Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Shorttrackster Schulting verovert in Seoul wereldtitel 1500 meter

Shorttrackster Schulting verovert in Seoul wereldtitel 1500 meter

SEOUL (ANP) - Suzanne Schulting heeft bij de WK shorttrack in Seoul de wereldtitel veroverd op de 1500 meter. De 25-jarige shorttrackster bleef in een spannende finale titelverdedigster Choi Min-jeong uit Zuid-Korea en Kim Boutin uit Canada voor.

Schulting kon zich in het begin van de race nog een beetje verstoppen achter de Amerikaanse Kristen Santos-Griswold. Ze ving vervolgens de aanval van de Zuid-Koreaanse Choi goed op en versnelde in de laatste drie ronden. Daardoor kwam geen van de concurrenten er nog bij en reed ze overtuigend naar de titel.

"Dit is zo vet, bizar in het hol van de leeuw", zei Schulting bij de NOS. "Ik heb de olympisch kampioene verslagen. Dat wilde ik zo graag. Op deze afstand wist ik dat het heel lastig zou worden omdat de concurrentie zo groot is."

Rust en zelfvertrouwen

Schulting zei op rust en zelfvertrouwen naar de titel te zijn gereden. "Ik genoot van de sfeer in het stadion, mijn hoofd was koel." Ze zag haar voormalige coach Jeroen Otter vooraf op de tribunes zitten. "Ik zag hem zwaaien en toen dacht ik dat moet goedkomen." Voor Schulting is de druk er nu af, zei ze. "Op de 500 meter heb ik alleen maar wat te winnen. Het is lekker om zo die afstand in te gaan."

Het is voor Schulting de tweede wereldtitel op de 1500 meter. Bij de WK in 2021 in Dordrecht pakte ze het goud op alle afstanden. Vorig jaar miste Schulting de WK in Canada door een coronabesmetting.

Poutsma en Velzeboer

Selma Poutsma en Michelle Velzeboer werden eerder uitgeschakeld in de halve finales.

Meer uit Sport

IOC krijgt kritiek na oproep Russen en Belarussen toe te laten

WARSCHAU (ANP/AFP/DPA) - De oproep van het Internationaal Olympisch Comité aan de sportbonden om individuele atleten uit Rusland en Belarus onder voorwaarden weer toe te laten tot wedstrijden is slecht gevallen bij politici in Polen, Duitsland en Tsjechië.

46 minuten geleden
Van de Zandschulp geeft voorsprong weg en mist kwartfinales Miami

MIAMI (ANP) - Het is Botic van de Zandschulp net niet gelukt een plek in de kwartfinales van het masterstoernooi van Miami af te dwingen. De beste tennisser van Nederland, als 26e geplaatst in Florida, gaf in de vierde ronde een voorsprong uit handen tegen de Fin Emil Ruusuvuori, die met 4-6 6-4 7-5 won. Van de Zandschulp stond met 6-4 4-3 voor, met een servicebreak. In de derde set kwam hij van een 5-2-achterstand nog terug tot 5-5.

49 minuten geleden
Thialf blijft overeind voor topsport door extra geld kabinet

DEN HAAG (ANP) - IJsstadion Thialf in Heerenveen krijgt van het kabinet extra geld om te investeren in een duurzame oplossing om de fors gestegen energiekosten te verlagen. Het gaat om 2,44 miljoen euro bovenop de al eerder toegezegde 1 miljoen euro. Met dat bedrag kan de topsportaccommodatie zogeheten battery packs installeren, schrijft sportminister Conny Helder in een brief aan de Tweede Kamer. Met deze hulp kan topsport doorgaan in Thialf, waar veel belangrijke schaatswedstrijden plaatsvinden en Nederlandse toppers ook vaak trainen.

1 uur geleden
Rusland: criteria toelating atleten zijn onaanvaardbaar

MOSKOU (ANP/AFP/RTR) - De criteria die het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft geformuleerd voor de deelname van individuele atleten uit Rusland en Belarus aan internationale wedstrijden zijn onaanvaardbaar. Dat zegt Stanizlav Pozdniakov, de voorzitter van het Russisch olympisch comité.

2 uur geleden
Mulier Instituut: bijna helft vechtsporters gebruikt doping

UTRECHT (ANP) - Bijna de helft van de sporters die met regelmaat aan vechtsport doen gebruikt doping, zo heeft het Mulier Instituut geconcludeerd. Naar schatting gaat het om een percentage van 47 procent.

2 uur geleden
IOC verhoogt steun aan Oekraïense sport naar 7 miljoen euro

LAUSANNE (ANP) - Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft de financiële steun aan Oekraïne verdrievoudigd. Het zogeheten solidariteitsfonds waar Oekraïense sporters uit kunnen putten, bestaat nu uit 7,5 miljoen dollar (omgerekend bijna 7 miljoen euro). Volgens het IOC hebben in de afgelopen twaalf maanden zo'n 3000 atleten en andere leden van de olympische gemeenschap in Oekraïne daarvan geprofiteerd.

4 uur geleden
IOC roept sportbonden op om Russen en Belarussen toe te laten

LAUSANNE (ANP) - Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) roept sportbonden op om Russen en Belarussen weer te laten meedoen aan internationale competities. Het gaat dan alleen om individuele sporten. In teamsporten zijn Rusland en Belarus sowieso niet welkom.

5 uur geleden