Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Shorttrackers overtuigend naar WB-zege op gemengde aflossing

Shorttrackers overtuigend naar WB-zege op gemengde aflossing

GDANSK (ANP) - De Nederlandse shorttrackers hebben bij de wereldbekerwedstrijd in Gdansk het onderdeel gemengde aflossing op overtuigende wijze gewonnen. Teun Boer, Kay Huisman, Selma Poutsma en Xandra Velzeboer namen al vroeg afstand van de andere teams en stonden de leiding niet meer af.

Zuid-Korea eindigde als tweede en het brons ging naar Canada. Nederland won een maand geleden bij de Europese kampioenschappen in Gdansk ook de gemengde aflossing.

Nederland bereikte met het vrouwenteam de finale op de aflossing. Suzanne Schulting, Yara van Kerkhof, Michelle Velzeboer en Xandra Velzeboer bleven in de tweede halve finale Zuid-Korea voor. Naast Nederland en Zuid-Korea plaatsten de Verenigde Staten en Canada, de nummers 1 en 2 uit de andere halve finale, ook de eindstrijd.

Bij de mannen greep de Oranje-formatie naast een plek in de finale. De teams van Zuid-Korea en Japan waren in de tweede halve finale rapper, waardoor Nederland is aangewezen op de B-finale.

Meer uit Sport

3x3-basketbalmannen na twee zeges naar halve finale OKT

UTSUNOMIYA (ANP) - De Nederlandse 3x3-basketbalmannen hebben zich al na twee groepswedstrijden geplaatst voor de halve finales van het tweede olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in Japan. Na een zege op Puerto Rico (21-16) werd in het tweede groepsduel Litouwen met 21-18 verslagen.

1 uur geleden
Alcaraz meldt zich af voor masters Rome met armblessure

ROME (ANP) - De Spaanse toptennisser Carlos Alcaraz heeft opnieuw last van een blessure aan zijn rechterarm. Hij heeft zich om die reden afgemeld voor het masterstoernooi van Rome volgende week, meldt de nummer 3 van de wereld op Instagram.

2 uur geleden
Wielrenner Rowe beëindigt carrière aan het einde van het seizoen

LONDEN (ANP) - Wielrenner Luke Rowe beëindigt aan het einde van het seizoen zijn carrière. De 34-jarige renner uit Wales rijdt al zijn hele loopbaan voor Ineos Grenadiers en voorloper Team Sky.

3 uur geleden
Geld bepaalt niet de toekomst van Verstappen in Formule 1

MIAMI (ANP) - Max Verstappen zal niet kiezen voor het geld als het gaat om zijn toekomst in de Formule 1. "Het is voor mij belangrijk om de snelste auto te hebben. Geld zal niet bepalen voor welk team ik rij", zei de drievoudig wereldkampioen tegen verzamelde media in aanloop naar de Grote Prijs van Miami.

3 uur geleden
Grote Prijs van Kazachstan in MotoGP uitgesteld door overstroming

MADRID (ANP) - De Grote Prijs van Kazachstan is door de overstromingen in Centraal-Azië uitgesteld tot een nader te bepalen datum later in het jaar. Dat maakte de MotoGP bekend. De grand prix zou aanvankelijk op 16 juni plaatsvinden.

3 uur geleden
Met 'paar procentjes extra vorm' mikt Jakobsen op ritzeges Giro

VENARIA REALE (ANP) - Wielrenner Fabio Jakobsen hoopt dat zijn vorm en conditie nog een paar procentjes zijn gegroeid in aanloop naar de Ronde van Italië. Dan zijn etappezeges zeker haalbaar, zei de sprinter van dsm-firmenich PostNL tijdens een onlinepersmoment. "Ik heb geen droomstart gemaakt bij mijn nieuwe ploeg, maar ik zit er dicht tegenaan. Ik heb er vertrouwen in dat in de Giro alles kan samenvallen."

4 uur geleden
Schaatser N'tab tekent tot en met Spelen van Milaan bij Team IKO

GRONINGEN (ANP) - Schaatser Dai Dai N'tab vervolgt zijn carrière bij Team IKO. De 29-jarige sprinter tekende een contract tot en met de Olympische Spelen van Milaan in 2026.

7 uur geleden