Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sinds lange tijd weer coronabesmettingen op Sint Eustatius

Sinds lange tijd weer coronabesmettingen op Sint Eustatius

ORANJESTAD (ANP) - Op het eiland Sint Eustatius zijn twee personen besmet met het coronavirus, zo heeft de overheid van het eiland zaterdag bevestigd. Het eiland met zo'n 3000 inwoners had meer dan een half jaar geen besmettingen meer gehad.

Eén van de personen die nu is besmet, is de op Curaçao woonachtige NOS-correspondent Dick Drayer, die zelf zijn besmetting op Facebook bekend heeft gemaakt. Verschillende media op de Antilliaanse eilanden hebben al melding van de besmetting gemaakt van Drayer, die twee keer is gevaccineerd en voor zijn vertrek naar Sint Eustatius afgelopen woensdag met een PCR-test negatief testte.

Daarnaast is een bewoner van het eiland positief getest, die kort daarvoor in het buitenland is geweest. De overheid meldt dat de twee zaken los van elkaar staan en is begonnen met een contactonderzoek naar beide besmette personen.

Sint Eustatius kreeg eind februari van Nederland voldoende Moderna-vaccins voor de gehele bevolking. Volgens de overheid zijn 1366 mensen inmiddels gevaccineerd. Sinds maart vorig jaar zijn er in totaal twintig besmettingen geregistreerd. Niemand op het eiland is aan het virus overleden.

De lage vaccinatiegraad van de bevolking is reden tot zorg bij de overheid, die hoopt dat meer mensen zich zullen laten vaccineren.

Meer uit Buitenland

Troepen Taiwan paraat om militaire 'vergeldingsoefeningen' China

TAIPEI/BEIJING (ANP/RTR) - Het Taiwanese leger heeft zijn strijdkrachten gemobiliseerd nadat China donderdagochtend begonnen was aan twee dagen van militaire 'vergeldingsoefeningen' rond het eiland. China verwijt Taiwan "separatistische handelingen".

1 uur geleden
Boeing en NASA mikken nu op 1 juni voor lancering Starliner

CAPE CANAVERAL (ANP) - NASA en Boeing mikken op 1 juni voor de lancering van de eerste bemande vlucht in hun Starliner-ruimtevaartuig, meldt de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie. Ingenieurs onderzoeken nog de oorzaak van een heliumlek, waardoor vorige week de lancering voor de derde keer deze maand werd uitgesteld.

3 uur geleden
Colombia gaat ambassade openen in Palestijnse stad Ramallah

BOGOTA (ANP) - De Colombiaanse president Gustavo Petro heeft opdracht gegeven tot de opening van een ambassade in de Palestijnse stad Ramallah. Dat zei minister van Buitenlandse Zaken Luis Gilberto Murillo woensdag. Ramallah, waar de Palestijnse Autoriteit is gevestigd, fungeert als de administratieve hoofdstad van de Palestijnse gebieden.

3 uur geleden
VN stemmen over herdenkingsdag voor genocide Srebrenica

NEW YORK (ANP) - De Verenigde Naties stemmen over een internationale herdenkingsdag voor de genocide in Srebrenica. De Algemene Vergadering buigt zich over het voorstel om voortaan op 11 juli de 8000 vermoorde Bosniërs te herdenken.

3 uur geleden
Media: VS benoemen Kenia tot 'belangrijke niet-NAVO-bondgenoot'

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden zal naar verwachting Kenia kwalificeren als een 'belangrijke niet-NAVO-bondgenoot' tijdens een driedaags staatsbezoek van de Keniaanse president William Ruto deze week. Dat meldt persbureau Reuters op basis van een bron die bekend is met de plannen.

5 uur geleden
AI-chef Meta: taalmodellen worden nooit zo slim als mensen

SAN FRANCISCO (ANP) - Volgens het hoofd kunstmatige intelligentie (AI) van Meta, Yann LeCun, kunnen op taal gebaseerde AI-modellen nooit zo slim worden als mensen. Ook stelt LeCun, in een interview met zakenkrant The Financial Times, dat de huidige AI-methoden gebrekkig zijn.

5 uur geleden
President Ecuador roept nieuwe noodtoestand uit

QUITO (ANP) - De Ecuadoraanse president Daniel Noboa heeft vanwege het dodelijke geweld in zijn land een nieuwe noodtoestand uitgeroepen in zeven van de 24 provincies. De maatregel zal zestig dagen van kracht zijn, blijkt uit een presidentieel decreet.

5 uur geleden