Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Siemens ontkent schuld aan lagere Russische gasleveringen

Siemens ontkent schuld aan lagere Russische gasleveringen

MÜNCHEN (ANP) - Industrieel concern Siemens weerspreekt Russische beschuldigingen dat het bedrijf de oorzaak zou zijn van de lagere gasleveringen aan Duitsland door de Nord Stream-pijplijn. "Het is erg makkelijk om een in Rusland bekend bedrijf erbij te slepen", zei president-commissaris Joe Kaeser van Siemens in de krant Süddeutsche Zeitung.

Rusland claimt dat het de toevoer van gas door Nord Stream moest terugschroeven omdat een turbine, waarmee de stroom van gas onder de Oostzee op gang wordt gehouden, na onderhoud door Siemens nooit terug was gekomen. Volgens oud-topman Kaeser is dat echter geen reden om de gastoevoer zo drastisch terug te schroeven. Rusland ging in enkele dagen terug naar het leveren van 40 procent van de normale hoeveelheid gas via de leiding.

Duitse politici noemden de stap al politiek gemotiveerd. Rusland zou Duitsland willen treffen vanwege de steun die het land aan Oekraïne geeft in de strijd tegen de Russische invasie. Duitse energiebedrijven en economieminister Robert Habeck hebben bovendien hun zorgen geuit over de jaarlijkse onderhoudsperiode van Nord Stream. De pijplijn gaat op 11 juli tien dagen volledig dicht. Duitsland vreest dat Rusland de gasleveringen daarna mogelijk niet meer hervat.

Meer uit Financieel

Voormalige Martinair-piloten sluiten cao-akkoord met KLM

AMSTERDAM (ANP) - Vakbond AVV en KLM hebben vrijdag een principe-akkoord gesloten voor een nieuwe cao voor de voormalige Martinair-piloten, meldt AVV zaterdagavond. De ongeveer 150 vrachtvliegers zien hun salaris dit jaar met 33 procent stijgen en krijgen een werkgelegenheidsbescherming tot april 2026. De stakingen die sinds 1 februari werden gehouden, zijn beëindigd.

4 uur geleden
Sky News: bedrijf wil mogelijk Britse tak The Body Shop overnemen

LONDEN (ANP/RTR/AFP) - De Britse kledingverkoper Next heeft de bewindvoerders van de noodlijdende Britse tak van The Body Shop benaderd voor een mogelijke deal om een deel van de cosmeticaketen over te nemen. Dat zegt de Britse nieuwszender Sky News op basis van ingewijden. The Body Shop, bekend om zijn duurzame haar- en huidproducten, kondigde op 14 februari aan financiële experts in te schakelen. Die gaan proberen om delen van de Britse tak van het bedrijf te redden.

8 uur geleden
Eiffeltoren zondag weer open, was dagenlang dicht door staking

PARIJS (ANP/AFP/BELGA) - De Eiffeltoren gaat zondag weer open, omdat de vakbonden en de exploitant van het Parijse monument tot een akkoord zijn gekomen. Vijf dagen lang was de toeristische trekpleister gesloten door een staking.

10 uur geleden
Ford zet levering elektrische pick-uptrucks stop

DEARBORN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Autofabrikant Ford heeft de levering van zijn elektrische pick-uptruck F-150 Lightning stopgezet om een onbekend probleem met de voertuigen. Dat gebeurt enkele weken nadat het bedrijf had aangekondigd de productie van datzelfde model af te schalen in de Verenigde Staten door afnemende verkopen.

11 uur geleden
Rechter keurt miljardenboete cryptobeurs Binance goed

SEATTLE (ANP/AFP/BLOOMBERG/RTR) - Binance moet een boete betalen van meer dan 4,3 miljard dollar, omgerekend bijna 4 miljard euro, onder meer voor het overtreden van anti-witwasregels. Dat is het gevolg van de beslissing van een Amerikaanse rechter die een overeenkomst tussen Binance en de federale aanklagers heeft goedgekeurd.

12 uur geleden
Japan steekt nog eens ruim 4 miljard in fabriek chipmaker TSMC

KUMAMOTO (ANP/BLOOMBERG/AFP) - De Japanse overheid steekt nog eens 732 miljard yen, omgerekend ruim 4 miljard euro, in de uitbreiding van een chipfabriek van TSMC. De Taiwanese chipfabrikant opende zaterdag zijn eerste Japanse fabriek in het zuiden van het land.

13 uur geleden
VAE steken tientallen miljarden in Egyptische toeristenhotspot

RAS AL-HIKMA (ANP/BELGA/BLOOMBERG/RTR) - De Verenigde Arabische Emiraten steken 35 miljard dollar in Egypte, de grootste buitenlandse investering ooit in het land volgens de Egyptische premier Mostafa Madbouly. Omgerekend gaat het om ruim 32 miljard euro. Het geld wordt gestoken in de ontwikkeling van een nieuwe toeristische trekpleister aan de Middellandse Zee.

14 uur geleden