Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Singapore eist vaccinatie of negatieve test voor toegang tot werk

Singapore eist vaccinatie of negatieve test voor toegang tot werk

SINGAPORE (ANP/BLOOMBERG) - Singapore laat vanaf volgend jaar alleen nog mensen die gevaccineerd zijn of recent hersteld van corona vrijelijk toe tot hun werkplaats. Mensen die niet gevaccineerd of hersteld zijn, zullen zich dan dagelijks moeten laten testen om aan te tonen dat ze het virus niet hebben.

De tests moeten door werknemers zelf betaald worden. Voor mensen die om medische redenen geen vaccin hebben gekregen of zwangere vrouwen wordt geen uitzondering gemaakt.

Singapore is niet het eerste land dat dergelijke eisen stelt. In Europa is in Italiƫ ook een vaccinatiebewijs, de zogenoemde Green Pass, noodzakelijk om naar het werk te kunnen. Ook daar kunnen ongevaccineerden kiezen om zich te laten testen en dat zelf te bepalen. De invoering van de maatregel vorige week leidde wel tot protesten, maar zorgde ook voor een toename van de vaccinatiegraad en dat was het doel van de regering van premier Mario Draghi.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Fiscus verdeelt aftrekposten voorlopige aanslag al voor partners

DEN HAAG (ANP) - Veel Nederlanders krijgen de komende weken een voorlopige aanslag voor volgend jaar. Nieuw daarbij is dat de Belastingdienst de aftrekposten automatisch verdeelt tussen fiscale partners zodat ze volgens de fiscus zo min mogelijk belasting hoeven te betalen of zoveel mogelijk terugkrijgen. Mensen kunnen er volgens de Belastingdienst altijd nog voor kiezen de bedragen alsnog anders te verdelen.

1 uur geleden
Aandacht voor Intertrust op Damrak na overnamebod CSC

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht maandag onder meer uit naar Intertrust. De financieel dienstverlener is akkoord gegaan met een overnamebod van 20 euro per aandeel van zijn Amerikaanse branchegenoot CSC. Intertrust voerde eerder al gesprekken met investeerder CVC Capital Partners over een bod van 18 euro per aandeel, maar die gesprekken werden afgelopen week afgebroken. Het bedrijf had al laten weten door meerdere partijen te zijn benaderd voor een overname.

1 uur geleden
Intertrust komt in handen van branchegenoot CSC

AMSTERDAM (ANP) - De aan de Amsterdamse beurs genoteerde financieel dienstverlener Intertrust wordt overgenomen door zijn Amerikaanse branchegenoot CSC. De Amerikanen betalen 20 euro per aandeel. Daarmee hangt aan Intertrust in zijn geheel een prijskaartje van 1,8 miljard euro.

1 uur geleden
Techinvesteerder SoftBank hard onderuit op Japanse beurs

TOKIO (ANP) - De Japanse techinvesteerder SoftBank ging maandag hard onderuit op de beurs in Tokio. Beleggers maakten zich zorgen over de dalende waarde van de beleggingsportefeuille van het bedrijf. Vooral de Chinese technologiebedrijven waarin SoftBank grote belangen heeft staan al enige tijd flink onder druk en gingen maandag opnieuw omlaag.

2 uur geleden
Aandelenbeurzen blijven in ban van Omikron-variant

AMSTERDAM (ANP) - De beurshandel zal ook deze week worden gedomineerd door de verdere ontwikkelingen rond de Omikron-variant van het coronavirus. Afgelopen week lieten de beursgraadmeters in Europa en New York forse koersschommelingen zien door alle onzekerheid rond Omikron op de financiƫle markten. Ook op de oliemarkt was het erg onrustig.

17 uur geleden
Vivendi bereid te praten over staatsovername Telecom Italia

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Het Franse mediaconcern Vivendi, de grootaandeelhouder van telecombedrijf Telecom Italia, zou bereid zijn om te praten over een overname door de Italiaanse staat van Telecom Italia. Daarmee zou een einde kunnen komen aan de overnamestrijd waarin het mediaconcern verwikkeld is. Onlangs bood de Amerikaanse investeerder KKR bijna 11 miljard euro voor Telecom Italia, maar Vivendi zag daar nog niets in.

17 uur geleden
Een vijfde meer omzet voor webwinkels in sinterklaasperiode

DEN HAAG (ANP) - In de aanloop naar Sinterklaas kochten consumenten veel meer bij webwinkels dan vorig jaar, schat Betaalvereniging Nederland op basis van betaaldata van de afgelopen week. Webwinkels draaiden de afgelopen zeven dagen een vijfde meer omzet dan dezelfde week vorig jaar.

18 uur geleden