Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Slecht begin breekt Feyenoord op in Rome bij start Europa League

Slecht begin breekt Feyenoord op in Rome bij start Europa League

ROME (ANP) - Feyenoord heeft bij de start van de Europa League tegen Lazio een nederlaag moeten incasseren. Een slecht begin, met drie tegendoelpunten in het eerste half uur, brak de ploeg van trainer Arne Slot op in het Stadio Olimpico. Via twee doelpunten van invaller Santiago Giménez kwam Feyenoord na de rust nog wel terug, maar het verloor in Rome met 4-2. De Rotterdammers kregen vlak voor tijd ook nog een strafschop, maar die werd na tussenkomst van de VAR geannuleerd.

Vorig seizoen bereikte Feyenoord een niveau lager de finale van de Conference League, waarin het werd verslagen door de andere club uit de Italiaanse hoofdstad: AS Roma. Rotterdamse supporters waren donderdag niet welkom in Rome, als gevolg van een straf van de UEFA voor ongeregeldheden in het afgelopen seizoen.

De ploeg van Slot speelt volgende week donderdag in de eigen Kuip de tweede groepswedstrijd, tegen Sturm Graz. Die Oostenrijkse ploeg begon de Europa League met een zege op FC Midtjylland: 1-0. De 19-jarige Nederlander Emanuel Emegha (ex-Sparta) maakte het enige doelpunt tegen de Denen.

Eerste helft

Feyenoord werd in de eerste helft overlopen door Lazio en gaf de doelpunten makkelijk weg. Slecht wegwerken van Gernot Trauner leidde al in de 3e minuut tot de openingstreffer van Luis Alberto. Doelman Justin Bijlow mocht zich na een kwartier de 2-0 van Felipe Anderson aanrekenen. Het schot van de Braziliaan leek houdbaar voor de Oranje-international, maar rolde onder zijn arm door in het doel.

In de 28e minuut sneed Lazio opnieuw heel makkelijk door de defensie. Bijlow tikte het schot van Mattia Zaccagni precies voor de voeten van Matias Vecino, die van dichtbij de 3-0 kon binnenschieten. Een historisch zware nederlaag in Europa dreigde voor Feyenoord, dat ontsnapte aan meer tegentreffers.

Met Alireza Jahanbakhsh voor Sebastian Szymanski begon de ploeg van Slot goed aan de tweede helft, met twee kansen binnen 5 minuten. Lazio deed het wat rustiger aan, maar kwam na ruim een uur wel op 4-0 via opnieuw Vecino. Weer lag het achterin helemaal open bij Feyenoord. De ingevallen Giménez versierde even later een strafschop en schoot zelf raak vanaf 11 meter. De Mexicaan scoorde in de slotfase nogmaals, in de rebound na een schot van Oussama Idrissi.

Meer uit Voetbal

Coach Klopp maakt zich op voor emotioneel afscheid bij Liverpool

LIVERPOOL (ANP) - Trainer Jürgen Klopp maakt zich op voor een emotioneel afscheid bij FC Liverpool. De 56-jarige Duitser neemt zondag tijdens de thuiswedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers na negen jaar afscheid van de huidige nummer 3 van de Premier League. "Het is zeldzaam dat je in de voetballerij zo'n mooie band kunt opbouwen met een club en een stad", zei hij op een persconferentie.

21 minuten geleden
Trainer Funkel vertrekt bij Duitse bekerfinalist Kaiserslautern

KAISERSLAUTERN (ANP/DPA) - De verrassende Duitse bekerfinalist 1. FC Kaiserslautern neemt na het seizoen afscheid van trainer Friedhelm Funkel. Het aflopende contract van de 70-jarige coach werd in goed overleg niet verlengd, meldde de club uit de tweede Bundesliga.

27 minuten geleden
Voetbalster Van de Sanden vertrekt bij Liverpool

LIVERPOOL (ANP) - Voetbalster Shanice van de Sanden vertrekt na twee jaar bij Liverpool. De 31-jarige aanvalster laat dat weten op Instagram. Ze vertelt niets over haar toekomstplannen.

1 uur geleden
Twente haalt nieuwe aanvaller van FC Basel

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft met Sayf Ltaief een nieuwe aanvaller binnen voor het komende seizoen. De 24-jarige international van Tunesië komt over van FC Basel en tekent tot medio 2027 met de optie voor nog een seizoen. Dat heeft de club bekendgemaakt.

1 uur geleden
KNVB teleurgesteld over mislopen organisatie WK vrouwenvoetbal

BANGKOK (ANP) - De KNVB gaat uitgebreid analyseren waarom Brazilië het WK vrouwenvoetbal in 2027 mag houden. Het voetbalgekke land kreeg tijdens een congres van wereldvoetbalbond FIFA in Bangkok veel meer stemmen (119) dan de gezamenlijke kandidatuur van Nederland, België en Duitsland (78).

1 uur geleden
Ingewijden: Promes onder voorwaarden vrijgekomen in Dubai

AMSTERDAM (ANP) - Quincy Promes is onder voorwaarden vrijgekomen in Dubai, zo bevestigen ingewijden berichtgeving van Het Parool. De voetballer zit sinds februari vast in het land, medio maart werd bekend dat Nederland om zijn uitlevering heeft gevraagd.

2 uur geleden
Van Persie gaat als hoofdtrainer bij SC Heerenveen aan de slag

HEERENVEEN (ANP) - Robin van Persie is vanaf het nieuwe seizoen hoofdtrainer van sc Heerenveen. De topscorer aller tijden van het Nederlands elftal met vijftig doelpunten in 102 interlands, wordt de opvolger van Kees van Wonderen. Hij is een contract voor twee jaar overeengekomen, zo meldt de Friese club.

2 uur geleden