Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sky: Rivian bekijkt bouw Britse fabriek elektrische auto's

Sky: Rivian bekijkt bouw Britse fabriek elektrische auto's

LONDEN (ANP) - De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's Rivian bekijkt de bouw van een nieuwe fabriek in het Verenigd Koninkrijk. Volgens nieuwszender Sky News overlegt het bedrijf met de Britse overheid over subsidies of belastingvoordelen voor de fabriek die in de buurt van Bristol kan komen.

Rivian wordt financieel gesteund door onder meer Amazon en Ford Motor en wil dit najaar zijn elektrische pick-uptrucks aan klanten gaan leveren. De fabriek in het Verenigd Koninkrijk zou de eerste productiefaciliteit van Rivian buiten de Verenigde Staten worden. Er zou een bedrag mee zijn gemoeid van meer dan 1 miljard pond, omgerekend bijna 1,2 miljard euro. Ook Duitsland en Nederland dingen volgens Sky mee naar de bouw van een fabriek door Rivian.

De grootste klant van Rivian is tot dusver Amazon. De webwinkel heeft 100.000 elektrische busjes bij het bedrijf besteld. De productie van die busjes zou dit jaar moeten beginnen.

Als Rivian inderdaad kiest voor een fabriek in het Verenigd Koninkrijk zou dat een nieuwe opsteker zijn voor de Britse auto-industrie. Onlangs werd nog bekend dat het Japanse Nissan Motor samen met een partner een grote fabriek voor accu's voor elektrische auto's gaat bouwen bij zijn fabriek in Sunderland. Daarnaast gaat Stellantis elektrische auto's bouwen in zijn fabriek in Ellesmere Port. Stellantis is het moederbedrijf van merken als Peugeot, Citroën, Opel, Fiat en Vauxhall.

Meer uit Financieel

ECB-bestuurder: weer grote rentestap nodig in oktober

VILNIUS (ANP/BLOOMBERG) - De Europese Centrale Bank (ECB) zou tijdens de komende rentevergadering in oktober de rente in een klap met nog eens 75 basispunten (0,75 procentpunt) moeten verhogen waarna kleinere rentestappen daarna ook nog nodig zijn. Dat zei de Letse ECB-bestuurder Martins Kazaks.

9 minuten geleden
Ruim de helft van het gas in beschadigde pijpleidingen weggelekt

KOPENHAGEN (ANP/RTR) - Meer dan de helft van het gas dat in de beschadigde gaspijpleidingen Nord Stream 1 en 2 zit is inmiddels weggestroomd. Volgens het Deense Energieagentschap zal het overige gas uiterlijk zondag uit de leidingen zijn weggelekt.

12 minuten geleden
Vivoryon hoogvlieger op Damrak na nieuws over alzheimermedicijn

AMSTERDAM (ANP) - Het aandeel van biotechbedrijf Vivoryon was woensdag een opvallende stijger op het Damrak. Het bedrijf profiteerde van positieve berichten over een alzheimermedicijn die de Amerikaanse farmaceut Biogen in ontwikkeling heeft. Biogen werkt samen met het Japanse Eisai. Uit een groot internationaal onderzoek bleek volgens het bedrijf dat het middel lecanemab de achteruitgang bij patiënten met alzheimer significant vertraagt. Vivoryon heeft ook een alzheimermedicijn in ontwikkeling.

1 uur geleden
ACM beraadt zich op vervolgstappen tegen energiebedrijven

DEN HAAG (ANP) - De Autoriteit Consument & Markt (ACM) beraadt zich op vervolgstappen tegen energiemaatschappijen die de te laat aangekondigde tariefverhogingen toch doorzetten. Zij riskeren boetes, lasten onder dwangsom of bindende aanwijzingen. Onder meer leveranciers Eneco en Greenchoice hebben aangekondigd vanaf zaterdag toch de tarieven te verhogen, terwijl zij dit volgens de ACM te laat hebben aangekondigd.

1 uur geleden
Europese Commissie voert strijd tegen asbest op

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie wil de grenswaarde voor blootstelling aan de kankerverwekkende stof asbest op de werkvloer met een factor tien verlagen. Dat is volgens Eurocommissaris Nicolas Schmit (Werkgelegenheid en Sociale Rechten) nodig omdat ondanks een asbestverbod sinds 2005 nog steeds jaarlijks tienduizenden werknemers overlijden aan de gevolgen van contact met asbest.

1 uur geleden
Naam energieleverancier NLE verdwijnt, wordt Budget Energie

AMSTERDAM (ANP) - Energieleveranciers NLE en Budget Energie gaan samen verder onder de naam Budget Energie. Beide merken waren sinds de overname van NLE in 2018 al onderdeel van de Nuts Groep, dat nu heeft bekendgemaakt dat de naam NLE verdwijnt. Volgens commercieel directeur Sebastiaan Rigter maakt dit het bedrijf kostenefficiënter.

1 uur geleden
KHN herhaalt volledige compensatie voor coronaschade te willen

DEN HAAG (ANP) - Koninklijke Horeca Nederland (KHN) wil dat horecaondernemers volledig worden gecompenseerd voor de geleden schade door de coronamaatregelen. De brancheorganisatie spande namens acht ondernemers een bodemprocedure aan tegen de Staat. Die diende op woensdag bij de rechtbank in Den Haag. Over zes weken volgt een beslissing.

2 uur geleden