Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Signify onder druk op groen Damrak

Signify onder druk op groen Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Verlichtingsbedrijf Signify stond woensdag onder druk op het Damrak, na de bekendmaking van nieuwe doelstellingen voor de komende jaren. De Europese beurzen wonnen terrein. Alle ogen bleven gericht op de voortzetting van het brexitoverleg in Brussel. Daarnaast verwerkten beleggers de nieuwe recordstanden op Wall Street, waar de hoop op een akkoord in Washington over een extra coronasteunpakket voor de Amerikaanse economie weer opleefde.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,5 procent hoger op 619,93 punten. De MidKap daalde 0,6 procent tot 909,52 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs stegen tot 0,9 procent.

Signify was hekkensluiter in de MidKap, met een verlies van dik 6 procent. Het verlichtingsbedrijf wil de komende jaren zijn winstgevendheid verhogen en ook weer groeien. Dit jaar denkt Signify dat de omzet zal krimpen, vooral vanwege de coronacrisis. Het concern had nog geen verwachtingen voor 2020 uitgesproken door de onzekerheid rond corona.

Air France-KLM

Luchtvaartcombinatie Air France-KLM was de sterkste stijger bij de middelgrote bedrijven, met een plus van 2 procent. In de AEX ging olie- en gasconcern Shell aan kop met een winst van 2,1 procent. Verzekeraar Aegon volgde met een plus 1,8 procent, dankzij een positief analistenrapport van KBC Securities. Informatieleverancier RELX profiteerde van een adviesverhoging door Kepler Cheuvreux en won 1,6 procent. Chemicali├źndistributeur IMCD sloot de rij met een min van 0,7 procent.

Op de lokale markt klom JDE Peet's 0,1 procent. Het koffie- en theeconcern, dat in mei naar de beurs ging, promoveert op 21 december naar de MidKap. Het bedrijf achter Douwe Egberts neemt de plek in van bouwbedrijf BAM (min 0,9 procent), dat naar de index voor kleinere beursfondsen degradeert.

UBS

UBS won 0,2 procent in Z├╝rich. De Zwitserse bank liet weten kennis te hebben genomen van het feit dat oud-topman Ralph Hamers van ING strafrechtelijk wordt vervolgd voor het falende toezicht op witwaspraktijken bij de Nederlandse bank. Hamers is inmiddels topman van UBS. De Zwitserse bank stelt er vertrouwen in te hebben dat Hamers zijn functie kan blijven vervullen. Het aandeel ING won 1 procent in Amsterdam.

De euro was 1,2124 dollar waard, tegenover 1,2110 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,9 procent meer op 46,01 dollar. Brentolie steeg ook 0,9 procent in prijs, tot 49,30 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Herstel ASML blijft uit op Damrak na koersval

AMSTERDAM (ANP) - ASML leek donderdag te herstellen op de Amsterdamse beurs, maar het aandeel zag een kleine openingswinst weer snel verdampen en zakte 1,1 procent. De chipmachinefabrikant verloor een dag eerder zo'n 11 procent aan beurswaarde. Ook andere chipbedrijven lieten woensdag forse verliezen zien door de vrees voor strengere Amerikaanse regels voor de export naar China.

3 uur geleden
Volvo verkocht meer auto's, vooral elektrisch en in Europa

STOCKHOLM (ANP) - Volvo Cars heeft in het vorige kwartaal flink meer auto's verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. Vooral in thuismarkt Europa wist de Zweedse fabrikant te profiteren, met een toename van 40 procent in het aantal verkochte wagens. Deze stijging is grotendeels toe te schrijven aan elektrische Volvo's.

3 uur geleden
Kapitaalinjectie maakt Rotterdams bedrijf grote speler chipmarkt

ROTTERDAM (ANP) - Het Rotterdamse bedrijf Nearfield Instruments heeft 135 miljoen euro opgehaald voor de ontwikkeling van geavanceerde meetsystemen voor de chipindustrie. Het bedrijf heeft het Zuid-Koreaanse techbedrijf Samsung al als klant binnengehaald.

3 uur geleden
Omzet Sligro onder druk door inflatie en slecht weer

VEGHEL (ANP) - Groothandelaar Sligro Food Group heeft in de eerste helft van dit jaar de omzet licht zien dalen en wijst daarbij op de impact van de hoge inflatie en het slechte weer op de consumentenbestedingen. Het bedrijf uit Veghel verwacht ook geen herstel van het consumentenvertrouwen en de bestedingen in de rest van dit jaar.

3 uur geleden
Winstsprong TSMC door sterke vraag naar AI-chips

HSINCHU (AFN/AFP/BLOOMBERG) - Het Taiwanese chipconcern TSMC heeft de winst in het afgelopen kwartaal met 36 procent omhoog zien gaan, boven de verwachtingen van marktkenners. Het concern profiteerde vooral van een sterke vraag naar halfgeleiders die worden gebruikt in toepassingen voor kunstmatige intelligentie (AI).

3 uur geleden
Aandacht voor chipbedrijven en rentebesluit ECB op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht donderdag vooral uit naar de chipsector en het rentebesluit in de eurozone. De chipbedrijven lieten woensdag forse verliezen zien door de vrees voor strengere Amerikaanse regels voor de export naar China. Zo kelderde ASML zo'n 11 procent, waarmee de chipmachinefabrikant bijna 43 miljard euro aan beurswaarde verloor.

4 uur geleden
Meeste 10- tot 12-jarigen zijn helemaal gewend aan digitaal geld

AMSTERDAM (ANP) - De meeste kinderen van boven de tien jaar zijn al helemaal gewend aan digitaal geld. Meer dan de helft van de kinderen tussen 10 en 12 jaar weet bijna altijd hoeveel geld er op hun bankrekening staat, blijkt uit onderzoek in opdracht van ABN AMRO.

4 uur geleden