Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Skjelmose excuseert zich in Tour voor gerucht over Van Aert

Skjelmose excuseert zich in Tour voor gerucht over Van Aert

CLERMONT-FERRAND (ANP) - De naam van Mattias Skjelmose viel dinsdag vaak als het over een mogelijk vertrek van Wout van Aert uit de Tour de France ging. Het was de Deense wielrenner die het gerucht had verspreid via de Deense tv-zender TV2. "De grootste onzin die er is", reageerde Jumbo-Visma-ploegleider Arthur van Dongen op het verhaal dat de Belg naar huis zou gaan waar zijn vrouw op het punt van bevallen staat.

Skjelmose betuigde woensdag voor de start van de elfde etappe spijt over zijn opmerking. "Het kwam ter sprake in de teammeeting", zei de Deense renner van Lidl-Trek voor de microfoon van de Belgische zender Sporza. "Ik zei daarna in een interview met de Deense pers dat ik dacht dat ze bij Jumbo-Visma er alles aan zouden doen voor Wout omdat hij naar huis zou gaan. Dat was heel dom van mij en daarvoor bied ik mijn excuses aan."

De winnaar van de Ronde van Zwitserland begreep de irritatie bij Van Aert en zijn ploeg. "Wout heeft me een berichtje gestuurd en ik heb hem een lang berichtje teruggestuurd. Ik hoop dat ik hem vandaag nog eens in het peloton mijn excuses kan aanbieden en daarna is het 'case closed' wat mij betreft."

Meer uit Sport

Nadal sluit deelname Roland Garros volgend jaar niet volledig uit

PARIJS (ANP/AFP) - Rafael Nadal houdt de optie open dat hij ook volgend jaar te zien is op Roland Garros. "De kans is groot dat dit mijn laatste optreden is hier, maar ik kan dat niet met 100 procent zekerheid zeggen", sprak de Spaanse tennislegende nadat hij een training had afgewerkt op het gravel van Parijs.

1 uur geleden
Alleen Leclerc sneller dan Verstappen in derde training Monaco

MONACO (ANP/RTR) - Max Verstappen heeft in de derde vrije training voor de Grote Prijs van Monaco in de Formule 1 de tweede tijd gerealiseerd. De Nederlander van Red Bull moest 0,197 seconde toegeven op Charles Leclerc. De coureur van Ferrari had voor zijn snelste ronde 1.11,369 nodig. De Brit Lewis Hamilton kwam in zijn Mercedes tot de derde tijd.

2 uur geleden
Tennisser Ruud naar finale in Genève

GENÈVE (ANP) - De Noorse tennisser Casper Ruud heeft zich geplaatst voor de finale van het graveltoernooi in het Zwitserse Genève. De nummer 2 van de plaatsingslijst versloeg de Italiaan Flavio Cobolli in drie sets: 1-6 6-1 7-6 (4). De partij uit de halve finales kon vrijdagavond niet doorgaan door het slechte weer in de Zwitserse stad.

2 uur geleden
Pieterse vijfde bij eerste optreden in wereldbeker mountainbike

NOVE MESTO (ANP) - Puck Pieterse is bij haar eerste optreden in de wereldbeker mountainbike van dit seizoen als vijfde geëindigd. In het Tsjechische Nove Mesto was de winst in de shorttrackrace voor de Zwitserse Alessandra Keller. Zondag komen de vrouwen opnieuw in actie, dan op de olympische crosscountry.

4 uur geleden
Tennisser De Jong treft Draper in openingsronde op Roland Garros

PARIJS (ANP) - Jesper de Jong speelt tegen de Brit Jack Draper in de eerste ronde van Roland Garros. Dat heeft de loting vrijdag uitgewezen. De Nederlandse tennisser sloeg zich via de kwalificaties voor het eerst naar het hoofdtoernooi in Parijs. Draper is de mondiale nummer 35, De Jong staat op plek 177. Mocht de Haarlemmer de eerste ronde doorkomen, dan wacht mogelijk een treffen met wereldtopper Carlos Alcaraz.

20 uur geleden
Laurance neemt leiderstrui over van Nys in Ronde van Noorwegen

GULLINGEN (ANP) - Wielrenner Axel Laurance is de nieuwe leider in de Ronde van Noorwegen. De Fransman won de tweede etappe en neemt de leiderstrui over van de Belg Thibau Nys. Hij finishte op 25 seconden achter Laurance.

21 uur geleden
Djokovic kwakkelt en verliest in aanloop naar Roland Garros

GENÈVE (ANP) - Novak Djokovic heeft de finale van het tennistoernooi in Genève niet bereikt. De Serviër, die allesbehalve fit oogde, verloor in drie sets van de 23-jarige Tsjech Tomas Machac: 6-4 0-6 6-1. Een domper voor de nummer 1 van de wereld, die opgaat voor zijn vierde titel op Roland Garros. De tweede grand slam van het jaar begint zondag.

22 uur geleden