Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Snap en Intel grote verliezers op Wall Street

Snap en Intel grote verliezers op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Socialmediabedrijf Snap en chipfabrikant Intel waren vrijdag grote verliezers op de beurzen in New York. Beleggers waren niet blij met aankondigingen die de bedrijven deden bij hun kwartaalberichten. De stemming onder Amerikaanse beleggers was over de gehele linie niet al te best. Dat kwam door opmerkingen van centralebankhoofd Jerome Powell. Hij uitte zijn zorgen over de hoge inflatie. Die houdt waarschijnlijk wat langer aan dan eerder gedacht, al gaat het volgens de voorzitter van de Federal Reserve wel nog steeds om een tijdelijk fenomeen.

Snap verloor zo'n 27 procent aan beurswaarde. Het moederbedrijf van de app Snapchat waarschuwde ook voor verlies aan reclame-inkomsten door aanpassingen die Apple heeft doorgevoerd. Door aanpassingen aan het besturingssysteem iOS van Apple moeten gebruikers tegenwoordig toestemming geven voordat apps hun internetgedrag mogen volgen voor gericht adverteren. Steeds meer mensen weigeren dat.

Chipmaker Intel daalde op zijn beurt bijna 12 procent. Het concern moet fors investeren om zijn halfgeleiders nog aantrekkelijk te houden voor klanten die eigen chips maken. Dat zal de winstmarges raken. Intel gaf ook aan dat zijn plannen voor een miljardeninvestering in een nieuwe Amerikaanse halfgeleiderfabriek alleen doorgezet kunnen worden als de politiek in Washington met subsidies komt voor de chipsector.

Beyond Meat

De belangrijkste beursgraadmeters gingen gemengd de handel uit. De Dow-Jonesindex won 0,2 procent op 35.677,02 punten. De brede S&P 500 zakte 0,1 procent tot 4544,90 punten en techbeurs Nasdaq verloor 0,8 procent tot 15.090,20 punten. De hoge inflatie houdt de beursvloeren al langer in de greep. Beleggers zijn namelijk bang dat Fed ingrijpt en zijn steunbeleid versneld afbouwt. Dat laatste is iets wat beleggers liever niet zien gebeuren.

De markten verwerkten opnieuw een grote hoeveelheid bedrijfsresultaten. Creditcardmaatschappij American Expres profiteerde van een recordbedrag aan aankopen via zijn betaalkaarten en steeg dik 5 procent. Beleggers schrokken juist van een omzetwaarschuwing van Beyond Meat, dat bijna 12 procent onderuitging. Uit voorlopige cijfers blijkt dat de omzet van de maker van vleesvervangers miljoenen dollars lager uitvalt dan gedacht.

De euro was 1,1642 dollar waard, tegen 1,1634 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie kostte 2 procent meer op 84,18 dollar. Brentolie werd 1,5 procent duurder op 85,89 dollar.

Meer uit Financieel

Onderzoek: meeste oudere boeren hebben geen opvolger klaarstaan

ROERMOND (ANP) - De meeste boeren van 60 jaar of ouder hebben geen opvolger klaarstaan om hun bedrijf over te nemen. Dat volgt uit onderzoek door AgriDirect dat informatie heeft verzameld over de leeftijd en opvolgsituatie van ruim 14.500 agrarische bedrijven.

28 minuten geleden
Akkoord EU-landen over prijsplafond Russische olie

BRUSSEL (ANP/DPA) - De EU-landen hebben een akkoord bereikt over een prijsplafond voor Russische olie die per zee naar Europa wordt vervoerd. De Poolse regering, die een tijd dwarslag, heeft formeel ingestemd met de invoering van een prijsplafond van 60 dollar (57 euro) per vat, bevestigen diplomatieke bronnen in Brussel.

1 uur geleden
Hooggerechtshof Nigeria kijkt naar verzet Shell tegen compensatie

LAGOS (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Olie- en gasconcern Shell mag van het Nigeriaanse Hooggerechtshof een eerdere uitspraak aanvechten over een grote vergoeding voor een vermeende lekkage. Volgens die eerdere uitspraak zou Shell samen met de lokale partner Nigerian National Petroleum omgerekend 1,8 miljard dollar moeten betalen aan lokale bewoners die het bedrijf veel schade aan waterwegen en boerderijen verwijten.

1 uur geleden
Oud-topman Eurocommerce en gezin veroordeeld tot gevangenisstraf

ARNHEM (ANP) - Ger Visser, oud-topman van vastgoedbedrijf Eurocommerce, moet een gevangenisstraf uitzitten van vier jaar en drie maanden wegens valsheid in geschrifte en faillissementsfraude. Zijn vrouw en zoon zijn eveneens veroordeeld tot een gevangenisstraf, in beide gevallen van achttien maanden.

2 uur geleden
Akkoord EU-landen over prijsplafond Russische olie

BRUSSEL (ANP) - De EU-landen hebben een akkoord bereikt over een prijsplafond voor Russische olie die per zee naar Europa wordt vervoerd. De Poolse regering, die een tijd dwarslag, heeft formeel ingestemd met de invoering van een prijsplafond van 60 dollar (57 euro) per vat, bevestigen diplomatieke bronnen in Brussel.

2 uur geleden
Credit Suisse grote winnaar op Europese beurzen

AMSTERDAM (ANP) - Credit Suisse heeft de beursweek vrijdag afgesloten met een flinke koerswinst. De geplaagde Zwitserse bank profiteerde van uitspraken van zijn voorzitter Axel Lehmann, die aangaf het kostenbesparingsprogramma te willen versnellen. Persbureau Reuters meldde eerder ook dat Credit Suisse mogelijk meer banen gaat schrappen.

3 uur geleden
ACM: consument onvoldoende beschermd in kabinetsvoorstel Postwet

DEN HAAG (ANP) - De Autoriteit Consument & Markt (ACM) is kritisch op plannen van het kabinet voor het aanpassen van de Postwet. Volgens de toezichthouder worden consumenten en bedrijven in het voorstel onvoldoende beschermd tegen onredelijke tarieven en voorwaarden, nu PostNL sinds het overnemen van rivaal Sandd monopolist is op het gebied van landelijke postbezorging.

3 uur geleden