Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Shell krijgt extra Britse energieklanten na omvallen concurrenten

Shell krijgt extra Britse energieklanten na omvallen concurrenten

DEN HAAG (ANP/BLOOMBERG) - Olie- en gasbedrijf Shell heeft bij zijn Britse energieleverancier Shell Energy weer honderdduizenden nieuwe klanten gekregen. Shell werd door de Britse toezichthouder Ofgem aangewezen om de klanten van de energiebedrijven Pure Planet, Daligas en Colorado Energy over te nemen. Die gingen failliet als gevolg van de hoge prijzen voor gas en stroom.

In totaal waren de drie bedrijven goed voor 252.000 klanten. In september wees Ofgem Shell Energy al aan om de klanten van Green Supplier, met in totaal 255.000 huishoudens, over te nemen. Daarmee is het klantenbestand van Shell in minder dan een maand met haast 60 procent gegroeid.

Shell Energy moet ook de abonnementen van de klanten overnemen, wat betekent dat de toestroom van klanten waarschijnlijk voor verliezen zorgt. Dankzij moederbedrijf Shell heeft de energieleverancier wel meer financiële armslag. De stap naar de Britse consumentenmarkt kost Shell evenwel vooralsnog alleen maar geld. Vorig jaar leed de energieleverancier vanwege tegenvallende marktomstandigheden al een verlies van 138 miljoen pond, omgerekend ruim 163 miljoen euro. Desondanks wil Shell actief blijven op de consumentenmarkt. Ook in Nederland wordt het bedrijf actief als energieleverancier.

Door de hoge energieprijzen zijn sinds begin dit jaar al meerdere Britse energiebedrijven omgevallen. In de meeste gevallen gaat het om kleinere ondernemingen die hun klanten hadden gelokt met scherpe prijzen. Door de sterke prijstoenames lukte het hen niet meer om stroom en gas in te kopen die goedkoper was dan wat hun klanten betaalden en leden ze verliezen. De Britse krant The Guardian meldt maandag dat Goto Energy failliet is gegaan. Dat is het zestiende Britse energiebedrijf van het jaar dat bankroet is.

Meer uit Financieel

Werknemers autofabriek VDL Nedcar gaan opnieuw staken

BORN (ANP) - Werknemers van de Limburgse autofabriek VDL Nedcar leggen dinsdag opnieuw het werk neer. De vakbonden hebben aangekondigd dat de fabriek voor 24 uur plat gaat. Ze vinden het bod voor een sociaal plan dat VDL heeft gedaan te laag. Binnenkort willen ze nogmaals een staking opzetten, heeft FNV-bestuurder Peter Reniers al laten weten.

33 minuten geleden
Borussia Dortmund flink onderuit op Duitse beurs na missen titel

FRANKFURT (ANP) - Borussia Dortmund heeft maandag meer dan een kwart van zijn beurswaarde verloren, nadat de voetbalclub de Duitse landstitel afgelopen weekend op het laatste moment aan zich voorbij zag gaan. De koploper wist op de laatste speeldag in eigen stadion niet te winnen van FSV Mainz: 2-2. Rivaal Bayern München versloeg FC Köln (1-2) en slaagde erin om voor de elfde maal op rij de Bundesliga te winnen.

10 uur geleden
Wall Street blijft dicht vanwege Memorial Day

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York blijven maandag gesloten vanwege de viering van Memorial Day in de Verenigde Staten. Op die dag worden gesneuvelde Amerikaanse soldaten herdacht. De handel op Wall Street zal dinsdag worden hervat.

12 uur geleden
Grootste olieconcern India wil miljarden in groene energie steken

MUMBAI (ANP/BLOOMBERG) - Het Indiase Oil and Natural Gas Corp (ONGC) wil 1 biljoen roepies (omgerekend ruim 11 miljard euro) investeren in groene energie tegen 2030. Het staatsconcern, dat voorziet in ruim de helft van de vraag naar olie en gas, wil daarmee de "inspanningen voor groene energie opvoeren", aldus ONGC-voorzitter Arun Kumar Singh.

14 uur geleden
AEX licht lager op rustige pinksterdag, Turkse beurs fors hoger

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak ging maandag licht omlaag tijdens een rustige handelssessie. Veel Nederlandse bedrijven zijn dicht vanwege Pinksteren. Daarnaast hebben beleggers in Londen en Zürich een vrije dag en houdt Wall Street ook de deuren gesloten vanwege Memorial Day in de Verenigde Staten. De Turkse beurs liet een stevige winst zien na de herverkiezing van president Recep Tayyip Erdogan, die zondag de tweede verkiezingsronde wist te winnen.

15 uur geleden
Europese Uber-rijders in actie tegen schijnzelfstandigheid

AMSTERDAM (ANP) - Chauffeurs die rijden voor de taxi-app Uber gaan verspreid over Europa dinsdag actie voeren tegen schijnzelfstandigheid. In Nederland zal dat gebeuren in Amsterdam, meldt vakbond FNV. Andere acties vinden plaats in Brussel, Genève, Londen en Parijs, waarmee chauffeurs handhaving van de overheid willen afdwingen.

17 uur geleden
Bronnen: China overweegt belastingvoordelen voor fabrikanten

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - De Chinese overheid overweegt belastingvoordelen voor bepaalde fabrikanten in China om de economie te stimuleren. Daarmee wil het land inzetten op de innovatie van technologie om zo de concurrentie met de Verenigde Staten aan te kunnen gaan. Dat melden ingewijden aan persbureau Bloomberg.

17 uur geleden