Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Singles Day ook in Nederland populair

Singles Day ook in Nederland populair

AMSTERDAM (ANP) - Singles Day slaat niet alleen in China aan, ook in Nederland wint het kortingsevenement aan populariteit. Zo zag webwinkel bol.com dat er dit jaar meer werd verkocht tijdens het koopjesfestijn dan vorig jaar. Ook bij MediaMarkt ging het goed met de verkopen.

Parfum, make-up en artikelen voor gezichtsverzorging waren favoriet bij bol.com. Vorig jaar werden er ook veel games verkocht, maar die productcategorie stond dit jaar niet in de top 3. Verder zijn koffiemachines dit jaar populair.

MediaMarkt behaalde online wel 70 procent meer omzet dan een jaar geleden. De elektronicaketen had zijn Singles Day-promotie over meerdere dagen uitgespreid. Klanten konden op 111 producten, van tv's tot games en keukenapparatuur, 11 procent korting krijgen. De enorme verkoopspurt geeft wel een beetje een vertekend beeld, erkent een woordvoerder. Volgens hem wordt er online momenteel ook flink meer omzet gedraaid in verband met het uitkomen van de nieuwe spelcomputers Xbox Series en Playstation 5.

Recordbedrag

In China verkocht webwinkelconcern Alibaba tijdens Singles Day voor een recordbedrag van meer dan 498 miljard yuan, omgerekend bijna 65 miljard euro, aan producten. Er deden dit jaar ongeveer 800 miljoen Alibaba-klanten in China mee aan het evenement. De webwinkel verstrekt geen aanvullende gegevens per land, dus het is niet duidelijk hoeveel Nederlandse klanten tijdens het evenement iets kochten bij Alibaba.

Wel laat de winkel weten dat Nederlandse merken het goed hebben gedaan op 11 november, de dag die inmiddels wereldwijd bekend staat als Singles Day. Zo staat Philips qua omzet in de top tien in de categorie persoonlijke verzorging. Volgens het bedrijf is het voor Chinese consumenten een belangrijke kwaliteitsgarantie als producten in Europa gemaakt zijn. Het kortingsfestival is daardoor "een mogelijkheid voor Europese en Nederlandse merken om daar gebruik van te maken", aldus Alibaba. Zo deden Europese merken als L'Oréal en Adidas het bijvoorbeeld ook goed.

Het in 2009 begonnen Singles Day is een van de nieuwe commerciële 'feestdagen' waarbij winkeliers consumenten met kortingen proberen te verleiden tot extra aankopen, net als Black Friday en Cyber Monday. Ook winkeliersorganisatie INretail merkt dat het Chinese koopjesfestijn in Nederland voeten aan de grond krijgt. Maar zo groot als Black Friday is het hier nog niet, aldus de branchevereniging. Het kortingsevenement werd in China in het leven geroepen als tegenhanger van Valentijnsdag.

Meer uit Financieel

Makelaars: 55.000 woningzoekers op Open Huizen Dag

NIEUWEGEIN (ANP) - Ongeveer 55.000 geïnteresseerde woningzoekers hebben zaterdag meegedaan aan de Open Huizen Dag. Dat laat makelaarsorganisatie NVM weten. In totaal konden ongeveer 9000 deelnemende huizen tussen 11.00 en 15.00 uur bezichtigd worden zonder een afspraak te maken.

7 uur geleden
Maandenlange staking truckers langs Duitse snelweg voorbij

FRANKFURT (ANP/DPA) - Een maandenlange staking van voornamelijk vrachtwagenchauffeurs uit Georgië en Oezbekistan op een parkeerterrein langs een Duitse snelweg is voorbij. De truckers hadden ruim twee maanden geleden het werk neergelegd op een parkeerterrein van een pompstation bij Gräfenhausen ten zuiden van Frankfurt, omdat ze niet kregen uitbetaald door hun Poolse werkgever.

11 uur geleden
Oliebedrijf BP ziet in korte tijd opnieuw topbestuurder opstappen

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Het grote Britse olie- en gasconcern BP ziet binnen enkele weken opnieuw een topbestuurder vertrekken. Nu gaat het om het hoofd van de Amerikaanse activiteiten van BP die weggaat. Eerder deze maand stapte al topman Bernard Looney onverwacht op vanwege relaties met collega's bij BP in het verleden.

12 uur geleden
Turkse minister reist naar Europa voor buitenlandse investeringen

ANKARA (ANP/BLOOMBERG) - De Turkse minister van Financiën Mehmet Simsek gaat naar Europa om te praten met internationale investeerders over meer buitenlandse investeringen in Turkije. Hij zal komende week een bijeenkomst in Londen bijwonen die wordt georganiseerd door de grote banken Citigroup en Bank of America en later in de maand dan praten met investeerders in Parijs.

13 uur geleden
Lobbygroep Italiaans bedrijfsleven somber over economie

ROME (ANP/BLOOMBERG) - De grootste bedrijfslobbygroep van Italië is somber gesteld over de economie voor de rest van dit jaar. Volgens Confindustria is er zwakte in de industrie en dienstensector en zorgen de renteverhogingen door de Europese Centrale Bank (ECB) en stijgende energiekosten voor tegenwind.

13 uur geleden
Topbestuurders Ford en GM boos over uitbreiding autostaking

DETROIT (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De hoogste bestuurders van de Amerikaanse autobedrijven Ford Motor en General Motors (GM) zijn boos op autovakbond UAW nu een grote staking is uitgebreid. Vrijdag werd bekend dat nog meer werknemers van autofabrieken van Ford en GM in de Verenigde Staten het werk neerleggen. De staking is inmiddels de derde week ingegaan en er lijkt geen einde in zicht.

14 uur geleden
Minister Yellen: shutdown ondermijnt groei economie VS

WASHINGTON (ANP/RTR) - Een shutdown van de Amerikaanse overheid zal de groei van de economie van de Verenigde Staten ondermijnen omdat belangrijke overheidsprogramma's voor bedrijven geraakt worden en grote infrastructuurprojecten vertraging oplopen. Dat zei de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen.

15 uur geleden