Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Slob wil alle basisscholen open ondanks zorgen van leraren

Slob wil alle basisscholen open ondanks zorgen van leraren

DEN HAAG (ANP) - Het is de bedoeling dat volgende week maandag alle basisscholen en kinderopvangcentra opengaan, zegt demissionair onderwijsminister Arie Slob. Niet alle leraren willen nu weer voor de klas, onder meer omdat ze zorgen hebben of het openen van de scholen wel veilig en haalbaar is.

Een grote groep van hen vindt dat de risico's te groot zijn. Zij stellen dat kinderen het virus wel degelijk kunnen verspreiden en dat leraren gevaar lopen omdat ze nog niet zijn gevaccineerd. Een petitie om de scholen pas te openen nadat het onderwijspersoneel is gevaccineerd, is inmiddels 25.000 keer ondertekend. De opstellers van de petitie willen bovendien dat eerst de scholen in gebieden met de meeste kwetsbare gezinnen opengaan.

Slob maakt woensdag bekend welke aanvullende maatregelen er nodig zijn om de risico's zo klein mogelijk te houden. Daar is nu nog volop overleg over. Maar "alles is erop gericht om maandag 8 februari alle basisscholen en kinderopvanglocaties te openen voor alle kinderen", zegt hij.

De bewindsman zei zondag dat de hele klas vijf dagen in quarantaine moet als een leerling positief getest wordt, op basis van OMT-advies. Leerlingen in groep 7 en 8 worden geadviseerd samen te werken in koppels en mondkapjes te dragen waar afstand houden niet kan. Een aantal OMT-leden vindt het risico nog wel te groot om op dit moment versoepelingen te adviseren, onder meer door de verspreiding van de besmettelijkere Britse variant.

Meer uit Binnenland

Onderzoeksraad start studie naar veiligheid van arbeidsmigranten

DEN HAAG (ANP) - De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) start een onderzoek naar de veiligheid van arbeidsmigranten in Nederland. De onderzoekers focussen zich op meerdere voorvallen op werkplekken van de arbeidsmigranten. De OVV richt zich verder op hun huisvesting en het vervoer van en naar het werk.

2 minuten geleden
OM verdenkt Fouad L. van drie moorden en brandstichting

ROTTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie verdenkt Fouad L., die na de dodelijke schietpartijen is opgepakt bij het Erasmus MC in Rotterdam, van driemaal moord, brandstichting en verboden wapenbezit. Woensdag werd hij voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank. Die besloot dat de verdachte veertien dagen langer vast blijft zitten, maakte het OM na afloop bekend.

6 minuten geleden
VVD houdt vast aan 'graai' uit groeifonds voor accijnsverlaging

DEN HAAG (ANP) - De VVD blijft erbij dat het Nationaal Groeifonds kan worden aangesproken om de brandstofaccijnzen volgend jaar niet te laten stijgen. Dat deze steunmaatregel voor autorijders volgens critici ten koste gaat van investeringen in toekomstige economische groei, neemt Kamerlid Eelco Heinen voor lief. "Er ligt geld op de plank, er zitten mensen klem en die gaan we nu helpen."

42 minuten geleden
BBB: opgestapte gedeputeerde neemt zo kort mogelijk wachtgeld

DEN HAAG (ANP) - De opgestapte BBB-gedeputeerde Jurie van den Berg in Flevoland zal volgens zijn partij "zo kort als mogelijk gebruikmaken van de wachtgeldregeling". Volgens een verklaring van de partij gaat Van den Berg snel op zoek naar nieuw werk, waardoor hij geen wachtgeld meer nodig heeft.

2 uur geleden
RVD en Rutte willen niet reageren op onthullingen over Bernhard

DEN HAAG (ANP) - De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) en demissionair premier Mark Rutte willen niet reageren op de onthullingen over prins Bernhard en zijn lidmaatschap van de NSDAP, de partij van Adolf Hitler. Dat laat een woordvoerder van de RVD woensdag weten. Een nadere toelichting op het besluit om geen reactie te geven, gaan de RVD en Rutte ook niet geven.

2 uur geleden
'EU-parlement steunt Hoekstra als klimaatman Europese Commissie'

STRAATSBURG (ANP) - Wopke Hoekstra is nagenoeg verzekerd van zijn benoeming als klimaatman van de Europese Commissie. De klimaatspecialisten van het Europees Parlement hebben zich woensdagochtend achter hem geschaard. De steun van de christendemocraten, sociaaldemocraten, liberalen en groenen en daarmee het parlement is daardoor binnen.

2 uur geleden
Elektronisch afval belandt nog te vaak in kliko, aldus stichting

ZOETERMEER (ANP) - Te veel elektrisch afval belandt bij het huisvuil, terwijl dit eigenlijk apart ingezameld moet worden, meldt Stichting OPEN woensdag. Als apparaten in de kliko gegooid worden, kunnen waardevolle stoffen hieruit verloren gaan. Ook is het mogelijk dat gevaarlijke stoffen daardoor in het milieu terechtkomen, waarschuwt de stichting die namens producenten recycling wil bevorderen.

3 uur geleden