Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Slagers bereiken akkoord met werkgevers, acties van de baan

Slagers bereiken akkoord met werkgevers, acties van de baan

UTRECHT (ANP) - Stakingen in de slagersbranche zijn van de baan en daarmee gaat de bevoorrading van supermarkten gewoon door. Vakbond FNV laat weten dat er een akkoord is met de slagersbedrijven. Vooral het personeel van industriële slagerijen was bereid het werk neer te leggen om een betere collectieve arbeidsovereenkomst af te dwingen.

In de sector werken zo’n 13.000 mensen, van wie 5000 in grote bedrijven en de rest in kleine slagerswinkels. FNV had gedreigd actie te gaan voeren, nadat vorige week een ultimatum was verlopen. Vakbond CNV was wel akkoord met het voorstel van de werkgevers en legde dit voor aan de leden. FNV vond het mede vanwege de hoge inflatie onvoldoende. De vakbond zegt nu een flinke verbetering te hebben afgedwongen.

Bovenop het eerdere voorstel van de werkgevers "komt er nu eerst eenmalig 375 euro en vanaf volgend jaar juni nog eens 1,25 procent productietoeslag", zegt FNV-bestuurder John Klijn in een toelichting. "Al met al gaan mensen er in het tweede cao-jaar dan in totaal met 4,75 procent op vooruit." Eerder was een loonsverhoging van 3,5 procent dit jaar en ook 3,5 procent volgend jaar voorgesteld. De leden van FNV kunnen tot 15 juni stemmen over het voorstel.

Meer uit Financieel

Macron: Frankrijk stapt tegen 2027 geheel uit steenkoolsector

PARIJS (ANP/AFP) - Frankrijk stapt tegen 2027 geheel uit de steenkoolsector door de laatste twee op steenkolen draaiende elektriciteitscentrales om te bouwen, maakte president Emmanuel Macron zondag bekend. Het gaat om de elektriciteitscentrales in Cordemai, in het westen van het land, en in Saint-Avold, in het oosten.

55 minuten geleden
Britse kranten bezorgd over einde Facebook News

LONDEN (ANP) - Britse kranten zijn bezorgd over het einde van Facebook News, een speciale feed waarmee het sociale medium artikelen van nieuwsmedia onder de aandacht brengt. In een brief aan moederbedrijf Meta waarschuwt koepelvereniging News Media Association dat die beslissing een "bedreiging voor de democratie" is.

8 uur geleden
Tsjechische miljardair verkoopt belang in Le Monde

PARIJS (ANP/AFP) - De Tsjechische miljardair Daniel Křetínský verkoopt zijn belang in de Franse krant Le Monde. Zijn aandelen gaan over naar de Franse zakenman Xavier Niel, die al een grote aandeelhouder was in het nieuwsmedium.

11 uur geleden
Duitse woningbouwsector wil 50 miljard om uit dip te komen

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse bouwsector heeft 50 miljard euro aan stimuleringsmaatregelen nodig om uit het slop te komen, betoogt vakbond Bauen-Agrar-Umwelt (IGBAU). Hogere rentes en sterk gestegen materiaalkosten drukken zwaar op de Duitse bouw, die volgens vakbondsvoorzitter Robert Feiger in zware problemen dreigt te komen.

13 uur geleden
EU-vicevoorzitter in China: EU moet zichzelf wel beschermen

SHANGHAI (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Europese Unie is "niet van plan zich los te koppelen" van China, maar moet zichzelf wel beschermen wanneer haar openheid wordt misbruikt. Dat heeft vicevoorzitter van de Europese Commissie Valdis Dombrovskis zaterdag gezegd in een toespraak op een bijeenkomst in Shanghai.

1 dag geleden
Bronnen: ook meteen Indiase toestellen bij debuut nieuwe iPhone

NEW DELHI (ANP/DPA) - Apple heeft bij de lancering van de iPhone 15 ook meteen exemplaren uit Indiase fabrieken verkocht. Dat had het Amerikaanse techconcern nog niet eerder gedaan bij het uitkomen van een nieuw model iPhone, meldt het Duitse persbureau dpa op basis van ingewijden.

1 dag geleden
Arriva wil meer dan twintig trajecten van NS overnemen

HEERENVEEN (ANP) - Arriva wil vanaf 2026 op tal van spoortrajecten in het land gaan rijden waar nu nog treinen rijden van de NS. De spoorvervoerder heeft daarvoor verzoeken ingediend bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM), bevestigt een woordvoerster van Arriva na berichtgeving door de Volkskrant.

1 dag geleden