Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Siemens ontkent schuld aan lagere Russische gasleveringen

Siemens ontkent schuld aan lagere Russische gasleveringen

MÜNCHEN (ANP) - Industrieel concern Siemens weerspreekt Russische beschuldigingen dat het bedrijf de oorzaak zou zijn van de lagere gasleveringen aan Duitsland door de Nord Stream-pijplijn. "Het is erg makkelijk om een in Rusland bekend bedrijf erbij te slepen", zei president-commissaris Joe Kaeser van Siemens in de krant Süddeutsche Zeitung.

Rusland claimt dat het de toevoer van gas door Nord Stream moest terugschroeven omdat een turbine, waarmee de stroom van gas onder de Oostzee op gang wordt gehouden, na onderhoud door Siemens nooit terug was gekomen. Volgens oud-topman Kaeser is dat echter geen reden om de gastoevoer zo drastisch terug te schroeven. Rusland ging in enkele dagen terug naar het leveren van 40 procent van de normale hoeveelheid gas via de leiding.

Duitse politici noemden de stap al politiek gemotiveerd. Rusland zou Duitsland willen treffen vanwege de steun die het land aan Oekraïne geeft in de strijd tegen de Russische invasie. Duitse energiebedrijven en economieminister Robert Habeck hebben bovendien hun zorgen geuit over de jaarlijkse onderhoudsperiode van Nord Stream. De pijplijn gaat op 11 juli tien dagen volledig dicht. Duitsland vreest dat Rusland de gasleveringen daarna mogelijk niet meer hervat.

Meer uit Financieel

WSJ: Duitsland wil sluiting laatste kerncentrales uitstellen

NEW YORK (ANP/RTR) - Duitsland houdt zijn laatste nog in gebruik zijnde kerncentrales voorlopig open. De Amerikaanse krant The Wall Street Journal meldt op basis van bronnen dat vanwege de impact van de oorlog in Oekraïne, en vooral de energiecrisis die deze veroorzaakt, besloten is om de drie centrales langer in gebruik te houden. De bedoeling was eerder dat alle kerncentrales aan het einde van het jaar gesloten zouden zijn.

54 minuten geleden
Philips bij winnaars op Damrak na aangekondigd vertrek topman

AMSTERDAM (ANP) - Zorgtechnologiefonds Philips stond dinsdag bij de winnaars in de AEX-index in Amsterdam. De onderneming maakte bekend dat topman Frans van Houten per 15 oktober vertrekt als baas van de onderneming. Hij stond 12 jaar aan het roer bij Philips. Het bedrijf heeft met Roy Jakobs intern een opvolger voor Van Houten gevonden. Jakobs is nu nog de eindverantwoordelijke voor de grote terugroepactie van de slaapapneu-apparaten van het bedrijf.

1 uur geleden
Duitse industrie waarschuwt voor lage waterstand in Rijn

ESSEN (ANP/DPA) - De Duitse industrie waarschuwt voor de lage waterstand in de Rijn. Deze zit de commerciële scheepvaart op de belangrijke vaarroute in de weg. De waterstand in sommige delen heeft al een historisch dieptepunt bereikt.

1 uur geleden
Consumentenbond wil ruimere compensatieregeling voor woekerrentes

DEN HAAG (ANP) - De Consumentenbond wil met banken opnieuw in gesprek over een ruimere compensatieregeling voor zogeheten woekerrentes. Aanleiding is een uitspraak van het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) vorige week over klanten van ABN AMRO die een vergoeding moeten krijgen voor te veel betaalde rentes.

2 uur geleden
Walmart stijgt op Wall Street na meevallende resultaten

NEW YORK (ANP) - Walmart werd dinsdag bijna 5 procent hoger gezet op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers reageerden opgelucht op de meevallende resultaten van het grootste supermarktconcern van de Verenigde Staten, dat een maand geleden nog een winstwaarschuwing gaf. Walmart boekte meer omzet dan verwacht en werd ook iets positiever over de rest van het jaar. Wel merkt het concern op dat consumenten vanwege de hoge inflatie minder uitgeven aan bijvoorbeeld kleding omdat ze meer geld kwijt zijn aan voedingsproducten.

3 uur geleden
Walmart door kortingen toch minder negatief gestemd

BENTONVILLE (ANP/RTR) - Walmart heeft het in het afgelopen kwartaal beter gedaan dan de winkelketen zelf had verwacht. Door artikelen met forse kortingen te verkopen, wist het winkelconcern meer omzet te behalen dan analisten hadden verwacht. Ook stelde het bedrijf de omzet- en winstverwachtingen voor heel het jaar weer wat naar boven bij. Die had Walmart eind vorige maand nog stevig verlaagd, wat toen tot een schok leidde op de beurs.

5 uur geleden
Duitse energieprijs op recordhoogte door hoge gasprijs

BERLIJN (ANP/BELGA/BLOOMBERG) - De Duitse energieprijs komt voor het eerst boven de 500 euro per megawattuur uit. Het afgelopen jaar werd energie grofweg zes keer zo duur. Om elektriciteitscentrales draaiende te houden zoekt Duitsland nu zijn toevlucht in vloeibaar gas, dat vanaf de winter ook zal worden geïmporteerd via twee nieuwe terminals.

5 uur geleden