Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Slachtoffers Italië zijn Amsterdammer (65) en Harderwijker (60)

Slachtoffers Italië zijn Amsterdammer (65) en Harderwijker (60)

MONTALDO DI MONDOVI/DEN HAAG (ANP) - De twee Nederlanders die woensdag in Italië zijn doodgestoken, zijn een 65-jarige man uit Amsterdam en een 60-jarige man uit Harderwijk. Dat bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Een van de slachtoffers is de vader van de vermoedelijke dader, een 21-jarige man.

De Italiaanse politie is naar hem op zoek in de bossen rond het dorp Montaldo di Mondovi, in de noordwestelijke bergregio Piëmont, waar het incident is gebeurd.

Een woordvoerder van Buitenlandse Zaken zegt dat het departement contact heeft met de families van de slachtoffers. Als de 21-jarige Nederlander wordt opgepakt, dan heeft hij recht op consulaire bijstand.

Meer uit Binnenland

Den Haag: maatregelen om onrust tijdens EK te voorkomen

DEN HAAG (ANP) - Tijdens het komende EK voetbal zijn er extra veiligheidsmaatregelen in Den Haag. Zo komt er extra cameratoezicht en worden verkeersregelaars ingezet. De gemeente wil daarmee voorkomen dat er ongeregeldheden uitbreken.

15 minuten geleden
Schoof vindt regeerakkoord goede basis, uitvoering belangrijk

DEN HAAG (ANP) - Kandidaat-premier Dick Schoof heeft geen voorbehoud gemaakt bij de uitvoering van het coalitieakkoord van PVV, VVD, NSC en BBB. In een eerste toelichting zei Schoof "dat het regeerakkoord staat". Hij zei ook dat hij niet de premier van de PVV wordt en ook niet aan een leiband van Geert Wilders zal lopen, maar dat hij premier wordt namens de vier partijen die hem hebben gevraagd en een ruime meerderheid hebben in de Tweede Kamer.

33 minuten geleden
Hongarije ziet liever Roemeen dan Rutte als NAVO-topman

BOEDAPEST (ANP) - Hongarije ziet liever de Roemeense president dan Mark Rutte als nieuwe topman van de NAVO. De Hongaarse regering steunt ook daarom de kandidatuur van Rutte voor het NAVO-leiderschap niet, benadrukt de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Peter Szijjarto.

35 minuten geleden
Van Zwol en Schoof gaan komende weken samen kabinet formeren

DEN HAAG (ANP) - De komende weken gaan formateur Richard van Zwol en beoogd premier Dick Schoof samen een kabinetsploeg bij elkaar zoeken. De Tweede Kamer had Van Zwol al opdracht gegeven een kabinet te vormen, maar de rol van de premierskandidaat was daarin nog onduidelijk. Schoof zal deelnemen aan de gesprekken die Van Zwol met kandidaat-bewindspersonen voert.

38 minuten geleden
Zeker tot dinsdagavond geen treinen tussen Utrecht en Amersfoort

UTRECHT (ANP) - Tussen Utrecht en Amersfoort rijden er geen treinen door een defect spoor tussen Den Dolder en Amersfoort. ProRail verwacht nog tot zeker dinsdagavond 20.45 uur bezig te zijn met het repareren van het spoor. De spoorwegbeheerder geeft aan dat dit mogelijk later wordt.

2 uur geleden
Kamer wil vergunning van NPO met slechts een jaar verlengen

DEN HAAG (ANP) - Een meerderheid van de Tweede Kamer wil de vergunning van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) met slechts een jaar verlengen. Een motie van die strekking van de VVD kreeg dinsdag steun van NSC, PVV, BBB, JA21 en FVD.

2 uur geleden
85 auto's in deels ingestorte parkeergarage Nieuwegein

NIEUWEGEIN (ANP) - In de deels ingestorte parkeergarage in Nieuwegein staan nog 85 auto's die daar voorlopig niet weggehaald kunnen worden. Eerder dacht het naastgelegen St. Antonius Ziekenhuis dat het om ruim 70 auto's ging, maar een woordvoerder zegt dat de afgelopen uren nog meer mensen zich hebben gemeld. De eigenaren zijn voornamelijk ziekenhuismedewerkers, maar ook patiënten en bezoekers die tijdens het instorten van de rijhellingen zondagavond nog in het ziekenhuis waren, aldus de woordvoerder.

3 uur geleden