Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Shell wint op Damrak nu olieprijzen weer stijgen

Shell wint op Damrak nu olieprijzen weer stijgen

AMSTERDAM (ANP) - Olie- en gasconcern Shell werd donderdag hoger gezet op de aandelenbeurs van Amsterdam. Het bedrijf profiteerde ervan dat de olieprijzen weer fors stegen na dagen van dalingen. De AEX-index eindigde de dag uiteindelijk met een plus.

De algehele stemming was voorzichtig na de forse winsten op de Europese beurzen een dag eerder. Toen was er optimisme over een mogelijk staakt-het-vuren tussen Oekraïne en Rusland. Een woordvoerder van het Kremlin sprak eerdere berichten over vooruitgang in onderhandelingen met Oekraïne echter tegen. Wel gaan de gesprekken tussen de twee landen donderdag verder.

Shell was in de AEX een van de grootste winnaars met een plus van 2,7 procent. Een vat Amerikaanse olie werd 8 procent duurder op 102,68 dollar per vat. Brentolie steeg 9 procent in prijs tot 106,83 dollar per vat.

Pharming

De AEX-index sloot uiteindelijk 0,6 procent hoger op 707,45 punten. Zorgtechnologiebedrijf Philips was de grootste daler met een min van 2,9 procent. De MidKap sloot met een winst van 0,2 procent op 1034,03 punten.

Biotechbedrijf Pharming verloor 8 procent aan beurswaarde. Het bedrijf boekte vorig jaar een 58 procent lagere winst door forse investeringen in het in de markt zetten van een nieuw medicijn tegen een zeldzame ziekte. De omzet daalde ook licht.

Deliveroo

Maaltijdbezorger Deliveroo kwam ook met jaarresultaten en won in Londen ruim 6 procent. De concurrent van Thuisbezorgd-moeder Just Eat Takeaway (min 1,3 procent) verwerkte vorig jaar bijna driekwart meer bestellingen dan in 2020. Het verlies werd ook groter en topman Will Shu waarschuwde dat de inflatie en het einde van lockdowns voor minder harde groei zullen zorgen.

De beurzen in Londen en Parijs wonnen tot 0,9 procent. Frankfurt zakte 0,6 procent. De euro was 1,1111 dollar waard, tegen 1,1009 dollar een dag eerder.

Meer uit Financieel

ABN AMRO: winkelstraat wordt leger, toch ook kansen pandeigenaren

AMSTERDAM (ANP) - De huidige economische omstandigheden leiden tot grote uitdagingen voor ondernemers in de winkelstraat. Zo werd vorige week elektronicaketen BCC failliet verklaard en eerder al kledingwinkelketens Scotch & Soda en Score. Volgens ABN Amro neemt het aantal faillissementen de komende tijd naar verwachting toe. Maar de bank denkt dat er ook kansen liggen voor vastgoedeigenaren.

2 uur geleden
ABN AMRO: winkelstraat wordt leger, toch ook kansen pandeigenaren

AMSTERDAM (ANP) - De huidige economische omstandigheden leiden tot grote uitdagingen voor ondernemers in de winkelstraat. Zo werd vorige week elektronicaketen BCC failliet verklaard en eerder al kledingwinkelketens Scotch & Soda en Score. Volgens ABN Amro neemt het aantal faillissementen de komende tijd naar verwachting toe. Maar de bank denkt dat er ook kansen liggen voor vastgoedeigenaren.

4 uur geleden
Wall Street terughoudend, beleggers wachten op nieuwe rentehints

NEW YORK (ANP) - De beurzen in New York waren maandag de gehele dag voornamelijk terughoudend, om uiteindelijk hoger te sluiten. Beleggers lijken uit te kijken naar nieuwe macro-economische rapporten die later deze week verschijnen. Daaruit wordt mogelijk duidelijk in hoeverre het beleid van de Amerikaanse centrale bank effect sorteert. Vorige week liet de Federal Reserve de rente nog ongewijzigd, al bleek uit prognoses dat de rentes mogelijk langer dan verwacht hoog zullen blijven.

5 uur geleden
Air France-KLM bestelt vijftig schonere vliegtuigen bij Airbus

TREMBLAY-EN-FRANCE (ANP) - Luchtvaartconcern Air France-KLM heeft een overeenkomst getekend voor de levering van vijftig nieuwe vliegtuigen van Airbus. Het gaat om het type A350, dat volgens KLM geldt als "het zuinigste en stilste model van zijn generatie". KLM benadrukt dat de aanschaf nog wel onder voorbehoud is van advies van de ondernemingsraad.

7 uur geleden
TenneT sluit miljardendeal voor modernisering hoogspanningsnet

ARNHEM (ANP) - Netbeheerder TenneT heeft een raamovereenkomst getekend met een totaalwaarde van 1,9 miljard euro voor de levering van compensatiespoelen en vermogenstransformatoren aan Nederland en Duitsland. De deal is gesloten met vier leveranciers, die elk ongeveer een kwart gaan leveren. De spoelen en transformatoren zijn volgens TenneT nodig voor de optimalisatie en het onderhoud van het hoogspanningsnet.

8 uur geleden
Staat nog voor minder dan de helft eigenaar van ABN AMRO

DEN HAAG (ANP) - Het aandelenbelang van de Staat in ABN AMRO is onder de 50 procent gezakt. Dat meldt minister Sigrid Kaag (Financiën) aan de Tweede Kamer. Zij kondigde in februari al aan dat het resterende belang van toen iets meer dan 56 procent geleidelijk zou worden afgebouwd tot net onder de 50 procent.

9 uur geleden
Rentevrees leidt tot rode koersen op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - De beurzen op het Damrak zijn op de eerste handelsdag van de week met verliezen geëindigd. Aanleiding lijkt de rentevrees die vorige week de kop opstak. Toen spraken drie beleidsmakers van de Amerikaanse centrale bank uit dat de rente van de Federal Reserve mogelijk verder omhoog moet om de inflatie terug te dringen.

9 uur geleden