Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Shorttrackkampioene Schulting: ooit keren we terug in vol Ahoy

Shorttrackkampioene Schulting: ooit keren we terug in vol Ahoy

UTRECHT (ANP) - Olympisch kampioene Suzanne Schulting is blij en opgelucht dat er nu duidelijkheid bestaat over het doorgaan van de WK shorttrack. Het evenement is om organisatorische en financiële redenen verplaatst van Ahoy Rotterdam naar Sportboulevard Dordrecht en tevens een week vervroegd (5-7 maart).

"Als atleet ben ik positief dat de WK doorgaat en dat we ons toch kunnen meten met de besten van de wereld", laat Schulting weten. "We weten nu waar we aan toe zijn, dat is dus helaas niet een vol Ahoy, maar ik ga er vanuit dat we daar in de toekomst weer terugkomen, samen met alle fans. Ik zal nooit vergeten hoe de WK in 2017 waren. In een uitverkocht Ahoy Rotterdam. Dat was onbetaalbaar."

De Nederlandse shorttrackers zijn redelijk vertrouwd met Dordrecht. Bijna twee jaar geleden vonden daar de EK plaats. In februari van dit jaar werd in de Dordtse schaatshal de wereldbekerfinale afgewerkt.

Uitstekend alternatief

"Het is jammer dat de WK in Ahoy niet door kunnen gaan, maar Dordrecht is een uitstekend alternatief", zegt Herman de Haan, directeur-bestuurder van de KNSB. "We zullen er ook in de Sportboulevard een succes van maken, in elk geval voor de tv-kijkers thuis. Belangrijk is dat we het professioneel en veilig doen."

Toernooidirecteur Cees Juffermans is tevreden met de oplossing. "We zitten nog steeds midden in een coronacrisis en het is onmogelijk te voorspellen wat er in maart 2021 mogelijk is. We moeten duidelijkheid scheppen en we kunnen en willen graag een kwalitatief heel goed toernooi neerzetten voor de sporters. Dus dit is het beste van twee werelden."

Meer uit Sport

UEFA laat Russische jeugdteams weer deelnemen aan toernooien

LIMASSOL (ANP) - Russische jeugdteams mogen weer meedoen aan internationale voetbaltoernooien. Dat heeft het uitvoerend comité van de Europese voetbalbond UEFA dinsdag bepaald tijdens een bijeenkomst in Limassol op Cyprus. Seniorenteams blijven, zolang Rusland oorlog voert in Oekraïne, wel uitgesloten.

24 minuten geleden
Russische tennisser Chatsjanov wint na vijf jaar weer ATP-toernooi

ZHUHAI (ANP) - Karen Chatsjanov heeft voor het eerst sinds vijf jaar weer een ATP-toerrnooi gewonnen. De Russische tennisser, die op de wereldranglijst op de vijftiende plek staat, deed dat dinsdag in Zhuhai in China.

59 minuten geleden
VN spreekt zich uit tegen kledingvoorschrift na Frans verbod hijab

GENÈVE (ANP/AFP) - De Verenigde Naties (VN) hebben benadrukt dat zij tegen de meeste kledingvoorschriften voor vrouwen zijn. Dat verklaarde woordvoerster Marta Hurtado van het bureau voor mensenrechten van de VN, nadat Frankrijk zijn olympische atleten had verboden de islamitische hijab te dragen tijdens de Spelen van 2024 in Parijs.

2 uur geleden
Griekspoor als eerste geplaatst op tennistoernooi in Astana

ASTANA (ANP) - Tallon Griekspoor is deze week als eerste geplaatst op het ATP-toernooi van Astana. De beste tennisser van Nederland, de mondiale nummer 24, hoeft vanwege zijn status in de eerste ronde niet in actie te komen.

2 uur geleden
Coach Bennema trots op wat hij met Schippers heeft bereikt

DEN HAAG (ANP) - Trainer Bart Bennema denkt dat het goed is dat Dafne Schippers haar atletiekcarrière beëindigt. "Ik weet dat ze er alles aan heeft gedaan en tot het uiterste is gegaan om haar carrière voort te kunnen zetten. Ik vind het jammer dat het haar niet is gelukt en had haar een ander afscheid gegund, maar ik ben wel blij voor haar dat ze het besluit heeft kunnen nemen", aldus Bennema.

3 uur geleden
Tweevoudig wereldkampioene Schippers beëindigt atletiekcarrière

UTRECHT (ANP) - Dafne Schippers heeft een punt achter haar imposante atletiekcarrière gezet. "De race stopt hier", laat ze weten op haar social media. Schippers veroverde in haar carrière twee keer de wereldtitel op de 200 meter en won bij de Olympische Spelen van 2016 in Rio het zilver op de 200 meter. Aanhoudende rugklachten hinderden haar de laatste jaren voortdurend en voorkwamen dat ze haar beste vorm terugkreeg. Ze heeft door haar blessureleed al een jaar geen wedstrijden gelopen.

4 uur geleden
Tennisster Rus na inzinking onderuit in eerste ronde Ningbo

NINGBO (ANP) - Tennisster Arantxa Rus is op het WTA-toernooi van Ningbo in China in de eerste ronde uitgeschakeld door de Russin Kamila Rachimova. Na een partij die bijna tweeënhalf uur duurde, stapte de als zesde geplaatste Nederlandse na drie sets als verliezer van de baan.

4 uur geleden