Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sigarettenmaker omlaag op Wall Street na beslissing Walmart

Sigarettenmaker omlaag op Wall Street na beslissing Walmart

NEW YORK (AFN) - Sigarettenproducent Altria is maandag lager geëindigd op Wall Street. Het bedrijf achter merken als Marlboro, L&M en Chesterfield werd door beleggers lager gezet nadat winkelketen Walmart bekend had gemaakt in een deel van zijn winkels geen sigaretten meer te zullen verkopen. Altria verloor 3 procent.

Tesla was een grote blikvanger en steeg 8 procent. De maker van elektrische auto's wil een aandelensplitsing gaan doorvoeren. Daarmee moeten de aandelen beter verhandelbaar worden. Momenteel kost een aandeel Tesla haast 1100 dollar en daarmee is het vooral voor kleinere beleggers minder bereikbaar. Het aandeel Tesla werd in 2020 ook al eens gesplitst. Hoeveel nieuwe aandelen er in de plaats komen voor een aandeel moet nog worden besloten. Persbureau Bloomberg meldde daarnaast dat Tesla zijn autofabriek in Shanghai voor ten minste een dag moet stilleggen vanwege de lockdown.

Apple steeg 0,5 procent en dat was de tiende dag op rij dat het aandeel omhoogging. Zo'n lange winstreeks maakte het techconcern sinds 2010 niet meer mee op de aandelenbeurs. De koerswinst kwam ondanks berichten dat het bedrijf de productie van de iPhone SE en AirPods de komende tijd wat wil terugschroeven vanwege een zwakkere vraag naar de producten. Volgens Nikkei Asia zou het gaan om een van de eerste tekenen dat de oorlog in Oekraïne en de opgelopen inflatie beginnen te drukken op de vraag naar consumentenelektronica, maar analisten zetten daar vraagtekens bij.

Olieprijzen

De Dow-Jonesindex sloot 0,3 procent hoger op 34.955,89 punten. De brede S&P 500 dikte 0,7 procent aan tot 4575,52 punten en techgraadmeter Nasdaq steeg 1,3 procent tot 14.354,90 punten.

De olieprijzen gingen hard omlaag door de vrees dat de lockdown in de grote Chinese stad Shanghai de vraag naar olie zal raken. Een vat Amerikaanse olie werd 9,2 procent goedkoper op 103,40 dollar. Brentolie kostte 9,2 procent minder op 109,61 dollar per vat. Oliebedrijven als Chevron (min 1,7 procent) en ExxonMobil (min 2,8 procent) daalden mee.

De euro was 1,0984 dollar waard, tegen 1,0971 dollar bij het slot van de Europese handelsdag.

Meer uit Financieel

Techrally komt tot bedaren op New Yorkse aandelenbeurzen

NEW YORK (ANP) - Het grote enthousiasme over kunstmatige intelligentie op de beurzen in New York is vrijdag iets ingezakt. Bedrijven in de techsector lieten eerder deze week flinke koerswinsten zien, maar nu doen beleggers voorzichtiger aan.

1 uur geleden
FNV'ers stemmen voor actie bij Arriva in Twente om pauzeconflict

UTRECHT (ANP) - FNV-leden die bij streekvervoerder Arriva in Twente werken, hebben gestemd voor actievoeren. Ze vinden dat het vervoersbedrijf eerdere afspraken over rust- en pauzetijden niet goed nakomt, waardoor buschauffeurs in de regio onder grote druk zouden werken. Door te dreigen met stakingen hopen ze Arriva tot concessies te dwingen.

1 uur geleden
EU-kapitaalmarkttoezicht à la carte voor kabinet 'serieuze optie'

GENT (ANP) - Minister van Financiën Steven van Weyenberg wil niet langer wachten met het overdragen van het toezicht op de kapitaalmarkt aan de Europese Unie. Nu een aantal EU-landen zich daartegen blijft verzetten, voelt hij er wel voor om met een paar lidstaten alvast te beginnen. Dat is "een serieuze optie", zei Van Weyenberg na overleg met EU-collega's.

1 uur geleden
Jeff Bezos investeert in bedrijf achter mensachtige AI-robot

SUNNYVALE (ANP) - Amazon-oprichter Jeff Bezos investeert tientallen miljoenen in een bedrijf dat mensachtige robots ontwikkelt die met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) taken van ons moeten overnemen. Volgens persbureau Bloomberg, dat zich op ingewijden baseert, doet ook chipbedrijf Nvidia mee aan een nieuwe kapitaalinjectie in de start-up Figure AI.

2 uur geleden
Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

ORANJESTAD (ANP) - Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas heeft ten noordoosten van Aruba drie mogelijke gasvelden gevonden. De Arubaanse minister van Energie, Glenbert Croes, bevestigde vrijdag dat hij daarover is ingelicht. Een van de mogelijke gasvelden heeft de potentie heel groot te zijn, zei Croes.

4 uur geleden
Bosch schrapt 3500 banen bij divisie voor huishoudelijke apparaten

MÜNCHEN (AFN/DPA) - Het Duitse technologieconcern Bosch is van plan de komende drie jaar 3500 banen te schrappen bij zijn divisie voor huishoudelijke apparaten. Met die ingreep wil het bedrijf de kosten omlaag krijgen en de organisatie vereenvoudigen, laat een woordvoerster weten.

4 uur geleden
Chipbedrijven eindigen onderaan op Amsterdamse beurs

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index van de Amsterdamse aandelenbeurs is vrijdag lager gesloten, met chipbedrijven bij de sterkste dalers. Toeleverancier voor de chipindustrie Besi eindigde onderaan bij de hoofdfondsen. Ook ASML en ASMI daalden na een week waarin enthousiasme over kunstmatige intelligentie en de chipsector eerder juist voor flinke koerswinsten zorgden.

5 uur geleden