Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sluiter Hemwegcentrale financieel directeur Vattenfall Nederland

Sluiter Hemwegcentrale financieel directeur Vattenfall Nederland

AMSTERDAM (ANP) - Alexander van Ofwegen is benoemd tot de nieuwe financieel directeur van Vattenfall Nederland. Hij was eerder als directeur warmte en productie betrokken bij de vervroegde sluiting van de Hemwegcentrale in Amsterdam. Hij was sinds 2007 in verschillende rollen verantwoordelijk voor de centrale.

Van Ofwegen treedt door zijn nieuwe functie toe tot de raad van bestuur van Vattenfall naast directeur Martijn Hagens. Van Ofwegen begon in 2001 bij het toenmalige Nuon op de IT-afdeling. Ook heeft hij ervaring als accountant en financieel manager. Hij gaat zijn nieuwe functie combineren met zijn huidige verantwoordelijkheid als directeur warmte en productie Vattenfall Nederland en productie Vattenfall Hamburg.

De nieuwe financieel directeur stelt dat "de energiesector tijdens de coronacrisis hard wordt geraakt door lagere prijzen voor elektriciteit en een terugval van de energievraag bij zakelijke klanten". De crisis zorgt er volgens hem ook voor dat iedereen bij Vattenfall wordt uitgedaagd zijn werk op een andere manier vorm te geven.

De Hemwegcentrale is in december vorig jaar vervroegd dichtgegaan, omdat het kabinet eerder in 2019 had besloten de uitstoot van koolstofdioxide (CO2) sneller terug te dringen. Jaarlijks stootte de kolencentrale 3,3 megaton CO2 uit. Aanvankelijk zou de Hemwegcentrale eind 2024 de deuren sluiten. Eigenaar Vattenfal kreeg 52 miljoen euro compensatie van het kabinet.

Meer uit Financieel

Nederlander op Britse sanctielijst om handel in Russische olie

LONDEN (ANP) - De Britse overheid heeft sancties opgelegd aan de Nederlandse oliehandelaar Niels Troost, omdat hij zou hebben geholpen bij het omzeilen van boycotmaatregelen tegen Russische olie. Zijn bedrijf Paramount Energy & Commodities maakte "onbelemmerde handel in Russische olie mogelijk buiten het bereik van sancties van het Verenigd Koninkrijk en de G7", maakte het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken bekend.

1 uur geleden
Frietmaker Aviko kan door stakingen niet aan vraag voldoen

STEENDEREN (ANP) - Aardappelverwerker Aviko kan dit weekend niet aan alle vraag naar verse friet voldoen, omdat medewerkers het werk in meerdere fabrieken hebben neergelegd. "De klanten die het betreft, hebben we hierover geïnformeerd", meldt het bedrijf.

1 uur geleden
Moederbedrijf Booking.com onderuit op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - Booking Holdings, het moederbedrijf van Booking.com, ging vrijdag onderuit op aandelenbeurzen in New York. Beleggers reageerden op resultaten van het internetbedrijf voor hotelboekingen. Ook werd bekend dat de Spaanse concurrentiewaakhond CNMC aan Booking een boete wil geven van circa 490 miljoen euro voor misbruik van zijn dominantie in de markt. Booking.com wil zich tegen de straf verzetten.

1 uur geleden
Nederland kan import Russisch gas niet staken door contract

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De Nederlandse regering kan de belofte om een einde te maken aan de invoer van gas uit Rusland niet waarmaken. Een langetermijncontract voor vloeibaar gemaakt aardgas (lng) tussen het Franse energieconcern TotalEnergies en een Russische leverancier vormt een obstakel om de import van de brandstof volledig te staken, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

3 uur geleden
Knot waarschuwt voor impact geopolitieke spanningen op vrijhandel

GENT (ANP) - De toenemende geopolitieke spanningen en handelsbeperkingen tussen economische blokken en landen in de wereld hebben negatieve gevolgen voor de vrijhandel en investeringen. Daarvoor waarschuwde president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) vrijdag in een toespraak bij denktank Eurofi in Gent. De Europese politiek moet zich volgens Knot dan ook inzetten voor de bescherming van de vrijhandel en een verdere versterking van de interne markt van de Europese Unie.

5 uur geleden
DNB boekt miljardenverlies en teert in op buffers

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandsche Bank (DNB) heeft vorig jaar bijna 3,5 miljard euro verlies geleden door de sterk gestegen rente. Daardoor is DNB flink meer geld kwijt aan banken die geld bij de centrale bank stallen, terwijl de obligaties die in de afgelopen jaren massaal zijn opgekocht, niet meer zijn gaan opleveren.

6 uur geleden
Franse minister Le Maire wil nog dit jaar 'Europees spaarproduct'

GENT (ANP) - De Franse minister van Financiën Bruno Le Maire wil dat er nog dit jaar een "Europees spaarproduct" komt. Hij zei dit voorafgaand aan een bijeenkomst met andere Europese ministers van Financiën in het Belgische Gent.

6 uur geleden