Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Signify en AkzoNobel zetten AEX op kleine winst

Signify en AkzoNobel zetten AEX op kleine winst

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak ging donderdag licht vooruit onder aanvoering van verlichtingsbedrijf Signify en verfmaker AkzoNobel. Ook op de andere Europese beurzen werden overwegend kleine winsten geboekt. De beurshandel stond opnieuw in het teken van de bedrijfsresultaten. Ook werd uitgekeken naar de wekelijkse uitkeringsaanvragen, de winkelverkopen en de industriële productie in de Verenigde Staten. De cijfers die later op de dag naar buiten komen, zullen mogelijk meer inzicht geven in het herstel van de grootste economie ter wereld.

De hoofdindex op Beursplein 5 boekte rond het middaguur een winst van 0,2 procent op 713,78 punten. Signify en AkzoNobel klommen respectievelijk 1,9 en 1,5 procent. De MidKap verloor 0,5 procent tot 1039,85 punten. Frankfurt, Parijs en Londen wonnen tot 0,2 procent.

Staalmaker ArcelorMittal en verzekeraar Aegon sloten de rij in de AEX met minnen van ruim 1 procent. Bierbrouwer Heineken en olieproducent Shell kwamen met updates over hun klimaatdoelen. Heineken (plus 1,2 procent) wil vanaf 2030 al zijn bier brouwen op een CO2-neutrale manier. In 2040 moet ook de C02-uitstoot bij alle toeleveranciers zijn teruggebracht naar nul. Shell (min 0,6 procent) heeft zijn aandeelhouders gevraagd zich uit te spreken over de klimaatstrategie van het bedrijf. In 2050 wil Shell volledig klimaatneutraal zijn.

Avantium

Bij de kleinere bedrijven verloor Avantium 2,2 procent. Het chemieconcern haalde 28 miljoen euro op met de uitgifte van nieuwe aandelen. De aandelen werden met korting in de markt gezet. Chipleverancier RoodMicrotec wist afgelopen kwartaal flink te groeien dankzij de aanhoudend sterke vraag naar chips en werd bijna 8 procent hoger gezet.

Deliveroo zakte 1,8 procent. Beleggers waren niet onder de indruk van de handelsupdate van de Britse maaltijdbezorger, die vorig maand een teleurstellend beursdebuut maakte in Londen. ABB klom 3 procent in Zürich. Het Zwitserse industrieconcern verhoogde zijn verwachtingen na een sterk eerste kwartaal. In Parijs werden de kwartaalcijfers van het Franse reclamebureau Publicis Groupe (plus 3,5 procent) goed ontvangen.

Deutsche Wohnen

Vastgoedbedrijf Deutsche Wohnen profiteerde van het nieuws dat het Duitse constitutionele hof de maatregel van Berlijn om de huren in de stad te bevriezen als onwettig heeft bestempeld. Het aandeel won dik 3 procent in Frankfurt. Bierconcern AB InBev steeg 5 procent in Brussel dankzij een adviesverhoging door Barclays.

De euro was 1,1980 dollar waard, tegen 1,1973 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,5 procent minder op 62,84 dollar. Brentolie werd 0,4 procent goedkoper op 66,29 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Privacywaakhond bezorgd over gebruik bodycam in supermarkt

DEN HAAG (ANP) - De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) vindt het "zorgelijk" dat supermarktketen Dirk van den Broek personeel gaat voorzien van bodycams. De privacywaakhond gaat het bedrijf daarom snel om opheldering vragen.

10 minuten geleden
Blokker werkt aan laatste details herfinanciering, zegt topman

AMSTERDAM (ANP) - De herfinanciering van Blokker is nog steeds niet rond, meldt topman Ynse Stapert van moederbedrijf Mirage Retail Group. Stapert zei twee weken geleden al dat de herfinanciering bijna rond was en dat hij naar verwachting deze week meer kan vertellen over de toekomst van de winkelketen. "We zijn er nog steeds heel druk mee bezig en zetten nu de laatste puntjes", zegt hij donderdag.

31 minuten geleden
Duits consumentenvertrouwen op hoogste niveau in twee jaar

NEURENBERG (ANP/AFP) - Het vertrouwen van Duitse consumenten is verder toegenomen tot het hoogste niveau in twee jaar, meldt marktonderzoeksbureau GfK. Hoewel het consumentenvertrouwen over het geheel genomen nog altijd op een laag niveau ligt, zijn consumenten de laatste tijd positiever geworden over hun inkomen, na een reeks van overeenkomsten over loonsverhogingen die onlangs door de vakbonden in heel Duitsland zijn gesloten.

41 minuten geleden
Accountantsorganisatie wil breder onderzoek naar examenfraude

HOOFDDORP (ANP) - Veel meer accountantskantoren moeten onderzoeken of medewerkers en partners zich schuldig hebben gemaakt aan examenfraude, vindt de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA). De brancheorganisatie heeft alle kantoren met minstens drie externe accountants een brief gestuurd met die oproep.

1 uur geleden
Investeerder KKR neemt Hans Anders-moederbedrijf nexeye over

GORINCHEM (ANP) - De grote Amerikaanse investeringsmaatschappij KKR neemt het moederbedrijf nexeye van optiek- en hoorzorgketen Hans Anders over van het Britse investeringsbedrijf 3i Group. De partijen hebben daarvoor een definitieve koopovereenkomst getekend.

1 uur geleden
Veel vluchten tussen Parijs en Schiphol geannuleerd om staking

AMSTERDAM (ANP) - Het luchtverkeer tussen Schiphol en Parijs ondervindt grote hinder van een staking van Franse luchtverkeersleiders. Donderdagochtend moesten acht vluchten van KLM en Air France worden geannuleerd.

1 uur geleden
Supermarkt Dirk gaat personeel voorzien van bodycams

ALPHEN AAN DEN RIJN (ANP) - Supermarkt Dirk van den Broek gaat personeelsleden uitrusten met bodycams. De kleine draagbare camera's kunnen worden ingezet bij gespannen of dreigende situaties en moeten onveilige incidenten in de winkels tegengaan.

1 uur geleden