Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sky: Rivian bekijkt bouw Britse fabriek elektrische auto's

Sky: Rivian bekijkt bouw Britse fabriek elektrische auto's

LONDEN (ANP) - De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's Rivian bekijkt de bouw van een nieuwe fabriek in het Verenigd Koninkrijk. Volgens nieuwszender Sky News overlegt het bedrijf met de Britse overheid over subsidies of belastingvoordelen voor de fabriek die in de buurt van Bristol kan komen.

Rivian wordt financieel gesteund door onder meer Amazon en Ford Motor en wil dit najaar zijn elektrische pick-uptrucks aan klanten gaan leveren. De fabriek in het Verenigd Koninkrijk zou de eerste productiefaciliteit van Rivian buiten de Verenigde Staten worden. Er zou een bedrag mee zijn gemoeid van meer dan 1 miljard pond, omgerekend bijna 1,2 miljard euro. Ook Duitsland en Nederland dingen volgens Sky mee naar de bouw van een fabriek door Rivian.

De grootste klant van Rivian is tot dusver Amazon. De webwinkel heeft 100.000 elektrische busjes bij het bedrijf besteld. De productie van die busjes zou dit jaar moeten beginnen.

Als Rivian inderdaad kiest voor een fabriek in het Verenigd Koninkrijk zou dat een nieuwe opsteker zijn voor de Britse auto-industrie. Onlangs werd nog bekend dat het Japanse Nissan Motor samen met een partner een grote fabriek voor accu's voor elektrische auto's gaat bouwen bij zijn fabriek in Sunderland. Daarnaast gaat Stellantis elektrische auto's bouwen in zijn fabriek in Ellesmere Port. Stellantis is het moederbedrijf van merken als Peugeot, Citroën, Opel, Fiat en Vauxhall.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Managers wankelend vastgoedbedrijf Evergrande braken regels

SHENZHEN (ANP/DPA) - Zes bestuurders van de wankelende Chinese vastgoedontwikkelaar Evergrande hebben investeringsproducten van het bedrijf laten uitbetalen terwijl dat niet mocht, maakte Evergrande bekend. Het bedrijf eist dat het zestal het geld terugbetaalt. Bovendien wil de vastgoedontwikkelaar de zes "stevige boetes" opleggen.

8 uur geleden
Britse voedselindustrie heeft tekort aan CO2

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De beslissing van kunstmestproducent CF Industries om twee Britse fabrieken stil te leggen vanwege de hoge gasprijzen in Europa heeft onverwachte gevolgen voor de Britse voedselindustrie. Die heeft een tekort aan CO2, dat gebruikt wordt om dieren in het slachthuis te bedwelmen, maar ook bij het vacuüm verpakken van producten en voor het maken van droogijs. De koolstofdioxide is een bijproduct van het maken van kunstmest.

10 uur geleden
Krant: Indiase toezichthouder vindt dat Google macht misbruikt

NEW DELHI (ANP/BLOOMBERG) - De Indiase marktwaakhond vindt dat Google de grote marktmacht van zijn mobiele besturingssysteem Android misbruikt. Dat schrijft de krant Times of India, dat het rapport inzag. Dat rapport zal door de toezichthouder worden bestudeerd, die dan zal bepalen of Google een boete krijgt.

11 uur geleden
Cao voor medewerkers taxfreewinkels Schiphol verlengd na staking

UTRECHT (ANP) - De cao voor medewerkers van de taxfreewinkels op Schiphol wordt verlengd tot april. Dat meldt vakbond FNV na overleg met de directie van Schiphol Airport Retail (SAR), het bedrijf achter de See Buy Fly-winkels. De oude cao was afgelopen, maar onderhandelingen kwamen er niet vanwege de wens van SAR om een aantal regelingen te versoberen.

13 uur geleden
Apple verplicht ongevaccineerd personeel tot frequente tests

CUPERTINO (ANP/BLOOMBERG) - Apple gaat ongevaccineerde werknemers in de Verenigde Staten verplichten om zich frequent te laten testen op het coronavirus. Daarmee zet het techbedrijf een volgende stap in zijn beleid rondom Covid-19 waarbij het concern personeel nog altijd niet verplicht om zich te laten inenten.

23 uur geleden
Wall Street omlaag na tegenvallende cijfers consumentenvertrouwen

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse beurzen zijn met verliezen het weekend ingegaan. Wall Street verwerkte onder meer nieuwe cijfers over het consumentenvertrouwen, die tegenvielen. Ook speelt mee dat er vrijdag veel opties verliepen op de aandelenbeurs, wat de handel extra volatiel maakte. Daarbij leven nog steeds zorgen over de verspreiding van de Delta-variant van het coronavirus en financiële risico's in China.

1 dag geleden
Advocaat-generaal: zaak over massaclaim om gifschip kan doorgaan

DEN HAAG (ANP) - Het juridische proces rond de massaclaim van 100.000 Ivorianen over de afvaldump door een schip van grondstoffenhandelaar Trafigura, kan doorgaan. De belangenorganisatie van de slachtoffers is wel degelijk ontvankelijk, adviseert de advocaat-generaal aan de Hoge Raad. Een eerder oordeel hierover van het Amsterdamse gerechtshof zou in stand kunnen blijven, waardoor de zaak weer verder zou kunnen.

1 dag geleden