Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Shorttracker Emons pakt zilver op 1500 meter van EK

Shorttracker Emons pakt zilver op 1500 meter van EK

GDANSK (ANP) - Friso Emons heeft een zilveren medaille gepakt op de 1500 meter van de EK shorttrack. Hij moest in een chaotische finale alleen de Italiaan Pietro Sighel voor zich laten.

Itzhak de Laat greep na een fotofinish de bronzen medaille. Jens van 't Wout moest genoegen nemen met de vijfde plaats, na een botsing met Stijn Desmet waarbij de Belg ten val kwam. Van 't Wout besloot daarna niet meer voluit te gaan. Hij was ondanks een enkelblessure nog wel de snelste in zijn halve eindstrijd.

Van 't Wout trekt veel aandacht in Gdansk omdat hij met twee verschillende schaatsen op het ijs staat. Hij past met een voet niet in zijn schoen omdat hij een scheurtje in een enkelband heeft opgelopen. Van 't Wout lijkt ook niet pijnvrij. Hij strompelde na zijn halve finale richting de kleedkamers. Het is even afwachten of hij zijn gehele schema op het EK kan afwerken.

Meer uit Sport

KNVB rekent wereldwijd op veel stemmen voor WK vrouwen in 2027

ZEIST (ANP) - Gijs de Jong denkt nog steeds dat Nederland, Duitsland en België op 17 mei tijdens een congres van de FIFA in Bangkok het WK voetbal voor vrouwen van 2027 krijgen toegewezen. "Ik ben een positief mens en ik heb zeker signalen dat veel landen op ons stemmen", zegt de secretaris-generaal van de KNVB. "En mochten we het niet halen en zou Brazilië winnen, dan hebben we er echt alles aan gedaan."

3 uur geleden
Oud-topschaatsster Wüst draagt olympische vlam in Marseille

MARSEILLE (ANP) - Voormalig topschaatsster Irene Wüst draagt donderdag de olympische vlam tijdens een teamestafette vanaf Marseille. Dat meldt de Nederlandse ambassade in Frankrijk.

4 uur geleden
BMX'ers met Kimmann en sterk vrouwenteam naar WK

ARNHEM (ANP) - De BMX'ers gaan naar het WK met olympisch kampioen Niek Kimmann en een sterke selectie in de breedte bij de vrouwen. De mondiale titelstrijd vindt van 12 tot en met 18 mei plaats in Rock Hill in de Verenigde Staten en is ook van belang voor de olympische startbewijzen voor de Spelen van Parijs 2024.

5 uur geleden
Handballers onderuit tegen Grieken in play-offs voor WK

KOZÁNI (ANP) - De Nederlandse handballers staan voor een zware opgave om zich alsnog te plaatsen voor het WK van begin volgend jaar in Kroatië, Denemarken en Noorwegen. De ploeg van de Zweedse bondscoach Staffan Olsson verloor de uitwedstrijd tegen Griekenland in de play-offs met 31-27. De beslissende return tussen beide ploegen om één plaats op de mondiale eindronde staat voor zondag in Eindhoven op het programma.

5 uur geleden
Fransman Thomas blijft sprinters voor in vijfde Giro-etappe

LUCCA (ANP) - Wielrenner Benjamin Thomas heeft de vijfde etappe in de Giro d'Italia gewonnen. De Fransman van Cofidis was de beste uit een kopgroep van vier vluchters in de rit van Genua naar Lucca over 178 kilometer. Hij bleef medevluchters Michael Valgren uit Denemarken, Andrea Pietrobon uit Italië en de Fransman Enzo Paleni én het aanstormende peloton voor.

6 uur geleden
Australiër Welsford wint chaotische sprint in Ronde van Hongarije

HAJDÚSZOBOSZLÓ (ANP) - Wielrenner Sam Welsford heeft de eerste etappe in de Ronde van Hongarije gewonnen. De Australiër van Bora-hansgrohe was de beste in een door valpartijen ontsierde massasprint na een rit van Karcag naar Hajdúszoboszló over 166 kilometer. Hij bleef de Italianen Samuel Quaranta en Jakub Mareczko voor.

6 uur geleden
Bondscoach De Knegt van veldrijders en MTB door tot Spelen 2028

ARNHEM (ANP) - Gerben de Knegt blijft tot en met 2028 bondscoach van de mountainbikers (MTB) en veldrijders, meldt wielerbond KNWU. De 48-jarige Brabander is sinds 2016 actief in deze rol en zag de Nederlandse sporters veel mondiale titels in het veldrijden behalen.

6 uur geleden