Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Slachtoffers Epstein willen dat Andrew getuigt

Slachtoffers Epstein willen dat Andrew getuigt

LONDEN (ANP) - Vijf vrouwen die seksueel zijn misbruikt door Jeffrey Epstein willen dat prins Andrew getuigt over zijn vriendschap met de eerder dit jaar door zelfmoord om het leven gekomen miljardair. In Amerika wordt de hertog van York in vijf dagvaardingen genoemd, meldde het onderzoeksprogramma Panorama van de BBC. Of Andrew daaraan gehoor zal geven, is niet duidelijk.

In het programma herhaalde Virginia Roberts Giuffre haar eerdere verklaring dat de prins haar seksueel heeft misbruikt, onder meer op 10 maart 2001 na een avondje uit in de chique nachtclub Tramp in Londen. Ze beschreef de ontmoeting in voor de prins pijnlijk detail. Dat ze seks moest hebben "maakte me gewoon ziek".

Andrew verklaarde vorige maand in een geruchtmakend interview met BBC Newsnight zich absoluut niet te kunnen herinneren de destijds 17-jarige Virginia ooit te hebben ontmoet. Virginia, nu getrouwd en moeder van drie kinderen, zei dat er slechts één van beiden de waarheid sprak en dat was zijzelf.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

België meldt meer coronabesmettingen, maar minder doden

BRUSSEL (ANP/BELGA) - De afgelopen 24 uur zijn in België 165 nieuwe besmettingen met het coronavirus gemeld. Dat is meer dan de afgelopen dagen. Het aantal doden (15) en ziekenhuisopnames (26) blijft dalen. Dat meldt het gezondheidsinstituut Sciensano zaterdag in zijn dagelijkse update.

14 minuten geleden
Tienduizenden Australiërs op de been tegen politiegeweld

SYDNEY (ANP/RTR) - Tienduizenden Australiërs zijn zaterdag in het hele land de straat opgegaan om te demonstreren tegen racisme en politiegeweld. Directe aanleiding is de fatale arrestatie van de zwarte Amerikaan George Floyd op 25 mei in Minneapolis.

2 uur geleden
Duitsland meldt 33 nieuwe coronadoden

BERLIJN (ANP/DPA) - In Duitsland zijn in de afgelopen 24 uur 33 sterfgevallen als gevolg van het coronavirus geregistreerd. Dat meldt het Robert Koch Institut (RKI), de Duitse tegenhanger van het RIVM. 8646 mensen zijn tot dusver in in het land overleden aan het virus.

4 uur geleden
'Biden heeft genoeg kiesmannen binnen voor nominatie'

WASHINGTON (ANP/RTR) - Voormalig vicepresident Joe Biden heeft de nominatie binnen om het namens de Democraten op te nemen tegen Republikein en huidig president Donald Trump tijdens de verkiezingen in november. Dat stelt CBS News.

5 uur geleden
57 agenten in Buffalo stappen op om schorsing twee collega's

BUFFALO (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Alle 57 leden van een tactische politie-eenheid in Buffalo in de staat New York zijn bij de eenheid opgestapt uit protest tegen de schorsing van twee collega's. Justitie in de VS kondigde vrijdag een strafrechtelijk onderzoek aan naar de beide agenten omdat die een 75-jarige demonstrant omverduwden tijdens een demonstratie tegen politiegeweld en racisme. De betoger raakte gewond en werd naar een ziekenhuis gebracht.

5 uur geleden
Herdenkingsbijeenkomst in geboorteplaats George Floyd

RAEFORD (ANP) - Zaterdag wordt in Raeford in de Amerikaanse staat North Carolina een herdenkingsbijeenkomst gehouden voor George Floyd. De zwarte Amerikaan overleed maandag 25 mei in Minneapolis kort nadat hij zeer hardhandig werd aangehouden en gevloerd door vier agenten.

8 uur geleden
G20 maakt 21 miljard dollar vrij voor coronabestrijding

CAÏRO (ANP) - De G20-landen, de twintig belangrijkste economieën, hebben 21 miljard dollar (18,6 miljard euro) toegezegd om het coronavirus te bestrijden. Dat heeft de groep zaterdag bekendgemaakt.

9 uur geleden