Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Signify na overname actiever met cannabisteelt Noord-Amerika

Signify na overname actiever met cannabisteelt Noord-Amerika

EINDHOVEN (ANP) - Verlichtingsbedrijf Signify, de voormalige lichtdivisie van Philips, versterkt zijn divisie voor landbouwverlichting. Het bedrijf maakte bekend het Amerikaanse Fluence over te nemen van concurrent Osram. Aan Fluence hangt een prijskaartje van 242 miljoen euro. Door de overname van Fluence krijgt Signify ook de toegang tot lichttoepassingen van dat bedrijf die worden gebruikt bij de legale teelt van cannabis.

Met de overname versterkt Signify onder andere zijn aanwezigheid op de Amerikaanse markt voor tuinbouwverlichting. Volgens het Eindhovense bedrijf zal de wereldwijde markt voor tuinbouwverlichting, die steeds specifieker wordt ingezet bij het verbouwen van gewassen, tegen 2024 met 20 procent zijn gegroeid tot een totaal van 1,6 miljard euro.

Cannabis is op dit moment de belangrijkste aanjager van de groei van Fluence, dat het meeste van zijn geld in Noord-Amerika verdient. In delen van de Verenigde Staten en in Canada is die teelt gelegaliseerd. In de twaalf maanden tot 1 oktober was het bedrijf goed voor een omzet van 124 miljoen euro.

Losse entiteit

De overname is nog afhankelijk van de gebruikelijke goedkeuringen. De verwachting is dat de deal in de eerste helft van volgend jaar wordt afgerond. Fluence zal dan als losse entiteit opereren binnen de landbouwverlichtingsactiviteiten van Signify.

Signify benadrukt dat het alleen verlichtingsproducten voor de cannabisindustrie levert aan telers die daar wettelijk toestemming voor hebben. Dat gaat dan ook alleen om landen waar de teelt voor recreatief gebruik is toegestaan. Fluence houdt zich ook aan de lokale wetgeving en levert geen verlichting voor cannabisproductie in regio's waar dit niet is toegestaan.

Meer uit Financieel

Makelaars: 55.000 woningzoekers op Open Huizen Dag

NIEUWEGEIN (ANP) - Ongeveer 55.000 geïnteresseerde woningzoekers hebben zaterdag meegedaan aan de Open Huizen Dag. Dat laat makelaarsorganisatie NVM weten. In totaal konden ongeveer 9000 deelnemende huizen tussen 11.00 en 15.00 uur bezichtigd worden zonder een afspraak te maken.

11 uur geleden
Maandenlange staking truckers langs Duitse snelweg voorbij

FRANKFURT (ANP/DPA) - Een maandenlange staking van voornamelijk vrachtwagenchauffeurs uit Georgië en Oezbekistan op een parkeerterrein langs een Duitse snelweg is voorbij. De truckers hadden ruim twee maanden geleden het werk neergelegd op een parkeerterrein van een pompstation bij Gräfenhausen ten zuiden van Frankfurt, omdat ze niet kregen uitbetaald door hun Poolse werkgever.

14 uur geleden
Oliebedrijf BP ziet in korte tijd opnieuw topbestuurder opstappen

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Het grote Britse olie- en gasconcern BP ziet binnen enkele weken opnieuw een topbestuurder vertrekken. Nu gaat het om het hoofd van de Amerikaanse activiteiten van BP die weggaat. Eerder deze maand stapte al topman Bernard Looney onverwacht op vanwege relaties met collega's bij BP in het verleden.

15 uur geleden
Turkse minister reist naar Europa voor buitenlandse investeringen

ANKARA (ANP/BLOOMBERG) - De Turkse minister van Financiën Mehmet Simsek gaat naar Europa om te praten met internationale investeerders over meer buitenlandse investeringen in Turkije. Hij zal komende week een bijeenkomst in Londen bijwonen die wordt georganiseerd door de grote banken Citigroup en Bank of America en later in de maand dan praten met investeerders in Parijs.

16 uur geleden
Lobbygroep Italiaans bedrijfsleven somber over economie

ROME (ANP/BLOOMBERG) - De grootste bedrijfslobbygroep van Italië is somber gesteld over de economie voor de rest van dit jaar. Volgens Confindustria is er zwakte in de industrie en dienstensector en zorgen de renteverhogingen door de Europese Centrale Bank (ECB) en stijgende energiekosten voor tegenwind.

17 uur geleden
Topbestuurders Ford en GM boos over uitbreiding autostaking

DETROIT (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De hoogste bestuurders van de Amerikaanse autobedrijven Ford Motor en General Motors (GM) zijn boos op autovakbond UAW nu een grote staking is uitgebreid. Vrijdag werd bekend dat nog meer werknemers van autofabrieken van Ford en GM in de Verenigde Staten het werk neerleggen. De staking is inmiddels de derde week ingegaan en er lijkt geen einde in zicht.

18 uur geleden
Minister Yellen: shutdown ondermijnt groei economie VS

WASHINGTON (ANP/RTR) - Een shutdown van de Amerikaanse overheid zal de groei van de economie van de Verenigde Staten ondermijnen omdat belangrijke overheidsprogramma's voor bedrijven geraakt worden en grote infrastructuurprojecten vertraging oplopen. Dat zei de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen.

18 uur geleden