Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Slachtoffer vliegramp Indonesië begraven, zoektocht hervat

Slachtoffer vliegramp Indonesië begraven, zoektocht hervat

JAKARTA (ANP/AFP) - Duikers hebben in Indonesië de zoektocht hervat naar de zwarte doos van de gecrashte Boeing 737-500 van Sriwijaya Air. Nabestaanden begroeven ondertussen bij hoofdstad Jakarta stoffelijke resten van het eerste slachtoffer dat is geïdentificeerd, de 29-jarige Okky Bisma.

De omgekomen steward kon worden herkend dankzij de vingerafdrukken van zijn teruggevonden hand. De autoriteiten hebben inmiddels ook de identiteit kunnen vaststellen van zeker vijf andere slachtoffers. Hun stoffelijke resten zijn teruggevonden bij de rampplek.

Het toestel met 62 mensen aan boord crashte zaterdag kort na het opstijgen in de Javazee. Het vliegtuig stortte in minder dan een minuut zo'n drie kilometer omlaag. De autoriteiten zetten donderdag zo'n 270 duikers in om verder te zoeken naar lichamen, wrakstukken en de cockpitvoicerecorder, de zwarte doos die nog niet is teruggevonden.

Op die cockpitvoicerecorder staan geluiden die zijn opgenomen in de cockpit. Duikers hebben de andere zwarte doos al wel geborgen. Daar staan gegevens van apparatuur uit het vliegtuig op. Aan de hand van informatie op zwarte dozen kan mogelijk worden achterhaald waarom een vliegramp heeft plaatsgevonden.

De nabestaanden van de omgekomen Bisma hebben de hoop opgegeven dat ook de rest van zijn lichaam wordt gevonden. Daarom besloten ze volgens zijn vader tot een snelle begrafenis. Daar strooide de echtgenote van de steward bloemblaadjes over het graf. "Rust in vrede lieveling en wacht op me in de hemel", schreef zij eerder op sociale media. "Je was op aarde de perfecte echtgenoot. Dank je wel."

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

FBI heeft meer dan 400 verdachten bestorming Capitool in vizier

WASHINGTON (ANP/DPA) - De Amerikaanse federale opsporingsdienst FBI heeft meer dan vierhonderd verdachten van het bestormen van het Capitool geïdentificeerd. Assistent-directeur Steven D'Antuono zei dat er meer dan 130 mensen zijn opgepakt.

40 minuten geleden
Biden en Stoltenberg bellen over uitdagingen voor de NAVO

BRUSSEL (ANP/DPA) - De secretaris-generaal van de NAVO Jens Stoltenberg en de Amerikaanse president Joe Biden hebben dinsdagmiddag voor het eerst telefonisch contact gehad. Daarin bespraken ze grote uitdagingen voor de organisatie en liet Biden weten graag te willen samenwerken.

1 uur geleden
Vicepresident VS Kamala Harris tweede keer ingeënt

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris heeft dinsdag haar tweede inenting tegen het coronavirus gekregen. Harris kreeg op 29 december haar eerste dosis van het vaccin van farmaceut Moderna.

1 uur geleden
Bulgarije verlengt noodtoestand, verplicht testen reizigers

SOFIA (ANP/DPA/RTR) - Bulgarije heeft de noodtoestand vanwege het coronavirus verlengd tot eind april. Daardoor kan de minister van Gezondheid de maatregelen aanscherpen of versoepelen door middel van een decreet, de goedkeuring van het parlement is niet nodig. Ook is besloten dat vanaf vrijdag alle reizigers die het land binnenkomen verplicht moeten worden getest op het coronavirus.

1 uur geleden
Bezwaar Republikeinse senator tegen afzettingsproces afgewezen

WASHINGTON (ANP) - Het bezwaar van de Republikeinse senator Rand Paul tegen de impeachment van oud-president Donald Trump is afgewezen door de Senaat. Het voorstel kreeg 45 stemmen voor, 55 senatoren stemden tegen. Daardoor gaat het proces binnenkort toch van start.

2 uur geleden
Conte doet oproep voor steunen nieuwe regering Italië

ROME (ANP/RTR) - De demissionaire Italiaanse premier Giuseppe Conte heeft een oproep gedaan aan de oppositiepartijen om een nieuwe regering te steunen. Hij schreef op Facebook dat het land moet worden gered en dat daar brede steun voor nodig is.

2 uur geleden
Komende twee weekenden lockdown in Suriname

PARAMARIBO (ANP) - Suriname heeft een lockdown in het weekend voor de komende twee weken afgekondigd. Dat besluit is genomen, omdat de regering vindt dat het aantal nieuwe coronabesmettingen niet snel genoeg terugloopt. Deze informatie lekte dinsdagmiddag (lokale tijd) uit.

3 uur geleden