Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Slot ziet Feyenoord veel goed doen maar weer van Ajax verliezen

Slot ziet Feyenoord veel goed doen maar weer van Ajax verliezen

AMSTERDAM (ANP) - Trainer Arne Slot zag Feyenoord veel goed doen in het uitduel met Ajax. Maar toch stond hij uiteindelijk met lege handen in de Johan Cruijff ArenA. Hij verklaarde de nederlaag (3-2) met twee belangrijke momenten, waarbij doelman Ofir Marciano en spits Cyriel Dessers er niet goed uitzagen.

Dessers ging in de slotfase van de eerste helft bij een voorsprong van 1-2 voor eigen succes. "Ik snap dat hij zijn actie wil afmaken", zei Slot. "Hij heeft ook niet het overzicht dat ik vanaf de bank heb. Maar als hij de bal breed legt op Jens Toornstra, dan staat het denk ik 1-3."

Doelman Marciano, de vervanger van de geblesseerde Justin Bijlow, ging in de fout bij de 2-2 van Dusan Tadic. "Laat ik vooropstellen dat Tadic die vrije trap geweldig raakt", zei Slot. "Maar hij staat geloof ik 5 meter van de achterlijn als hij die bal trapt. Marciano heeft ook goede wedstrijden voor ons gespeeld. Maar Justin Bijlow is de nummer 1 van Nederland. Wij waren afgelopen zomer niet in de situatie om een nagenoeg gelijkwaardige vervanger aan te trekken."

"Dit was geen doorsnee Klassieker", zei Slot na de zesde nederlaag op rij van Feyenoord tegen Ajax. "We hebben ze vooral in de eerste helft erg onder druk gezet. Ajax speelde ook niet zo als de mensen hier gewend zijn. Dat kwam ook door ons. Maar in de tweede helft zetten ze er met Brian Brobbey nog een goede spits bij. Dan wordt het steeds lastiger. Je hoopt dan op een paar mooie reddingen van onze doelman. Die kan ons dan in de race houden. Maar helaas werd de druk te groot."

Meer uit Voetbal

Jong Ajax geeft in extra tijd voorsprong weg tegen FC Eindhoven

AMSTERDAM (ANP) - Jong Ajax is er niet in geslaagd de eerste competitiezege te boeken in de Keuken Kampioen Divisie. De Amsterdammers van trainer Dave Vos leken lang met 1-0 te gaan winnen van FC Eindhoven, maar de bezoekers kwamen in de extra tijd op gelijke hoogte.

5 uur geleden
Feyenoord-directeur wilde 3-0-stand Klassieker als einduitslag

HILVERSUM (ANP) - Als het aan algemeen directeur Dennis te Kloese van Feyenoord had gelegen was de 3-0-tussenstand bij de gestaakte Klassieker in Amsterdam ook de eindstand geworden. "De enige juiste uitkomst was geweest, het is 3-0. Dit is dusdanig slecht, dit is hét moment om dit een keer te doen", zei hij bij het programma Rondo op Ziggo over de incidenten die de aanleiding vormden voor het staken van de wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA.

5 uur geleden
KNVB houdt vast aan datum restant Klassieker ondanks onvrede

ZEIST (ANP) - De KNVB houdt vast aan komende woensdag voor het uitspelen van de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord. De onvrede van Ajax en FC Volendam, die oorspronkelijk tegen elkaar zouden spelen op woensdag, heeft geen invloed op het besluit. "Vanuit onze kant is woensdag definitief", zei Jan Bluyssen, manager competitiezaken van de voetbalbond, over de nieuwe datum voor het restant van de Klassieker.

8 uur geleden
Ook fans Ajax tegen het verplaatsen van duel met FC Volendam

AMSTERDAM (ANP) - De supportersvereniging van Ajax wil niet dat het restant van de gestaakte wedstrijd tegen Feyenoord woensdagmiddag wordt uitgespeeld en dat het voor woensdagavond geplande duel met FC Volendam een andere datum krijgt.

8 uur geleden
Beslissing over keepster Oranje tegen Engeland pas dinsdag

UTRECHT (ANP) - Bondscoach Andries Jonker kan pas dinsdagmiddag beslissen wie het doel verdedigt in de wedstrijd tegen Engeland in de Nations League. Eerste keepster Daphne van Domselaar heeft volgens de bondscoach maandag meegetraind met het team. Jonker is in afwachting van de evaluatie van de medische staf. Pas dinsdag besluit hij of de keepster van Oranje inzetbaar is in de wedstrijd tegen de Engelse ploeg van bondscoach Sarina Wiegman.

9 uur geleden
FC Volendam niet akkoord met verplaatsen uitduel met Ajax

VOLENDAM (ANP) - FC Volendam laat weten overvallen te zijn door het besluit van de KNVB om de wedstrijd Ajax - FC Volendam, die gepland stond voor woensdag 27 september, te verplaatsen. De club gaat niet akkoord met dit besluit.

10 uur geleden
Ajax is het oneens met KNVB en overweegt juridische stappen

AMSTERDAM (ANP) - Ajax wil woensdag niet het restant van de gestaakte wedstrijd tegen Feyenoord uitspelen, maar het eerder geplande competitieduel met FC Volendam voetballen. De club verzet zich tegen de beslissing van de KNVB om het programma te wijzigen en overweegt juridische stappen.

11 uur geleden