Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sluiting Euronext levert ook problemen op

Sluiting Euronext levert ook problemen op

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De sluiting van de beurzen van Euronext is maandag ook gepaard gegaan met technische problemen. De beursuitbater laat weten dat de handel om onduidelijke redenen door bleef gaan. Daarom schrapt Euronext alle transacties die na 17.30 uur zijn gedaan. Voor de beurs van Dublin is dat 16.28 uur lokale tijd. Euronext onderzoekt nog wat er mis is gegaan.

Dat er problemen waren bleek al snel. Enkele bedrijven zagen hun beurskoers in de slotfase sterke koersbewegingen maken. Zo steeg het Franse Eiffage plotseling 10 procent, terwijl het in Amsterdam genoteerde koffie- en theebedrijf JDE Peet's juist 10 procent kelderde. JDE Peet's heeft inmiddels laten weten dat de slotkoers niet correct was en erg dicht bij de slotkoers van vrijdag uit is gekomen. De handel in onder meer Danone en Rémy Cointreau werd op zeker moment stilgelegd.

Eerder op de dag was alle handel op de Euronext-beurzen, met uitzondering van Oslo, ongeveer drie uur lang verstoord. Het probleem lag bij het zogeheten middleware-systeem. Dat is een systeem dat op de achtergrond data heen en weer verplaatst.

Meer uit Financieel

Google investeert 600 miljoen in vierde Nederlandse datacenter

GRONINGEN (ANP) - Google investeert 600 miljoen euro in de bouw van een nieuw datacenter op bedrijventerrein Westpoort in Groningen. Dit wordt het vierde datacenter van het techbedrijf in Nederland. Tot nu toe heeft Google 3,8 miljard euro in Nederland geïnvesteerd, zo maakte het bedrijf bekend.

35 minuten geleden
Economische bedrijvigheid eurozone neemt verder toe

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De economische bedrijvigheid in de eurozone is in april verder toegenomen tot het hoogste niveau in elf maanden. Dat kwam vooral doordat de activiteit in de dienstensector sterker toenam dan in maart en de bedrijvigheid in Duitsland terugkeerde naar groei, meldt marktonderzoeker S&P Global.

1 uur geleden
Topman Randstad Nederland optimistisch over toekomst uitzendmarkt

DIEMEN (ANP) - Hoewel uitzendconcern Randstad de resultaten in de eerste drie maanden van dit jaar zag verslechteren, stelt topman Jeroen Tiel van de Nederlandse tak van Randstad dat de toekomst er beter uit gaat zien voor het bedrijf. Bedrijven zijn voorzichtiger met het aannemen van personeel door moeilijkere economische omstandigheden, ziet Tiel. "Er wordt een pas op de plaats gemaakt, maar op de lange termijn verwachten we dat er weer groei gaat ontstaan."

1 uur geleden
Von der Leyen verwacht lagere gasprijzen in Europa

STRAATSBURG (ANP) - De Europese Commissie verwacht dat de gasprijzen in Europa gaan dalen, omdat er steeds meer leveringen zijn van vloeibaar gemaakt aardgas (lng). Dat heeft commissievoorzitter Ursula von der Leyen gezegd.

2 uur geleden
Apple verkoopt 19 procent minder iPhones in China

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - Apple heeft in het eerste kwartaal van het jaar 19 procent minder iPhones verkocht in China, meldt onderzoeksbureau Counterpoint Research. Het Amerikaanse techconcern kende daarmee het slechtste kwartaal in China sinds 2020. Apple kampt met tegenwind door de felle concurrentie van onder meer het Chinese Huawei en met een verbod voor Chinese overheidsmedewerkers om iPhones mee te brengen naar het werk.

2 uur geleden
ACM eist duidelijkheid van On That Ass over boxershortabonnement

DEN HAAG (ANP) - De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft onlineboxershortverkoper On That Ass gedwongen om duidelijker te zijn over de abonnementen die worden aangeboden. Volgens de toezichthouder beloofde On That Ass consumenten een gratis boxershort, maar zaten zij vervolgens vast aan een abonnement. Het bedrijf heeft inmiddels gehoor gegeven aan de eis van de ACM en vermeldt nu op de website dat klanten bij bestelling van een gratis onderbroek een abonnement afsluiten.

2 uur geleden
OVV: industrie moet ambitieuzer zijn in bescherming omwonenden

DEN HAAG (ANP) - Industrieën moeten "ambitieuzer zijn" in de bescherming van de gezondheid van omwonenden. Die aanbeveling doet de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV). Volgens de raad weten bedrijven goed welke uitstoot ze veroorzaken, maar hebben ze niet altijd oog voor het effect daarvan op omwonenden.

2 uur geleden