Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Slot kijkt na uitschakeling Champions League juist uit naar PSV

Slot kijkt na uitschakeling Champions League juist uit naar PSV

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord-trainer Arne Slot is niet bang dat de uitschakeling in de Champions League komende zondag in de thuiswedstrijd tegen koploper PSV doorwerkt in de hoofden van de spelers van Feyenoord. "Het was absoluut een teleurstelling", zei hij over de thuisnederlaag (1-3) tegen Atlético Madrid. "Voor het eerst in tweeënhalf jaar tijd liep ik met mijn ploeg tegen een plafond. We startten in de Conference League en het ging maar door en door. Er kwam geen einde aan. Nu dat wel is gebeurd, is niet iedereen in de war. We hebben tien van de laatste elf Eredivisieduels gewonnen."

Tegenstander PSV doet het nog een stukje beter. De Eindhovenaren wonnen de eerste dertien competitiewedstrijden. "Ook al is het pas de veertiende speelronde, dit wordt een superbelangrijke wedstrijd. Omdat PSV nog geen punten heeft verspeeld en dat waarschijnlijk ook weinig gaat doen, moet het gebeuren in de onderlinge ontmoetingen. Zeker in een thuiswedstrijd", aldus Slot, die met Feyenoord een achterstand van 7 punten heeft op de koploper. "Ik zou het niet heel prettig vinden als dat 10 punten worden."

Slot vindt PSV vooralsnog overtuigender dan Feyenoord. "Het is duidelijk dat zij hun dominantie makkelijker omzetten in doelpunten dan wij. Zij winnen vaak met 4-0 of 5-0 en wij dan bijvoorbeeld met 2-1. Ik kijk daar met ongelooflijk veel waardering naar", zei de trainer van de Rotterdammers.

Topwedstrijden

Een verschil met vorig seizoen is hoe Feyenoord het in topwedstrijden doet, vindt Slot. "Vorig seizoen waren we in staat het ook heel erg goed te doen tegen grote ploegen. Dat is nu ook wel zo geweest, maar ook een aantal keren niet. Daarnaast is het ongelooflijk uit hoe weinig kansen teams dit seizoen tegen ons scoren. Tegen Atlético hebben we één kans weggegeven en zij scoren drie keer."

Atlético en PSV zijn in de ogen van Slot niet met elkaar te vergelijken. "Atlético speelt met tien man rond de eigen zestien, PSV zet juist hoog druk. Daardoor krijgen we zondag meer ruimtes om te voetballen, maar is er ook meer risico in de tegenaanval. Mijn vrouw zegt niet vaak iets zinnigs over voetbal, maar het viel haar op dat zoveel spelers bij PSV een doelpunt kunnen maken. Dat was een goede analyse."

Feyenoord kan niet beschikken over Bart Nieuwkoop en Alireza Jahanbakhsh. PSV mist met Noa Lang en Hirving Lozano twee belangrijke aanvallers. Slot: "Ik vind het niet zo spannend als er een of twee niet mee kunnen doen. PSV beschikt over zoveel goede spelers."

Meer uit Voetbal

Club Brugge begint competitie met gelijkspel tegen KV Mechelen

BRUGGE (ANP) - De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Belgische voetbalcompetitie is in een gelijkspel geëindigd. Regerend landskampioen Club Brugge en KV Mechelen scoorden ieder een keer: 1-1.

4 uur geleden
Ten Hag voegt Zweed Georgson toe aan technische staf

MANCHESTER (ANP) - Trainer Erik ten Hag heeft de Zweed Andreas Georgson toegevoegd aan zijn technische staf bij Manchester United. De 42-jarige Scandinaviër is gespecialiseerd in spelhervattingen.

4 uur geleden
Spits Lammers tekent voor drie seizoenen bij FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft Sam Lammers aan de selectie toegevoegd. De 27-jarige spits wordt overgenomen van het Schotse Rangers FC en tekende voor drie jaar bij de club uit Enschede.

6 uur geleden
Noodlijdend Vitesse voert druk op licentiecommissie KNVB op

ARNHEM (ANP) - Vitesse doet een dringend beroep op de onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken van de KNVB om de beoogde overname door ondernemer Guus Franke goed te keuren. Daarmee zou het verkrijgen van een proflicentie dichterbij komen.

7 uur geleden
Feyenoord laat middenvelder Hartjes naar Excelsior gaan

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord laat Lennard Hartjes definitief vertrekken naar het gedegradeerde Excelsior. De stadgenoot legde de 21-jarige middenvelder voor drie seizoenen vast. Afgelopen seizoen verhuurde Feyenoord Hartjes al aan Excelsior.

8 uur geleden
Dieperink op Spelen videoscheidsrechter bij Argentinië - Irak

LYON (ANP) - Rob Dieperink is door wereldvoetbalbond FIFA aangesteld als videoscheidsrechter bij het olympische duel tussen Argentinië en Irak in het mannentoernooi. Dat meldt de KNVB. De wedstrijd wordt zaterdag gespeeld in Lyon en begint om 15.00 uur.

9 uur geleden
Koopmeiners en De Roon in selectie Atalanta voor oefenduel met AZ

BERGAMO (ANP) - Trainer Gian Piero Gasperini van Atalanta heeft Oranje-internationals Teun Koopmeiners en Marten de Roon opgenomen in zijn selectie voor de oefenwedstrijd van zaterdag tegen AZ in Alkmaar. De middenvelders misten het EK in Duitsland door blessures.

11 uur geleden