Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sluiting sportcomplex Oostzaan voorlopig van de baan

Sluiting sportcomplex Oostzaan voorlopig van de baan

HAARLEM (ANP) - De tijdelijke sluiting van het complex van de lokale voetbalclub OFC in Oostzaan is voorlopig van de baan. De burgemeester van Oostzaan besloot op 17 januari het complex per direct voor vier weken te sluiten omdat de veiligheid en de openbare orde in het geding zouden zijn. OFC werd in verband gebracht met in Oostzaan gevonden handgranaten en witwaspraktijken.

De voetbalclub en het sportcomplex vochten dat besluit diezelfde dag in een spoedprocedure bij de rechtbank aan. Toen bepaalde de rechter dat het complex zo snel mogelijk weer open moest. Daartegen kwam de gemeente op haar beurt weer in het geweer. Vrijdag bepaalde de rechtbank dat het bevel tot sluiting moet worden opgeschort, omdat er te weinig aanwijzingen zijn dat de openbare orde op het complex zal worden verstoord.

De gemeente Oostzaan heeft bij de rechter gewezen op een aantal incidenten in 2018 en 2019 en heeft betoogd dat er mensen worden bedreigd en gevaar lopen. Uit recente informatie zou blijken dat er een concreet risico bestaat voor de openbare orde en de veiligheid van de sporters. OFC en de eigenaar van het sportcomplex denken dat de sluiting was bedoeld om druk uit te oefenen op de voetbalclub, om financiële informatie op tafel te krijgen en de banden met de voormalige bestuursvoorzitter van de Stichting Topvoetbal Oostzaan te verbreken.

Meer uit Voetbal

Discriminerende fan van FC Twente maakt excuses bij Brobbey

ENSCHEDE (ANP) - De 16-jarige jongen die Brian Brobbey zondag na afloop van het duel tussen FC Twente en Ajax racistisch bejegende, heeft zijn excuses gemaakt aan de spits van Ajax. Dat meldt algemeen directeur Paul van der Kraan van de club uit Enschede op de website van zijn team.

15 minuten geleden
In opspraak geraakte Mislintat niet op tribune bij Klassieker

AMSTERDAM (ANP) - De kans is klein dat Sven Mislintat zondag het thuisduel van Ajax met Feyenoord vanaf de eretribune van de Johan Cruijff ArenA bekijkt. De directeur voetbalzaken heeft van de raad van commissarissen het verzoek gekregen uit zicht te blijven. Daarom was hij donderdagavond ook niet aanwezig tijdens het thuisduel met Olympique Marseille (3-3).

38 minuten geleden
Trainer Steijn gelooft in zege van Ajax op Feyenoord

AMSTERDAM (ANP) - Trainer Maurice Steijn snapt waarom veel mensen Ajax zondag niet als favoriet voor de thuiswedstrijd tegen Feyenoord zien. "Feyenoord is de kampioen en heeft zeker een goede ploeg", zei hij. "Maar wij zijn Ajax. We hebben zeker een team dat Feyenoord kan verslaan. We hadden ook Marseille kunnen verslaan. Dat is ook een goed team."

39 minuten geleden
Rensch twijfelgeval bij Ajax voor thuisduel met Feyenoord

AMSTERDAM (ANP) - Het is nog onduidelijk of Devyne Rensch zondag voor Ajax in actie kan komen tijdens de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. "Dat moeten we even bekijken", zei trainer Maurice Steijn vrijdag tijdens een persconferentie in de Johan Cruijff ArenA. "Hij was donderdagavond niet in staat om in te vallen tegen Olympique Marseille."

1 uur geleden
Julian Nagelsmann nieuwe bondscoach van Duitsland

FRANKFURT (ANP) - Julian Nagelsmann is de nieuwe bondscoach van het Duitse voetbalelftal. Dat heeft de Duitse voetbalbond DFB bekendgemaakt. De 36-jarige oefenmeester is aangesteld tot 31 juli volgend jaar en leidt de Duitsers tijdens het EK in eigen land.

1 uur geleden
Voetbalclub Vitesse maar één wedstrijd zonder geschorste Manhoef

ARNHEM (ANP) - Vitesse-voetballer Million Manhoef is door de tuchtcommissie betaald voetbal voor twee wedstrijden geschorst, waarvan één voorwaardelijk. Eerder ging de club uit Arnhem niet akkoord met een schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal van drie duels schorsing, waarvan één wedstrijd voorwaardelijk.

1 uur geleden
Martin Ødegaard verlengt tot 2028 bij Arsenal

LONDEN (ANP) - De Noorse voetballer Martin Ødegaard heeft een nieuw contract getekend bij Arsenal. De creatieve middenvelder verlengde tot 2028, zo maakt de club bekend. Ødegaard speelt sinds 2021 voor de Londenaren, die hem toen overnamen van Real Madrid.

2 uur geleden