Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sloveense premier stapt op

Sloveense premier stapt op

LJUBLJANA (ANP/RTR) - De Sloveense premier Marjan Sarec heeft maandag zijn ontslag aangekondigd. Hij zei dat hij het parlement zijn ontslagbrief zal sturen en riep op tot vervroegde verkiezingen.

De beslissing van Sarec, voormalig satiricus en premier sinds augustus 2018, komt nadat zijn regering er niet in was geslaagd om belangrijke wetgeving door het parlement te loodsen.

De gematigde Sarec leidde een linkse minderheidsregering. "Met deze coalitie en deze situatie in het parlement kan ik niet voldoen aan de verwachtingen van het volk", aldus de premier. "Dat zou ik wel kunnen doen na een verkiezing." Vlak voordat de verklaring van Sarec openbaar werd, meldden Sloveense media dat de minister van Financiën ontslag heeft genomen.

Meer uit Buitenland

Hezbollah: aanvallen op Israëlische militairen bij grens

BEIROET (ANP/RTR) - Hezbollah zegt Israëlische militairen onder vuur te nemen met "gepaste wapens". De Libanese beweging en de Israëlische strijdkrachten schieten sinds de uitbraak van de oorlog tussen Hamas en Israël regelmatig op elkaar.

35 minuten geleden
Hamas: wilden praten over overdracht van lichamen gegijzeld gezin

GAZA-STAD (ANP/AFP) - Hamas zegt bereid geweest te zijn om de lichamen van Shiri Bibas en haar twee jonge zoons over te dragen aan Israël. Dat aanbod zou gedaan zijn tijdens de onderhandelingen over de verlenging van de gevechtspauze die vrijdagochtend vroeg afliep. Israël wil niet reageren op de "berichtgeving op basis van propaganda van Hamas", zegt het kantoor van premier Benjamin Netanyahu.

37 minuten geleden
Israël: ruim tweehonderd terroristische doelen Gaza aangevallen

TEL AVIV (ANP) - De Israëlische krijgsmacht (IDF) heeft sinds het aflopen van de tijdelijke gevechtspauze naar eigen zeggen "meer dan tweehonderd terroristische doelen in de Gazastrook" aangevallen. Een woordvoerder spreekt van doelen "in de hele Gazastrook", van het noorden tot het zuiden.

1 uur geleden
Meer dan honderd doden sinds aflopen tijdelijk bestand Gaza

GAZA-STAD (ANP/RTR) - Sinds de hervatting van de gevechten in Gaza zijn volgens het ministerie van Volksgezondheid in het gebied 109 doden gevallen. Het ministerie in de Gazastrook staat onder controle van Hamas dat in de oorlog tegen Israël vecht. Toch worden de slachtofferaantallen die het naar buiten brengt door onder meer internationale organisaties als betrouwbaar gezien.

1 uur geleden
Witte Huis: blijven inzetten voor wapenstilstand in Gaza

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Verenigde Staten blijven zich inzetten voor een wapenstilstand in de Gazastrook, zegt een woordvoerder van het Witte Huis. Washington blijft in gesprek met Israël, Qatar en Egypte om een humanitaire pauze tot stand te brengen. Vrijdagochtend werden de gevechten tussen Israël en Hamas hervat na een gevechtspauze van een week.

1 uur geleden
Media: Rusland ziet ontploffing in treintunnel als terreurdaad

MOSKOU (ANP/RTR) - Russische onderzoekers beschouwen de brand in een trein in Siberië woensdag als een terreuraanslag, meldt het Russische medium Kommersant. Een bron uit Oekraïne had eerder tegen persbureau Reuters gezegd dat de goederentrein is opgeblazen door de Oekraïense inlichtingendienst SBOe. Niemand raakte gewond.

3 uur geleden
Trucks met hulpgoederen kunnen niet meer over grens Gazastrook

CAÏRO (ANP/RTR) - Vrachtauto's met hulpgoederen voor de bevolking van de Gazastrook kunnen niet meer vanuit Egypte de grens over in Rafah. De plaats wordt gebombardeerd door Israël sinds vrijdagochtend het bestand tussen Israël en Hamas werd beëindigd. De strijdende partijen geven elkaar de schuld van de beëindiging van de wapenstilstand. Die ging een week eerder in en maakte meer hulp mogelijk.

3 uur geleden