Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Shell helpt Japanse gasbedrijven met verlagen uitstoot

Shell helpt Japanse gasbedrijven met verlagen uitstoot

TOKIO (ANP) - Shell heeft overeenkomsten getekend met de grote Japanse gasleveranciers Tokyo Gas en Osaka gas om die bedrijven te helpen met het verlagen van de uitstoot van broeikasgassen. Het gaat bijvoorbeeld om het opvangen en opslaan van CO2, het gebruik van waterstof en de productie van synthetisch gas uit hernieuwbare bronnen.

Shell zegt dat die twee bedrijven langdurige klanten zijn voor vloeibaar gemaakt aardgas (lng). "We leveren al meer dan vijftig jaar lng aan Japan en zijn trots om deel te zijn van de reis die het land heeft gemaakt op energiegebied over de afgelopen jaren", aldus een verklaring van Shell. Het bedrijf stelt dat klanten centraal staan bij de plannen van Shell om in 2050 zelf klimaatneutraal te worden.

De partijen gaan ook kijken naar manieren voor het gebruik van methaangas uit duurzame bronnen. Tokyo Gas is het grootste gasbedrijf van Japan en Osaka Gas staat op de tweede plaats. Vanwege het gebrek aan fossiele brandstoffen in eigen land is Japan, de derde economie van de wereld, voor zijn gasgebruik zeer afhankelijk van de invoer vanuit het buitenland via lng-tankers.

Meer uit Financieel

Prosus bij dalers in licht lagere AEX na resultaten

AMSTERDAM (ANP) - Prosus behoorde maandag tot de dalers in de AEX-index op het Damrak. De techinvesteerder behaalde in het afgelopen boekjaar voor het eerst een winst met zijn e-commerceactiviteiten, die bestaan uit een reeks van bedrijven als iFood in Braziliƫ en PayU in India. Het Chinese internet- en gamebedrijf Tencent, waarvan Prosus grootaandeelhouder is, maakt geen deel uit van de e-commercetak van Prosus.

10 minuten geleden
Van Mulligen: gebrek arbeidskrachten grootste probleem industrie

DEN HAAG (ANP) - Het grootste probleem voor de Nederlandse industrie momenteel is een gebrek aan arbeidskrachten. "De industrie heeft niet genoeg mensen om al het werk uit te voeren. Dat is het grootste probleem, meer nog dan een gebrek aan vraag." Dat zegt hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), nu duidelijk is dat de Nederlandse economie begin dit jaar veel sterker is gekrompen dan eerder werd gedacht.

58 minuten geleden
Aandacht voor resultaten techinvesteerder Prosus op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht maandag onder meer uit naar Prosus. De techinvesteerder behaalde in het afgelopen boekjaar voor het eerst een winst met zijn e-commerceactiviteiten, die bestaan uit een reeks van bedrijven als iFood in Braziliƫ en PayU in India. Het Chinese internet- en gamebedrijf Tencent, waarvan Prosus grootaandeelhouder is, maakt geen deel uit van de e-commercetak van Prosus.

1 uur geleden
Studie: lagere winst beperkt innovatiekracht kleinere bedrijven

UTRECHT (ANP) - Ruim de helft van de kleinere bedrijven heeft vorig jaar minder winst geboekt dan een jaar eerder. Dat meldt de netwerkorganisatie voor accountants SRA op basis van onderzoek van meer dan 9000 jaarrekeningen. Door die lagere winst staat de innovatiekracht van het mkb onder druk, iets waar de organisatie zich zorgen over maakt.

1 uur geleden
Chinese staatsmedia: EU-heffingen moeten weg voor 4 juli

BEIJING (ANP/RTR) - China wil dat de forse invoerheffingen van de Europese Unie op Chinese elektrische auto's voor 4 juli komen te vervallen en dat verder wordt gepraat over een oplossing voor het conflict. Dat melden Chinese staatsmedia. Die dag zouden de extra tarieven op elektrische auto's van Chinese makelij van kracht moeten worden.

1 uur geleden
Economie krimpt sterker dan verwacht in eerste kwartaal

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse economie is in het eerste kwartaal van dit jaar sterker gekrompen dan eerder werd gedacht. Volgens een nieuw cijfer van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bedroeg de krimp 0,5 procent in vergelijking met het voorgaande kwartaal. Eerder werd een krimp van 0,1 procent gemeld door het statistiekbureau. De grotere krimp komt volgens het CBS vooral door een neerwaartse bijstelling van de uitvoer.

2 uur geleden
Werkenden strijken kleiner deel op van verdiensten bedrijven

DEN HAAG (ANP) - Werkenden hebben vorig jaar opnieuw een kleiner deel opgestreken van de verdiensten in het bedrijfsleven. Van iedere euro die bedrijven verdienden, hielden werknemers en zelfstandigen 69 cent over. Dat is een iets kleiner deel dan in het voorgaande jaar en veel minder dan in 1995, toen werkenden 81,4 cent per verdiende euro opstreken.

3 uur geleden