplichtingen uit het saneringsbesluit van 2012. Daarom wordt de corporatie opgeknipt in drie├źn, werd al eerder bekendgemaakt.

3 uur geleden