Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Slachtoffer schietpartij Zwijndrecht voor groot gedeelte verlamd

Slachtoffer schietpartij Zwijndrecht voor groot gedeelte verlamd

ROTTERDAM (ANP) - De vrouw die de schietpartij van 21 januari bij een winkelcentrum in Zwijndrecht overleefde, is voor een groot gedeelte verlamd. Dat bleek maandag bij de start van de strafzaak tegen haar ex-vriend Minh V. (49). Hij was niet bij de eerste inleidende zitting in Rotterdam aanwezig.

"Naar het zich nu laat aanzien zal zij mogelijk nooit meer kunnen lopen en blijft zij dus rolstoelgebonden", zei haar advocaat Sébas Diekstra na afloop. Bij de schietpartij werd de 66-jarige moeder van de vrouw doodgeschoten.

De rechtbankvoorzitter sprak bij aanvang van de eerste inleidende zitting van "een zeer ernstige zaak". Hij condoleerde de nabestaanden met hun verlies en wenste ze veel sterkte om het verlies van hun dierbare te kunnen dragen.

Pieter Baan Centrum

De dochters van de doodgeschoten moeder worden bijgestaan door de organisatie Namens de Familie. "Familie van de doodgeschoten Michel is content met de zwaarste aanklachten van het OM: moord en poging tot moord. Gezien de karrevracht aan bewijsmiddelen, zoals opgesomd door de officier van justitie, lijdt dat volgens de nabestaanden ook geen twijfel", zegt een woordvoerder van Namens de Familie. "Ze hopen daarmee ook op de hoogst mogelijke straf in ons land, levenslang."

De verdachte zit in voorarrest in afwachting van een verblijf van zeven weken in het Pieter Baan Centrum. Zijn advocaat Karsten Verkaart zegt dat V. zich voortdurend bezighoudt met de vraag hoe het met zijn ex-vriendin gaat. "Het moge duidelijk zijn dat hij het verschrikkelijk vindt hoe het met haar gaat en dat hij dit absoluut niet heeft gewild. Hij hoopt daadwerkelijk dat ze zoveel als mogelijk herstelt."

Meer uit Binnenland

OM eist 6 maanden cel en tbs tegen vermeende stalker universiteit

DEN HAAG (ANP) - Tegen de 32-jarige student die vorig jaar dreigberichten en een rouwkaart naar de Haagse campus van de Universiteit Leiden heeft gestuurd, is zes maanden cel en tbs met dwangverpleging geëist. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de man zich schuldig gemaakt aan stalking, doodsbedreiging en wapenbezit.

13 minuten geleden
ILT wil dat drankproducenten kijken naar verhoging statiegeld

DEN HAAG (ANP) - Producenten en importeurs van bijvoorbeeld frisdranken moeten het voor consumenten makkelijker en aantrekkelijker maken om plastic drankflessen in te leveren. Zij moeten onder meer onderzoeken of het daarvoor nodig is het statiegeld te verhogen. Te veel flessen worden nu niet teruggebracht, zegt de Inspectie Leefomgeving en Transport, die met dwangsommen zwaait om de branche in beweging te krijgen.

38 minuten geleden
KNAW zet omstreden hoogleraar en partner aan de kant

AMSTERDAM (ANP) - Een hoogleraar en haar partner die van langdurig ongewenst en veelal grensoverschrijdend gedrag op de universiteit van Leiden worden beticht, zijn aan de kant gezet door de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). De hoogleraar was lid van het KNAW-genootschap en via de universiteit gedetacheerd bij het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde (KITLV), een instituut van de KNAW. Haar partner was daar in tijdelijke dienst.

1 uur geleden
Geen dwangsom voor Staat om overtreden verbod F-35-onderdelen

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse staat hoeft geen dwangsom te betalen voor elke dag dat het verbod om F-35-onderdelen naar Israël te laten vervoeren, wordt overtreden. Dit heeft de rechtbank in Den Haag vrijdag besloten in een kort geding, aangespannen door meerdere mensenrechtenorganisaties.

2 uur geleden
Veldkamp: andere accenten en stijl in omgang met Israël

WASHINGTON (ANP) - Het nieuwe kabinet gaat Israël anders bejegenen dan het vorige. De nieuwe buitenlandminister Caspar Veldkamp hoopt met een "misschien minder uitgesproken" koers meer te bereiken.

8 uur geleden
Onderzoek: woningtekort groeit door toename aantal huishoudens

DELFT (ANP) - Het woningtekort in Nederland is in 2023 verder opgelopen, hoewel er 88.200 woningen zijn bijgebouwd. Er zijn op dit moment 400.500 woningen te weinig, 10.300 meer dan een jaar eerder. Dit staat in de jaarlijkse prognose die onderzoeksbureau ABF Research uitvoert in opdracht van het ministerie van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening en die vrijdag naar de Tweede Kamer wordt gestuurd.

8 uur geleden
Schoof denkt als ex-spionnenbaas leiders vertrouwen te geven

WASHINGTON (ANP) - Premier Dick Schoof heeft bij zijn debuut onder wereldleiders baat gehad bij zijn verleden als baas van inlichtingendienst AIVD, denkt hij. Op de NAVO-top, waar veiligheidskwesties centraal staan, "vindt men het eigenlijk wel geruststellend dat er een premier is vanuit Nederland die al heel lang met dat bijltje gehakt heeft."

13 uur geleden