Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Shorttracker Knegt krijgt straf en kent opnieuw teleurstelling

Shorttracker Knegt krijgt straf en kent opnieuw teleurstelling

BEIJING (ANP) - Sjinkie Knegt beleefde op de tweede dag van de wereldbekerwedstrijden in Beijing opnieuw een teleurstelling. Een dag na zijn val in de stad van de aankomende Olympische Winterspelen kreeg Knegt een straf in de series van de 1000 meter. Knegt zou de Canadees Pascal Dion ten val hebben gebracht.

Net als Knegt bleven ook Itzhak de Laat en Sven Roes in de heats steken. Zij werden beiden derde in hun serie.

Suzanne Schulting herpakte zich na haar val op de openingsdag. Ze plaatste zich met overtuiging voor de kwartfinales van de 1000 meter door haar serie te winnen. Ook Selma Poutsma won haar heat, terwijl Xandra Velzeboer bij de beste nummers 3 hoorde.

Knegt en Schulting kwamen donderdag beiden ten val op de 1500 meter.

De wereldbekerwedstrijden in Beijing gelden als testevent voor de Spelen van februari volgend jaar.

Meer uit Sport

Ferrari sluit voor Formule 1-team sponsordeal met HP

MILAAN (ANP/RTR) - Ferrari heeft een meerjarige overeenkomst gesloten met HP. Het logo van de op een na grootste pc-fabrikant is vanaf begin mei te zien op de Formule 1-wagens van de Italiaanse renstal. Financiële details over de deal maakten beide partijen niet bekend.

10 minuten geleden
Wielrenner Godon na ritwinst nieuwe leider in Romandië

FREIBURG (ANP) - Wielrenner Dorian Godon heeft de eerste etappe van de Ronde van Romandië op zijn naam geschreven. De 27-jarige Fransman van Decathlon AG2R La Mondiale won na een heuvelrit over ruim 165 kilometer tussen Château-d'Oex en Freiburg de sprint van het peloton.

52 minuten geleden
WK baanwielrennen 2025 van San Juan naar Santiago in Chili

AIGLE (ANP) - De WK baanwielrennen in 2025 verhuist van het Argentijnse San Juan naar Santiago in Chili. Dat maakte de internationale wielerunie UCI bekend. Het mondiale titeltoernooi vindt volgend jaar plaats van 15 tot en met 19 oktober.

2 uur geleden
Turners De Munck en Schmidt op finalekoers bij EK, ploeg wacht af

RIMINI (ANP) - Turners Loran de Munck en Casimir Schmidt liggen na de eerste van in totaal drie subdivisies op koers voor individuele finaleplaatsen bij de EK in het Italiaanse Rimini.

5 uur geleden
Skibond 'verguld' met comeback skilegende Hirscher voor Nederland

UTRECHT (ANP) - De kleine skinatie Nederland verwelkomt met Marcel Hirscher een van de beste skiërs aller tijden. De Nederlands Ski Vereniging (NSkiV) bevestigt dat de 35-jarige Hirscher vanaf volgend seizoen onder de Nederlandse vlag wedstrijden zal skiën. Hij maakt gebruik van zijn dubbele paspoort. Eerder gaf de Oostenrijkse skibond al goedkeuring voor de verandering van nationaliteit.

7 uur geleden
Skilegende Hirscher plant rentree als Nederlander

WENEN (ANP/DPA) - De in 2019 gestopte Oostenrijkse skiër Marcel Hirscher plant een rentree in de wereldbeker als Nederlander. Oostenrijkse en Zwitserse media brengen dat nieuws prominent. De Oostenrijkse skibond heeft bevestigd dat het een aanvraag van Hirscher om te skiën voor Nederland heeft goedgekeurd.

9 uur geleden
Oud-winnaar Quintana vastberaden Giro d'Italia te fietsen

BOGOTA (ANP/AFP) - De Colombiaanse wielrenner Nairo Quintana is vastbesloten van start te gaan in de Ronde van Italië, de koers die hij tien jaar geleden won. De renner van Movistar zegt herstellende te zijn van zijn verwondingen die hij opliep door een val in de Ronde van Catalonië.

10 uur geleden