Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Slachtoffers toeslagenaffaire werd rechtsbijstand geweigerd'

'Slachtoffers toeslagenaffaire werd rechtsbijstand geweigerd'

ROTTERDAM (ANP) - De slachtoffers van de toeslagenaffaire kregen ten onrechte geen subsidie voor rechtsbijstand, stelt de Vereniging Sociale Advocatuur Nederland (VSAN).

Dit zou gebeurd zijn op basis van de zogenoemde zelfredzaamheidstoets, waarbij de overheid ervan uitgaat dat de burger zelf zijn problemen kan oplossen. Maar volgens VSAN lijkt het beleid van de overheid erop gericht om het aantal rechtszaken en de vergoedingen voor sociale advocatuur bewust ter verminderen.

De vereniging pleit daarom voor een onafhankelijk onderzoek naar het beleid. "Als blijkt dat de zelfredzaamheidstoets doelbewust is ingezet om rechtzoekenden weg te houden van rechtsbijstand, dan is het rapport 'Ongekend Onrecht' nog niet volledig en zal er nog een extra hoofdstuk aan moeten worden toegevoegd", aldus VSAN.

De vereniging spreekt van "een systeem dat ongekend oneerlijk en hardvochtig" is. "Veel burgers voelen zich onmachtig in een conflict met de overheid en het vertrouwen in de rechtsstaat neemt hierdoor af", stelt VSAN.

Meer uit Binnenland

Openbaar Ministerie waarschuwde Erasmus MC voor verdachte

ROTTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het Erasmus MC eerder gewaarschuwd voor de man die donderdag is opgepakt voor de fatale schietincidenten in Rotterdam. GeenStijl publiceert een brief van het OM aan het Erasmus Medisch Centrum daarover.

5 uur geleden
COA: onzeker of er voor iedereen slaapplek is in Ter Apel

TER APEL (ANP) - Het is onzeker of er donderdagavond voor iedereen een slaapplek is bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel. Dat meldt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Ook voor de komende dagen blijft het onzeker of het blijft lukken om iedere asielzoeker opvang te bieden, aldus het COA.

6 uur geleden
Politieonderzoek nog in volle gang na schietpartijen Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Het politieonderzoek is donderdagavond nog in volle gang bij het Heiman Dullaertplein in de Rotterdamse wijk Delfshaven, waar een 32-jarige man eerder op de dag een 39-jarige vrouw en haar 14-jarige dochter neerschoot. De vrouw stierf ter plekke, het meisje overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

6 uur geleden
Woning Rotterdam waar brand uitbrak is van verdachte schietpartij

ROTTERDAM (ANP) - Het pand aan het Rotterdamse Heiman Dullaertplein waar donderdagmiddag brand uitbrak, is de woning van de 32-jarige man die is opgepakt voor de dodelijke schietincidenten in die stad. De politie zegt ervan uit te gaan dat de man het vuur zelf heeft aangestoken.

6 uur geleden
Dit jaar 2500 migranten omgekomen of vermist op Middellandse Zee

GENÈVE (ANP/AFP) - Dit jaar zijn meer dan 2500 migranten omgekomen of vermist geraakt op de Middellandse Zee, meldt de vluchtelingencommissaris van de Verenigde Naties. Dat is een flinke stijging ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, toen het om 1680 personen ging.

6 uur geleden
Slachtoffer schietpartij was ook huisarts op Katendrecht

ROTTERDAM (ANP) - De 43-jarige man, een docent, die donderdag in het Erasmus MC werd doodgeschoten, werkte ook als huisarts op een gezondheidscentrum in de Rotterdamse wijk Katendrecht. Bestuurder René Baljon van Stichting Zonboog waar het gezondheidscentrum onder valt, bevestigt dat na berichtgeving in het AD.

6 uur geleden
Erasmus MC: geen onderwijs vrijdag

ROTTERDAM (ANP) - Al het onderwijs op de locatie Erasmus MC gaat vrijdag niet door. Geplande examens op campus Woudestein gaan wel door. Dat melden het Erasmus MC en de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). De EUR stelt dat geplande examens op campus Woudestein wel doorgaan, maar dat er begrip is voor studenten "die daar nu door dit incident niet toe in staat zijn".

7 uur geleden