Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Slijterijen profiteerden van thuisborrels met Pasen'

'Slijterijen profiteerden van thuisborrels met Pasen'

ZALTBOMMEL (ANP) - Slijterijen hebben vorige week geprofiteerd van de 'thuisborrels' met Pasen. Vergeleken met een jaar terug lag hun weekomzet ongeveer 40 procent hoger. Dat meldt marktonderzoeker IRI die vanwege de coronacrisis elke week met verkoopcijfers komt van supermarkten en diverse andere winkels.

Nederlanders konden door alle coronamaatregelen van de overheid niet uit eten gaan. Cafés en restaurants waren immers gesloten. Dit lijkt te hebben geleid tot meer aankopen voor thuis, concludeert IRI.

Supermarkten kenden in de week voor Pasen opnieuw een goede week. De verkopen stegen op jaarbasis met 17 procent, zoals onlangs ook al in andere supermarktcijfers van marktonderzoeker Nielsen naar voren kwam. Pasen viel vorig jaar in een andere week, maar vergeleken met de paasweek van vorig jaar was ook sprake van een stevige verkoopplus, van bijna 7 procent.

Omslag

Wanneer wordt gekeken naar het soort producten dat mensen kochten, dan is duidelijk een omslag zichtbaar. Waar binnen supermarkten voorheen vooral rijst, pasta en conserven werden gehamsterd, waren dit keer bijvoorbeeld bakproducten en wenskaarten populair, aldus IRI.

Drogisterijen lieten voor het eerst sinds weken echter een verkoopdaling zien ten opzichte van dezelfde week vorig jaar. Dit heeft waarschijnlijk deels te maken met het feit dat afgelopen week vanwege Pasen een verkoopdag minder telde. Make-up en geurtjes liepen wel duidelijk goed. Verder viel het volgens IRI op dat mensen hun persoonlijke verzorgingsproducten in toenemende mate kochten via de webwinkels van supermarkten.

Meer uit Financieel

X van Elon Musk bevestigt komst nieuwe videodienst

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - Socialemediaplatform X van Elon Musk komt met een nieuw videoplatform. Daarmee wil de onderneming, voorheen bekend als Twitter, onder meer de concurrentie aangaan met YouTube van Google-moederbedrijf Alphabet.

41 minuten geleden
Chiptoeleverancier ASMI ziet winst ruimschoots halveren

ALMERE (ANP) - De Nederlandse chiptoeleverancier ASM International (ASMI) heeft de omzet en winst in het eerste kwartaal van dit jaar zien dalen. De inkomsten gingen met 8 procent omlaag tot 639 miljoen euro. De nettowinst halveerde ruimschoots tot 173,1 miljoen euro.

1 uur geleden
EU-parlement keurt nieuwe regels begrotingstekort en schuld goed

STRAATSBURG (ANP) - Het Europees Parlement heeft ingestemd met nieuwe regels voor begrotingstekorten en staatsschulden. Ook de meeste sociaaldemocraten stemden voor, ondanks de vrees van linkse Europarlementariërs dat EU-landen gedwongen worden om de economie kapot te bezuinigen.

2 uur geleden
Randstad en AkzoNobel onderuit op positief Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Uitzendconcern Randstad werd dinsdag hard afgestraft op het Damrak voor de publicatie van tegenvallende kwartaalcijfers. Het aandeel ging 7,2 procent omlaag, waarmee Randstad de grootste daler was bij de hoofdfondsen.

2 uur geleden
Mogelijk veel vluchtuitval door actie Franse luchtverkeersleiders

PARIJS (ANP/BELGA/AFP) - Franse luchtverkeersleiders gaan donderdag staken en willen ook rond Hemelvaartsdag, op 9, 10 en 11 mei, het werk neerleggen. Daardoor kunnen op die dagen veel vluchten uitvallen op de grote luchthavens van Parijs, wat ook gevolgen kan hebben voor Nederlandse reizigers die van die vliegvelden gebruikmaken.

2 uur geleden
AkzoNobel voor de rechter in Australië om schade aardgasproject

AMSTERDAM (ANP) - AkzoNobel hangt een rechtszaak boven het hoofd in Australië, waarbij de verfproducent verantwoordelijk wordt gehouden voor schade aan de coating van onderdelen van een Australisch aardgasproject (lng). Dat heeft een woordvoerder van het Nederlandse concern bevestigd na berichtgeving door De Telegraaf.

2 uur geleden
GM bij winnaars op Wall Street na sterke resultaten

NEW YORK (ANP) - General Motors (GM) behoorde dinsdag tot de winnaars op de aandelenbeurzen in New York. De grote Amerikaanse autofabrikant boekte afgelopen kwartaal veel meer winst dan verwacht. Ook de omzet viel hoger uit dan kenners hadden verwacht. Dankzij de sterke verkopen van pick-ups en SUV's op de thuismarkt schroefde GM zijn winstverwachting voor het hele jaar op. Het aandeel werd ruim 5 procent hoger gezet.

4 uur geleden