Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Slachtoffers Epstein willen dat Andrew getuigt

Slachtoffers Epstein willen dat Andrew getuigt

LONDEN (ANP) - Vijf vrouwen die seksueel zijn misbruikt door Jeffrey Epstein willen dat prins Andrew getuigt over zijn vriendschap met de eerder dit jaar door zelfmoord om het leven gekomen miljardair. In Amerika wordt de hertog van York in vijf dagvaardingen genoemd, meldde het onderzoeksprogramma Panorama van de BBC. Of Andrew daaraan gehoor zal geven, is niet duidelijk.

In het programma herhaalde Virginia Roberts Giuffre haar eerdere verklaring dat de prins haar seksueel heeft misbruikt, onder meer op 10 maart 2001 na een avondje uit in de chique nachtclub Tramp in Londen. Ze beschreef de ontmoeting in voor de prins pijnlijk detail. Dat ze seks moest hebben "maakte me gewoon ziek".

Andrew verklaarde vorige maand in een geruchtmakend interview met BBC Newsnight zich absoluut niet te kunnen herinneren de destijds 17-jarige Virginia ooit te hebben ontmoet. Virginia, nu getrouwd en moeder van drie kinderen, zei dat er slechts één van beiden de waarheid sprak en dat was zijzelf.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Schietpartij bij supermarkt in VS eist 6 doden

JERSEY CITY (ANP/RTR/AFP) - Bij een schietpartij bij een joodse supermarkt in Jersey City in de Amerikaanse staat New Jersey zijn dinsdag zes mensen omgekomen, onder wie een politieagent en twee schutters.

1 uur geleden
VS waarschuwen Rusland over verkiezingen

WASHINGTON (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De regering van de VS heeft Rusland gewaarschuwd dat tegenmaatregelen worden genomen als het land probeert de Amerikaanse verkiezingen in 2020 te beïnvloeden. "Als Rusland of een andere buitenlandse partij iets onderneemt om ons democratische proces te ondermijnen, dan komen we in actie", zei minister Mike Pompeo (Buitenlandse Zaken) op een persconferentie met zijn Russische ambtsgenoot Sergej Lavrov.

4 uur geleden
Tienduizenden betogen tegen premier Tsjechië

PRAAG (ANP/RTR/DPA) - Tienduizenden demonstranten zijn in Tsjechië de straat opgegaan om te demonstreren tegen premier Andrej Babis. De Tsjechische autoriteiten onderzoeken of die steenrijke politicus zich schuldig heeft gemaakt aan gesjoemel met EU-subsidies.

6 uur geleden
Fransen weer de straat op voor pensioenprotest

PARIJS (ANP/RTR) - Naar schatting 339.000 mensen hebben dinsdag deelgenomen aan een tweede landelijk protest tegen de pensioenhervorming in Frankrijk. In Parijs gingen zo'n 31.000 mensen de straat op, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken. Ook het openbaar vervoer lag wegens een staking voor de zesde opeenvolgende dag plat.

7 uur geleden
Poetin vreest nieuw 'Srebrenica' in Oekraïne

MOSKOU (ANP) - De Russische president Vladimir Poetin vreest voor een Srebrenica-achtig bloedbad in Oost-Oekraïne. Dat zou volgens hem kunnen plaatsvinden als Oekraïense troepen de controle krijgen over de grens tussen de pro-Russische rebellenrepublieken en Rusland, berichten Russische media.

8 uur geleden
Bolsonaro noemt Thunberg 'snotaap'

BRASILIA (ANP/BLOOMBERG) - De Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft de activist Greta Thunberg een "snotaap" genoemd. Dat zei hij in een reactie op een Facebookpost van de 16-jarige Zweedse klimaatactiviste.

9 uur geleden
Trump noemt aanklachten 'belachelijk'

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president noemt de twee aanklachten van Democraten in het Amerikaanse huis van Afgevaardigden tegen hem "belachelijk". Trump herhaalde ook zijn uitspraak dat er een "heksenjacht" tegen hem wordt gevoerd.

9 uur geleden