Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Simons biedt partijleden BIJ1 excuses aan voor gedrag Gario

Simons biedt partijleden BIJ1 excuses aan voor gedrag Gario

DEN HAAG (ANP) - Fractievoorzitter van BIJ1 Sylvana Simons heeft haar excuses aangeboden aan partijleden voor het gedrag van Quinsy Gario, die onlangs uit de partij is gezet vanwege wangedrag. Simons deed haar uitspraken zaterdag tijdens een online ledenvergadering van de partij, waar eerder ook voorzitter Jursica Mills al was ingegaan op de kwestie.

Het Tweede Kamerlid zei sorry tegen alle mensen die zich onveilig hebben gevoeld door het gedrag van Gario, die op plek twee stond van de kieslijst bij de Tweede Kamerverkiezingen. Volgens Simons had de rol van Gario binnen de partij voorkomen kunnen worden. "We werden gewaarschuwd dat we het Paard van Troje hadden binnengehaald. We hebben dat niet serieus genomen en dat reken ik mijzelf het meeste aan. Het spijt mij."

Gario vertoonde volgens de partij "manipulatief en toxisch gedrag". Hij ontkent dat zelf en zegt geschrokken te zijn door de conclusies. De partij liet onderzoek doen naar de beschuldigingen. Simons bedankte in haar toespraak alle mensen die hebben meegeholpen aan het onderzoek.

Veel leden wilden meer uitleg over het conflict tussen Gario en de rest van de partijleiding. Mills en Simons zeggen dat Gario meerdere keren is uitgenodigd voor een gesprek, maar dat het niet zover is gekomen.

Meer uit Politiek

Baudet zet aangifte tegen Derksen door om liquidatie-opmerking

DEN HAAG (ANP) - Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet zet zijn aangifte tegen televisiepersoonlijkheid Johan Derksen door. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de liquidatie-opmerking van Derksen op televisie beoordeeld als strafbaar, meldt een woordvoerder van Baudet desgevraagd.

54 minuten geleden
Tweede Kamer verwijt kabinet te weinig regie bij aanpak corona

DEN HAAG (ANP) - De samenleving is onvoldoende voorbereid op een forse opleving van corona, en dat ligt voor een belangrijk deel aan het kabinet. Daar komt de breed gedeelde kritiek van de Tweede Kamer, zowel oppositie als coalitie, op neer. "Er moet meer gebeuren", vindt CDA-Kamerlid Joba van den Berg. Het kabinet moet meer verantwoordelijkheid nemen en de regie meer naar zich toetrekken, zei ook GroenLinks-Kamerlid Lisa Westerveld.

1 uur geleden
Van der Burg in gesprek met betrokkenen over 'chaos' bij Ter Apel

DEN HAAG (ANP) - Staatssecretaris Eric van der Burg (Asielbeleid) vindt dat het "niet mag gebeuren dat mensen buiten moeten slapen" bij het aanmeldcentrum Ter Apel. Volgens hem wordt er "met man en macht gewerkt om het te voorkomen". Er zouden "nu feitelijk genoeg plekken moeten zijn. Vannacht is het in Ter Apel echter chaotisch verlopen. Ik ben in gesprek met alle betrokkenen hierover", laat hij in een reactie weten via zijn woordvoerster. Wie dat precies zijn, licht hij nog niet toe.

1 uur geleden
Kabinet trekt 40 miljoen euro extra uit tegen eenzaamheid

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet gaat de komende jaren 40 miljoen euro extra investeren om eenzaamheid aan te pakken. Het bedrag gaat onder meer naar gemeenten en maatschappelijke initiatieven tegen eenzaamheid. Ook wordt het geld gebruikt om te onderzoeken wat tegen eenzaamheid werkt. Staatssecretaris Maarten van Ooijen (Volksgezondheid) heeft zijn plannen woensdag met de Tweede Kamer gedeeld.

2 uur geleden
Kritiek Kamer op plannen van minister Schreinemacher

DEN HAAG (ANP) - Het voornemen van minister Liesje Schreinemacher (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) om een deel van haar budget te verbinden aan Nederlandse bedrijven valt slecht in de Tweede Kamer. Ook binnen de coalitie stuit het plan op kritiek.

2 uur geleden
CDA wil maatregelen tegen omroep ON, 'bestuurlijke moed ontbreekt'

DEN HAAG (ANP) - Het CDA wil dat staatssecretaris Gunay Uslu (Media en Cultuur) maatregelen neemt tegen omroep Ongehoord Nederland (ON), blijkt uit Kamervragen van de CDA-fractie. Volgens indiener Lucille Werner lijkt het er nu op "alsof de bestuurlijke moed ontbreekt" op te treden tegen ON.

5 uur geleden
VVD twijfelt over eenvoudiger wijzigen geslachtsregistratie

DEN HAAG (ANP) - Regeringspartij VVD twijfelt over een wetswijziging die het mogelijk maakt dat mensen eenvoudiger hun geslacht kunnen laten veranderen in het register van de burgerlijke stand. Betrokkenen - vanaf 16 jaar - hoeven daarvoor straks niet meer een verklaring van een deskundige te overhandigen, zoals nu nog het geval is. Tweede Kamerlid Ulysse Ellian van de liberalen mist in de nieuwe procedure een gesprek over de (juridische) gevolgen van zo'n besluit, als "bescherming tegen lichtzinnigheid".

18 uur geleden