Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Skilegende Hirscher plant rentree als Nederlander

Skilegende Hirscher plant rentree als Nederlander

WENEN (ANP/DPA) - De in 2019 gestopte Oostenrijkse skiër Marcel Hirscher plant een rentree in de wereldbeker als Nederlander. Oostenrijkse en Zwitserse media brengen dat nieuws prominent. De Oostenrijkse skibond heeft bevestigd dat het een aanvraag van Hirscher om te skiën voor Nederland heeft goedgekeurd.

De 35-jarige Hirscher won in zijn indrukwekkende carrière acht keer de algemene wereldbeker en behaalde 67 overwinningen in wereldbekerwedstrijden. Hij bezit ook zeven wereldtitels en twee olympische gouden medailles. De specialist op de slalom heeft een Nederlandse moeder en op grond daarvan ook de Nederlandse nationaliteit.

"Natuurlijk betreuren we zijn besluit om een verandering van nationaliteit aan te vragen. Er zijn de afgelopen dagen veel gesprekken geweest met verschillende betrokken partijen en uiteindelijk hebben we ervoor gekozen hem te steunen", zei bondssecretaris Christian Scherer op de website van de Oostenrijkse skibond.

Wintersportvakantie

De skiër zou deze zomer van plan zijn in Nieuw-Zeeland de benodigde punten te behalen om komende winter op het hoogste niveau te kunnen terugkeren. Het grote doel is de WK van 2025 in Saalbach, niet ver van zijn huis in Oostenrijk. De skiër heeft zelf nog niet gereageerd.

Het is bekend dat Hirscher zich altijd verbonden heeft gevoeld met Nederland door zijn moeder. Zij werd tijdens een wintersportvakantie verliefd op skileraar Ferdinand Hirscher en besloot met die man in skidorp Annaberg een leven op te bouwen.

Skimerk

De skiër richtte na zijn afscheid in 2019 een eigen skimerk op, Van Deer. Hij deed dat in samenwerking met de Oostenrijkse sportdrankgigant Red Bull, dat hem nu ook zou ondersteunen in zijn plannen voor een comeback.

Meer uit Sport

Zelfverzekerde Norris verwacht nu meer zeges in Formule 1

MIAMI (ANP) - Voor Lando Norris was zijn eerste overwinning in de Formule 1 een enorme opluchting, maar geen verrassing. "Aan het begin van het jaar zei ik al dat wij races konden winnen. Veel mensen twijfelden daaraan, maar ik was vol vertrouwen. Ik wist dat mijn tijd zou komen", zei de Brit van McLaren tijdens de persconferentie van de FIA na afloop van de Grote Prijs van Miami.

19 minuten geleden
Beachduo Van de Velde/Immers verliest finale in Brasilia

BRASILIA (ANP) - Beachvolleyballers Steven van de Velde en Matthew Immers hebben naast de titel van het Elite 16-toernooi van Brasilia gegrepen. Het Nederlandse koppel verloor de finale in drie sets van de Brazilianen Evandro en Arthur: 17-21 23-21 15-9

2 uur geleden
Sprinter Martina nog niet zeker van zesde Spelen

NASSAU (ANP) - Churandy Martina is nog niet zeker van zijn zesde deelname aan de Olympische Spelen. De 39-jarige sprinter wist zich bij de WK estafette op de Bahama's niet te plaatsen voor het toernooi in Parijs met de ploeg op de 4x100 meter.

3 uur geleden
Zilver Bol en Klaver op 4x400 meter gemengd bij WK estafette

NASSAU (ANP) - Atletes Femke Bol en Lieke Klaver hebben de Nederlandse ploeg op de 4x400 meter gemengd aan een zilveren medaille geholpen op de WK estafette. Alleen het kwartet uit de Verenigde Staten was in de finale bij de zogeheten World Relays op de Bahama's sneller.

3 uur geleden
Verstappen is blij voor GP-winnaar Norris in Miami

MIAMI (ANP) - Max Verstappen moest genoegen nemen met de tweede plaats in de Grote Prijs van Miami. De 26-jarige wereldkampioen zei na de race blij te zijn voor de Brit Lando Norris die zijn eerste GP-zege in de Formule 1 pakte. "Het zat er al een poosje aan te komen en het gaat zeker niet zijn laatste overwinning zijn", zei Verstappen in het interview op de baan.

10 uur geleden
Norris uitzinnig na 'eindelijk' eerste GP-zege in Formule 1

MIAMI (ANP) - Lando Norris was "uitzinnig van geluk" met zijn eerste GP-zege in de Formule 1. "Het werd tijd hè", zei de 24-jarige Brit van McLaren in het interview op de baan na zijn overwinning op het Miami International Autodrome. "Het heeft even geduurd, maar eindelijk is het me gelukt."

10 uur geleden
Norris troeft in Miami Verstappen af en boekt eerste GP-zege

MIAMI (ANP) - Max Verstappen heeft de zege in de Grote Prijs van Miami in de Formule 1 aan de Brit Lando Norris moeten laten. De 24-jarige McLaren-coureur heeft na acht tweede en zeven derde plaatsen zijn eerste GP-zege geboekt. Verstappen eindigde in de Red Bull als tweede en Charles Leclerc werd derde in de Ferrari.

11 uur geleden