Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sky: Richard Branson komt met investeringsfonds naar Damrak

Sky: Richard Branson komt met investeringsfonds naar Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Topman Richard Branson van Virgin Group heeft plannen om met een speciaal investeringsfonds naar de Amsterdamse beurs te gaan. Dat meldt Sky News op basis van ingewijden. De beursgang van de zogeheten spac, een lege beurshuls waarmee geld wordt opgehaald om een bedrijf over te nemen en zo een beursnotering te geven, zal mogelijk in het eerste kwartaal worden aangekondigd.

Virgin Group werkt volgens Sky samen met bankiers aan gedetailleerde plannen voor de eerste notering van een spac van het bedrijf op een Europese beurs. Met het fonds zal ongeveer 200 miljoen euro worden opgehaald, maar de definitieve details moeten nog worden bepaald.

Het nieuws kan worden beschouwd als een klap in het gezicht voor de Londense markt, aangezien Virgin Group is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk en de Britse regelgevers de noteringsregels hebben hervormd om het gemakkelijker te maken voor spacs om naar de beurs in Londen te gaan. De Amsterdamse beurs was in 2021 ook al zeer populair bij spacs en beleefde een record aan beursgangen.

Eigen spacs

Miljardair Richard Branson is een productief gebruiker van spacs en heeft zowel zijn ruimtetoerismebedrijf Virgin Galactic als het commerciële satellietbedrijf Virgin Orbit naar de beurs in New York gebracht via overnames door deze lege beurshulzen.

Virgin Group heeft eerder ook twee eigen Amerikaanse spacs gelanceerd en deze gebruikt om te fuseren met 23andMe, een bedrijf dat particulieren genetisch onderzoek aanbiedt, en Grove Collaborative, een fabrikant van duurzame consumentenproducten. Bankiers verwachten dat Virgin nog meer spacs zal lanceren in de Verenigde Staten.

Meer uit Financieel

Nog meer werknemers Amerikaanse autofabrieken leggen werk neer

DETROIT (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Nog meer werknemers van autofabrieken in de Verenigde Staten gaan staken, meldt vakbond United Auto Workers (UAW). Werknemers van General Motors (GM), Ford en Stellantis legden twee weken geleden het werk neer omdat ze onder meer een hoger loon willen.

38 minuten geleden
Beleggers schrikken niet van uitspraak over fusie PostNL en Sandd

AMSTERDAM (ANP) - PostNL hoorde vrijdag bij de winnaars op de Amsterdamse beurs. Beleggers leken zich niet van de wijs te laten brengen door een nieuwe gerechtelijke uitspraak over de fusie van PostNL met Sandd. Wat de gevolgen van de uitspraak zijn is ook nog onduidelijk, aangezien PostNL en Sandd inmiddels al jaren gefuseerd zijn en het lastig lijkt om dat nog ongedaan te maken.

43 minuten geleden
Topman Philips: mogelijk nog 7 jaar bezig met slaapapneu-affaire

AMSTERDAM (ANP) - Philips is mogelijk nog zeven jaar bezig met de affaire rond defecte slaapapneu-apparaten, heeft topman Roy Jakobs gezegd in een interview bij financieel persbureau Bloomberg. Er lopen nog tal van rechtszaken van gebruikers van de apparaten tegen het Nederlandse medisch-technologisch concern over gezondheidsschade. Ook is Philips momenteel met de Amerikaanse toezichthouder FDA in gesprek over de kwestie.

1 uur geleden
Nike uitblinker op Wall Street na goed ontvangen cijfers

NEW YORK (ANP) - Sportartikelenmerk Nike was vrijdag een uitblinker op de aandelenbeurzen in New York dankzij beter dan verwachte kwartaalcijfers. Zo viel de winstgevendheid in het afgelopen kwartaal hoger uit dan verwacht en de voorraden daalden. Dat wordt gezien als een teken dat Nike vooruitgang boekt met het vervangen van oudere producten door nieuwere, meer winstgevende sportartikelen zoals schoenen en kleding.

2 uur geleden
Rechter: ACM weigerde terecht vergunning voor postfusie

ROTTERDAM (ANP) - Concurrentiewaakhond Autoriteit Consument & Markt (ACM) weigerde in 2019 terecht om geen vergunning te verlenen voor de fusie van PostNL en Sandd. Dat stelt de rechtbank Rotterdam die vrijdag een beroep van PostNL over het ACM-besluit van destijds ongegrond heeft verklaard. Wat de gevolgen van deze beslissing precies zijn, is nog niet duidelijk. De zaak is opmerkelijk, omdat PostNL en Sandd inmiddels al jaren één bedrijf zijn. PostNL stelde eerder dat de fusie ook niet meer ongedaan kan worden gemaakt.

2 uur geleden
Schiphol haalt tent voor wachtrijen in buitenlucht weg

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol heeft de tent weggehaald die vorig jaar voor vertrekhal 1 was geplaatst om reizigers beschutting te bieden. De luchthaven plaatste de tientallen meters lange tent, omdat personeelstekorten op de luchthaven in het hoogseizoen van 2022 geregeld voor wachtrijen tot buiten de vertrekhal zorgden.

4 uur geleden
Witwasonderzoek naar Franse multimiljardair Bernard Arnault

PARIJS (ANP/AFP/RTR) - De Franse autoriteiten zijn een onderzoek begonnen naar mogelijke witwaspraktijken waarbij multimiljardair Bernard Arnault betrokken is geweest, samen met de Russische oligarch Nikolaj Sarkisov. Het onderzoek richt zich op een complexe deal bij het kopen van woningen in het luxueuze Franse skioord Courchevel.

5 uur geleden