Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Slechts elf burgemeesters doen niet mee aan Sinterklaasjournaal

Slechts elf burgemeesters doen niet mee aan Sinterklaasjournaal

HILVERSUM (ANP) - Van de 355 burgemeesters doen er voorlopig slechts elf niet mee aan het huidige seizoen van het Sinterklaasjournaal. Onder anderen Femke Halsema van Amsterdam en Don Bijl van Purmerend leverden tot dusver geen persoonlijke boodschap af voor de kinderen die een tekening voor Sinterklaas opsturen op de site van het NTR-programma.

Volgens een woordvoerder van de omroep doen de burgemeesters "om uiteenlopende redenen" niet mee. Een woordvoerder van de gemeente Amsterdam laat desgevraagd weten dat er alsnog een video met Halsema komt. Eerder was daar geen tijd voor.

In het journaal van dinsdag was te zien dat tientallen burgemeesters inbraken in de uitzending om te melden dat Sinterklaas ook in hun gemeente welkom is en dat jonge kijkers tekeningen kunnen opsturen. Bekende burgervaders als Jan van Zanen van Den Haag, Sybrand Buma van Leeuwarden, Ahmed Aboutaleb van Rotterdam, Ahmed Marcouch van Arnhem en Sjors Fröhlich van Vijfheerenlanden maakten hun opwachting. Naast de burgemeesters van Amsterdam en Purmerend doen tot dusver ook die van Aalten, Eijsden-Margraten, Heerde, Lelystad, Putten, Sint Anthonis, Steenbergen, Terschelling en Zoeterwoude niet mee.

Op de site van het Sinterklaasjournaal krijgen kinderen die een tekening insturen een dankfilmpje van hun eigen burgemeester te zien. Kinderen uit de elf gemeenten die niet meedoen krijgen een boodschap van "de hoofdambtenaar van bijzaken", een rol van Ronald Snijders.

Meer uit Binnenland

Premier Rutte feliciteert Erdogan met herverkiezing

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan gefeliciteerd met zijn herverkiezing. "Ik wens hem alle succes de komende jaren. Ik zie er naar uit om verder te gaan met het versterken van de banden en samen te werken als vrienden en bondgenoten", twitterde Rutte.

9 minuten geleden
Turkse Nederlanders vieren toeterend de Turkse verkiezingsuitslag

DEN HAAG (ANP) - In meerdere steden wordt gevierd dat Recep Tayyip Erdogan waarschijnlijk de Turkse verkiezingen heeft gewonnen. Veel Turken zijn met de nationale vlag van Turkije in de auto gestapt om rond te rijden en te toeteren of staan met de vlag op straat te zwaaien.

27 minuten geleden
Gewonde en ontruimingen door brand in Landgraaf

LANDGRAAF (ANP) - Een bewoner van een appartement in Landgraaf is zondagavond naar het ziekenhuis gebracht nadat brand was uitgebroken in zijn woning. Volgens een woordvoerder van de brandweer had hij te veel rook ingeademd. Ook enkele andere bewoners van het appartementencomplex zijn door de ambulancedienst nagekeken na het inademen van rook. De brandweer heeft het hele appartementencomplex van zo’n dertig tot veertig woningen laten ontruimen, aldus de woordvoerder.

1 uur geleden
Vermoedelijk ontvoerde man Spanbroek liep op zijn sokken

SPANBROEK (ANP) - De politie zoekt nog altijd naar de man die vrijdagmiddag mogelijk is ontvoerd in het Noord-Hollandse Spanbroek en heeft een nieuwe foto van hem gepubliceerd. Uit het politieonderzoek komt verder naar voren dat de man Engels of Duits spreekt. En hij stond een klein uur voor de vermoedelijke ontvoering op zijn sokken bij het winkelcentrum en de bushalte aan de Herenweg in Spanbroek.

3 uur geleden
Steekpartij in trein bij Ede-Wageningen: acht arrestaties

EDE-WAGENINGEN (ANP) - Acht mannen zijn in de nacht van zaterdag op zondag opgepakt na een vechtpartij in een trein die uit Arnhem kwam en naar Ede-Wageningen ging. Daarbij is ook gestoken. Twee mensen moesten met niet-levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis. Een van hen is ook aangehouden.

4 uur geleden
Nog één op A12 opgepakte klimaatactivist vast, rest weer vrij

DEN HAAG (ANP) - Er zit nog één klimaatactivist vast die zaterdag bij de blokkade van de A12 in Den Haag is opgepakt. De rest van de 48 arrestanten die de politie aanhield voor strafbare feiten als vernieling of belediging, is zaterdagavond weer op vrije voeten gesteld, melden de politie en een woordvoerder van het Openbaar Ministerie.

8 uur geleden
Politiebonden: niet vervolgen activisten A12 frustreert politie

DEN HAAG (ANP) - Er is bij politiemensen die zaterdag in Den Haag hebben gewerkt bij de blokkade van de A12 door activisten van Extinction Rebellion grote frustratie ontstaan. Het niet vervolgen van meer dan 1500 aanhoudingen is in het verkeerde keelgat geschoten van de politie, zo bevestigt voorzitter van de Nederlandse Politiebond, Jan Struijs, na berichtgeving van het AD.

10 uur geleden