Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Singapore bouwt meer woonruimte voor arbeiders na uitbraak

Singapore bouwt meer woonruimte voor arbeiders na uitbraak

SINGAPORE (ANP/RTR) - De autoriteiten in Singapore proberen voor het eind van het jaar nieuwe huisvesting te creëren voor ongeveer 60.000 buitenlandse arbeiders. Ze willen de drukte verminderen in wooncomplexen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

In de welvarende stadstaat met 5,7 miljoen inwoners is tot dusver bij ruim 35.000 mensen vastgesteld dat ze het coronavirus hebben. Het kleine Singapore behoort daarmee tot de zwaarst getroffen landen in de regio.

Het virus kon zich snel verspreiden doordat honderdduizenden arbeiders uit het buitenland vaak dicht op elkaar leven. Zij delen ook toiletten en badkamers. Er wordt nu onder meer gekeken naar het verminderen van het aantal bedden per kamer.

Tijdelijke gebouwen

De regering zegt dat onder meer tijdelijke gebouwen neergezet kunnen worden om mensen in te huisvesten. Ook kunnen ongebruikte overheidsgebouwen zoals voormalige scholen en leegstaande fabrieken voor dat doel worden gebruikt.

Het is de bedoeling voor het eind van het jaar 60.000 extra plaatsen te creëren, maar daar blijft het niet bij. Er moeten ook permanente onderkomens worden neergezet met plek voor zo'n 100.000 arbeiders. Dat kan enkele jaren duren.

Meer uit Buitenland

Moskou: stad doelwit van droneaanval, lichte schade aan gebouwen

MOSKOU (ANP/AFP/RTR) - De burgemeester van Moskou, Sergej Sobjanin, zegt dat de Russische hoofdstad dinsdag het doelwit is geweest van een droneaanval. Deze heeft volgens hem lichte schade veroorzaakt aan gebouwen en geen ernstig gewonden tot gevolg gehad.

1 uur geleden
Biden na aanvallen op Kyiv: geef Oekraïne wat het nodig heeft

KYIV (ANP/AFP) - In een reactie op de Russische aanvallen op Kyiv zei de Amerikaanse president Joe Biden maandag tegen verslaggevers: "Het is niet onverwacht". En hij voegde eraan toe: "Daarom moeten we Oekraïne alles blijven geven wat het nodig heeft."

5 uur geleden
RAF-terrorist die twee Nederlandse douaniers neerschoot overleden

FRANKFURT (ANP) - De Duitse voormalige Rote Armee Fraktion (RAF)-terrorist Rolf Heissler is overleden, meldt het Duitse tijdschrift Bild. Heissler vermoordde in 1978 samen met een handlanger twee Nederlandse douanebeambten in Kerkrade. De reeds zwaargewonde en weerloze mannen werden met schoten van dichtbij geëxecuteerd, schrijft Bild.

10 uur geleden
Wapenstilstand in Soedan met nog eens vijf dagen verlengd

KHARTOEM (ANP/RTR) - De Soedanese overheidstroepen en de paramilitaire Rapid Support Forces (RSF) zijn een verlenging met vijf dagen overeengekomen van het staakt-het-vuren dat zij op 20 mei hebben ondertekend, meldt het Amerikaanse Bureau voor Afrikaanse Zaken. De verlenging kwam mede tot stand door bemiddeling van Saudi-Arabië en de VS, die ook bij de oorspronkelijke wapenstilstand bemiddelden. Dat staakt-het-vuren liep van 20 tot 29 mei. De nieuwe wapenstilstand eindigt op 3 juni.

11 uur geleden
NAVO-soldaten gewond na clash met Servische demonstranten Kosovo

ZVECAN (ANP/AFP/RTR) - Vredeshandhavers onder leiding van de NAVO hebben maandag Servische demonstranten uiteengedreven die in het noorden van Kosovo opnieuw met de politie in conflict waren geraakt. Daarbij raakten 25 soldaten uit Hongarije en Italië gewond, meldt de door de NAVO aangestuurde Kosovo Force (KFOR). Het betrof onder meer botbreuken en brandwonden. Die laatste werden veroorzaakt door de brandbommen die de demonstranten gooiden.

12 uur geleden
Lula breekt lans voor toetreding Venezuela tot BRICS-alliantie

BRASILIA (ANP/RTR) - De Braziliaanse president Luiz Inacio Lula da Silva zegt een verzoek te steunen van buurland Venezuela om toe te treden tot de BRICS-alliantie, waartoe behalve Brazilië ook Rusland, India, China en Zuid-Afrika behoren. Lula zei dit ter gelegenheid van een bezoek van de Venezolaanse president Nicolas Maduro.

12 uur geleden
Libië spreekt 23 doodstraffen uit om campagne Islamitische Staat

TRIPOLI (ANP/RTR) - Een Libische rechtbank heeft maandag 23 mensen ter dood veroordeeld en nog eens 14 tot levenslang om hun betrokkenheid bij een dodelijke campagne van terreurgroep Islamitische Staat (IS) in 2015. Daarbij werd onder meer een groep Egyptische christenen onthoofd en werd de stad Sirte ingenomen.

13 uur geleden