Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Singapore Airlines stopt met vluchten naar 'nergens'

Singapore Airlines stopt met vluchten naar 'nergens'

SINGAPORE (ANP/AFP) - De luchtvaartmaatschappij Singapore Airlines is dinsdag gestopt met het aanbieden van vluchten naar 'nergens'. Dat doet de luchtvaartmaatschappij na kritiek op de milieu-impact van de vluchten.

Vluchten naar nergens worden door verschillende luchtvaartmaatschappijen aangeboden sinds de uitbraak van het coronavirus. Onder andere in Australië, Japan en Taiwan kunnen mensen mee met een vlucht die na het opstijgen en wat uren vliegen weer terugkeert naar dezelfde luchthaven. Hierdoor konden de luchtvaartmaatschappijen ondanks het wegvallen van veel vluchten, toch wat verdienen. De vluchten bleken verrassend populair.

Singapore Airlines stopt daar nu mee. Milieuactivisten drongen er al langer op aan. Volgens de activisten is de coronacrisis het moment om na te denken over het klimaat en niet het moment om terug te keren in destructieve patronen.

De luchtvaartmaatschappij komt nu met andere ideeën om extra geld te verdienen. Geïnteresseerden kunnen een tour krijgen door een vliegtuig en hierin ook dineren. Het vliegtuig blijft dan wel aan de grond staan. Eerder deze maand heeft Singapore Airlines bijna 20 procent van de werknemers ontslagen, omdat de luchtvaart bijna stilligt door de maatregelen tegen het coronavirus.

Meer uit Buitenland

Poetin prijst 'ware helden die in Oekraïne vechten'

MOSKOU (ANP/AFP) - De Russische president Vladimir Poetin heeft in een toespraak "de ware helden van het volk" geprezen die in Oekraïne vechten. Het zijn de verdedigers van het vaderland. Hij zei verder dat de Russische wapenindustrie de productie heeft verveelvoudigd en de hoogstnodige bewapening voor de troepen kan leveren.

24 minuten geleden
Netanyahu stelt kabinet plan voor naoorlogs Gaza voor

JERUZALEM (ANP/DPA) - De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft zijn oorlogskabinet voor de eerste keer een formeel plan gepresenteerd voor wat er met de Gazastrook moet gebeuren na de grondoorlog. Dat schrijft onder meer The Times of Israel.

2 uur geleden
Trump wil dat rechtszaak rond geheime documenten wordt afgewezen

MIAMI (ANP) - De voormalige Amerikaanse president Donald Trump wil dat de rechter de strafzaak tegen hem rond het achterhouden van geheime documenten afwijst. Zijn advocaten in de zaak zeggen dat de vervolging juridisch gebrekkig is, blijkt uit een rechtbankdocument.

3 uur geleden
Maanlander staat rechtop en stuurt foto's naar de aarde

CAPE CANAVERAL (ANP) - De maanlander Odysseus van Intuitive Machines staat rechtop op de maan en stuurt data terug naar de aarde, maakte het Amerikaanse bedrijf bekend zo'n twee uur na de maanlanding.

3 uur geleden
Ngo: nog iedere dag komen 38 Oekraïners om

DEN HAAG (ANP) - Het deel van de 10 miljoen vluchtelingen dat na twee jaar oorlog in Oekraïne terugkeert naar huis, treft daar extreme omstandigheden aan. Voor de helft van de 1,1 miljoen teruggekeerde kinderen is de armoede zo groot dat ze fysiek en mentaal in grote nood verkeren. Dat zegt ngo Save the Children.

4 uur geleden
Zelensky: terughoudendheid VS-Congres kost Oekraïense levens

KYIV (ANP) - De terughoudendheid van Amerikaanse volksvertegenwoordigers om extra militaire hulp voor Oekraïne goed te keuren zal het land mensenlevens kosten. Dat zei de Oekraïense president Volodymyr Zelensky in een interview met de zender Fox News.

5 uur geleden
Britse autoriteiten doen recordvangst van 5700 kilo cocaïne

SOUTHAMPTON (ANP) - De Britse autoriteiten hebben in de haven van Southampton 5700 kilo cocaïne onderschept in een lading bananen uit Zuid-Amerika. De recordvangst gebeurde al op 8 februari, maar is nu pas bekend gemaakt, melden de National Crime Agency en de Border Force in een persbericht.

6 uur geleden