Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Slachtoffer zedenzaak: honderden keren misbruikt door vreemden

Slachtoffer zedenzaak: honderden keren misbruikt door vreemden

MIDDELBURG (ANP) - Een van de slachtoffers in de omvangrijke zedenzaak in Zeeland heeft verklaard dat zij vanaf haar zestiende levensjaar zo'n driehonderd keer is misbruikt door vreemde mannen. Hoofdverdachte in de zaak, Pascal P., de vriend van haar moeder, nam haar drie zomers lang mee naar een parkeerplaats bij de Kreekraksluizen, waar mannen haar misbruikten, op uitnodiging van P. Dat heeft het slachtoffer verklaard in het vooronderzoek in de zaak.

Ook zou P. haar hebben meegenomen naar vier verschillende parenclubs in België. Ook daar moest zij seks hebben met mannen, soms met meerderen gelijk. P. bepaalde met wie, aldus de verklaring van de inmiddels 20-jarige vrouw. Het slachtoffer schat dat zij zo'n vijftig keer naar dergelijke clubs is meegenomen. P. zou haar hebben gedrogeerd om het misbruik te vergemakkelijken. Haar moeder, Tanja D., is op de hoogte geweest van wat haar overkwam, zo heeft zij verklaard. De vrouw zou ook enkele malen mee zijn gegaan naar de parenclubs.

P. en D. staan vrijdag terecht voor de rechtbank in Middelburg. De zaak draait overwegend om het jarenlange misbruik van de twee dochters van D. en de seksuele exploitatie van hen.

Achtste levensjaar

Het slachtoffer is volgens haar verklaring vanaf haar achtste levensjaar seksueel misbruikt door P. Op zeker moment zou dit misbruik dagelijks hebben plaatsgevonden. "Mijn moeder wist het gewoon", aldus haar door de rechtbank geciteerde verklaring. "Ze heeft gezegd dat ze er niks aan kon doen om het tegen te gaan. Ze vond het niet leuk."

P. ontkent dat er door anderen is betaald om seks te hebben met de dochters van D.

Het Openbaar Ministerie verdenkt P. tevens van seksueel misbruik van twee andere meisjes, onder wie een vriendinnetje van een van de dochters van D.

Meer uit Binnenland

Journalistieke prijzen voor artikelen over gaswinning Groningen

AMSTERDAM (ANP) - De Loep 2022, prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek, gaat naar de artikelen van NRC en Dagblad van het Noorden (DVHN) over de gaswinning in Groningen en de parlementaire enquête. De producties hebben in de categorie Controlerende onderzoeksjournalistiek gewonnen. Alle winnaars van de Loep 2022 zijn vrijdag op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek bekendgemaakt.

1 uur geleden
Voorzitter Geel legt functie mensenrechtencollege tijdelijk neer

DEN HAAG (ANP) - Jacobine Geel legt haar functie als voorzitter van het College voor de Rechten van de Mens (CvRM) tijdelijk neer. Ze doet dat, schrijft ze in een brief aan collega's, omdat ze ze ziek is geworden van de situatie die is ontstaan na een melding van intimidatie, discriminatie en vriendjespolitiek over haar. Ze ervaart de situatie als onveilig.

2 uur geleden
Weer hoogst mogelijke celstraf geëist tegen Martien R.

DEN BOSCH (ANP) - Tegen de vermeende drugs- en wapenhandelaar Martien R. uit Oss is vrijdag in hoger beroep bij het gerechtshof in Den Bosch opnieuw zestien jaar cel geëist. Een hogere straf is voor de feiten waarvan hij is verdacht niet mogelijk.

5 uur geleden
Cordaid opent Giro 667 voor slachtoffers damdoorbraak Oekraïne

DEN HAAG (ANP) - Hulporganisatie Cordaid heeft vrijdag het gironummer 667 geopend om geld in te zamelen voor slachtoffers van de damdoorbraak in Oekraïne. In het zuiden van het land is dinsdag de Kachovka-dam in de rivier Dnipro doorgebroken waardoor er duizenden mensen zijn geëvacueerd. Ook zijn er meerdere doden.

6 uur geleden
Limburgse Arcen noteert eerste lokale tropische dag van het jaar

HOUTEN (ANP) - Voor het eerst dit jaar is de temperatuur ergens in Nederland boven de 30 graden uitgekomen. In het Limburgse Arcen ging het kwik om 15.30 uur naar 30,5 graden. Daarmee is sprake van de eerste lokale tropische dag, meldt Weeronline.

7 uur geleden
Hoogste alarmfase risico natuurbrand nu ook in Noord-Nederland

GRONINGEN (ANP) - De hoogste alarmfase voor het risico op een natuurbrand geldt vanaf dit weekeinde ook voor Groningen, Drenthe en Friesland. Tot nu toe was het in de drie noordelijke provincies nog nat genoeg, maar de brandweer constateert dat het steeds droger wordt en dat het bovendien flink waait, waardoor extra alertheid nodig is. De hoogste alarmfase gold al sinds het midden van de week voor de rest van Nederland.

9 uur geleden
Tankstations eind deze maand 'bomvol' door accijnsverhoging

HOOGEVEEN (ANP) - Pomphouders rekenen op grote drukte de laatste dagen van deze maand. Dan zijn de laatste kansen om te tanken tegen de huidige tarieven, voordat op 1 juli de accijns op benzine en diesel weer omhooggaat. Tankstations zorgen volgens Belangenvereniging Tankstations (BETA) dat de brandstofpompen "bom- en bomvol" zitten om de koopjesjagers aan te kunnen.

10 uur geleden