Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Shorttrackcoach Otter: Knegt wil zijn plek terugveroveren

Shorttrackcoach Otter: Knegt wil zijn plek terugveroveren

DORDRECHT (ANP) - Shorttracker Sjinkie Knegt maakt sinds zijn terugkeer een getergde indruk op coach Jeroen Otter. De 30-jarige Fries ontbrak een jaar nadat hij ernstige brandwonden opliep toen hij thuis de houtkachel wilde aansteken.

"Sjinkie heeft heel lang aan de top gestaan. Anderen zijn in dat gat gesprongen toen hij weg was", aldus Otter woensdag in het Dordrechts Museum, waar hij vooruit keek op de wereldbekerfinale van komend weekeinde in Dordrecht. "Sjinkie heeft wel iets van zijn status verloren. Het is wel een 'mannetje'. Hij wil heel graag zijn plek terugveroveren."

Als het aan Knegt ligt, had hij al eerder dan aankomend weekeinde zijn rentree gemaakt. Dat was niet verantwoord, vond Otter. "Je moet daar ook een stukje zelfbescherming in meenemen. Je wilt hem niet door het ijs laten zakken. Nu is hij er wel klaar voor, anders hadden we hem niet laten starten. We doen dit niet omdat we Sjinkie zielig vinden."

Niveau gestegen

Otter is benieuwd waar Knegt na een jaar afwezigheid staat. "Hoe is zijn fysieke capaciteit? Dat is de grote vraag. Heeft hij die explosie om die stap te maken?"

Olympisch kampioene Suzanne Schulting is blij dat Knegt weer terug is in het team. "Hij heeft veel ervaring. Sjinkie is dezelfde gebleven. Qua kracht heeft hij wel wat ingeleverd. En het niveau in de wereldbeker is wel gestegen. Het is lastig om een uitspraak te doen waar hij nu staat. Dat weten we na komend weekeinde."

De shorttrackers maken inmiddels wat grappen over het ongeval van Knegt. "Sjinkie is nuchter. Zelf maakt hij de hardste grappen", zegt Schulting.

Meer uit Sport

Wielerbond KNWU boos op politie om nieuwe regels motorbegeleiding

ARNHEM (ANP) - Wielerbond KNWU vreest dat dit jaar een aantal koersen niet kan doorgaan vanwege de veranderde werkwijze die door de Nationale Politie is ingevoerd. Bij veel wielerwedstrijden zijn motoragenten nodig om het verkeer te regelen. Vanwege een tekort mochten de afgelopen jaren ook motoragenten met een zogenoemde C1-opleiding worden ingezet, die niet gespecialiseerd zijn in het begeleiden van koersen. Nu dat - volgens de KNWU plotseling - verboden is, dreigen rigoureuze aanpassingen van de wielerkalender.

1 uur geleden
IOC buigt zich over grootste 'hoofdpijndossier' voor Spelen 2024

LAUSANNE (ANP) - Het bestuur van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) vergadert dinsdag in Lausanne over het grootste 'hoofdpijndossier' in de aanloop naar de Olympische Spelen van Parijs. Mogen sporters uit Rusland en Belarus volgend jaar onder neutrale vlag meedoen, terwijl de oorlog in Oekraïne nog steeds voortduurt? Dat is de vraag die voor heel wat verdeeldheid in de sportwereld zorgt.

2 uur geleden
Poolse regering tegen deelname Russen aan Spelen

WARSCHAU (ANP) - Sporters uit Rusland en Belarus moeten worden uitgesloten van deelname aan de Olympische Spelen totdat Rusland zijn troepen terugtrekt uit Oekraïne. Dat stelt de regering van Polen in reactie op de plannen van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) om atleten uit beide landen onder voorwaarden toe te laten in Parijs.

3 uur geleden
Samenwerking Haase en Middelkoop eindigt in tweede ronde Miami

MIAMI (ANP) - De samenwerking tussen de tennissers Robin Haase en Matwé Middelkoop is zondag in Miami ten einde gekomen. Het Nederlandse dubbelduo verloor in de tweede ronde van het masterstoernooi via een matchtiebreak van de Duitser Kevin Krawietz en de Fransman Fabrice Martin: 6-7 (8) 7-6 (4) 10-7. Haase en Middelkoop hadden voor de partij al aangekondigd uit elkaar te gaan.

7 uur geleden
Van de Zandschulp verslaat Ruud en bereikt vierde ronde in Miami

MIAMI (ANP) - Tennisser Botic van de Zandschulp heeft op het masterstoernooi van Miami de vierde ronde bereikt met een overwinning op Casper Ruud, de nummer 4 van de wereld. De Nederlander versloeg de 24-jarige Noor in drie sets (3-6 6-4 6-4) en boekte zo zijn eerste overwinning op een speler uit de top 5 van de mondiale ranglijst. De partij duurde bijna drie uur. Van de Zandschulp gaat nu met de Fin Emil Ruusuvuori strijden om een plek in de kwartfinales in Florida.

8 uur geleden
Turner Schmidt wil op EK teamticket voor WK veiligstellen

ROTTERDAM (ANP) - Turner Casimir Schmidt hoopt dat de Nederlandse turners bij de EK turnen in Antalya aan de 'goede kant van de streep' zullen eindigen. Daarmee doelt de turner van SV PAX Haarlemmermeer op het behalen van een plek bij de top 13 in de landenwedstrijd. De Nederlandse ploeg verzekert zich daarmee namelijk van een teamticket voor de WK van later dit jaar, waar olympische startbewijzen te verdienen zijn.

18 uur geleden
Straf en mogelijk handbreuk geplaagde motorracer Márquez

PORTIMÃO (ANP) - Motorcoureur Marc Márquez heeft in ieder geval een straf overgehouden aan zijn crash in de Grote Prijs van Portugal, maar mogelijk ook een breukje in zijn rechterhand. Zijn team Repsol Honda meldde dat de zesvoudig wereldkampioen in de MotoGP nader onderzoek laat doen in een ziekenhuis in Barcelona.

19 uur geleden