Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Shanghai stopt woensdag met 'onredelijke beperkingen' van handel

Shanghai stopt woensdag met 'onredelijke beperkingen' van handel

SHANGHAI (ANP/RTR) - De Chinese miljoenenstad Shanghai, waar al circa twee maanden strenge lockdowns gelden wegens corona, stopt met ingang van woensdag met "alle onredelijke beperkingen" van het economische leven. De locoburgemeester van de stad, Wu Qing, heeft dit bevestigd zonder in detail te treden. Er zijn al enige tijd wat versoepelingen afgekondigd en het is de bedoeling dat op 1 juni de meeste coronamaatregelen van de baan zullen zijn.

De recente lockdowns hebben ook grote impact op de internationale distributieketens. Door de coronaregels liepen de wachttijden in de haven, normaal de drukste containerhaven ter wereld, sterk op. Het zal volgens kenners nog maanden kunnen duren alvorens de achterstanden ingelopen zijn.

De stad en omgeving tellen 25 miljoen inwoners en in de afgelopen 24 uur werden er volgens Chinese media 122 gevallen van een coronabesmetting vastgesteld. Er zijn geen sterfgevallen gemeld die te maken zouden hebben met Covid-19. Volgens de autoriteiten is de uitbraak van het virus onder controle. China hanteert een 'zerocovidbeleid'. Dat betekent dat autoriteiten zeer strenge maatregelen kunnen opleggen, inclusief mensen die positief testen in quarantaine plaatsen in overvolle detentieoorden.

Meer uit Buitenland

Zelensky ziet strijdmakker in nieuwe Argentijnse president

BUENOS AIRES (ANP/AFP) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky hoopt dat hij met de Argentijnse ultraliberale president Javier Milei een nieuwe bondgenoot heeft in de strijd tegen Rusland. Tijdens zijn bezoek aan Buenos Aires omhelsde Zelensky Milei en zei hij "overtuigd te zijn dat de samenwerking tussen Oekraïne en Argentinië zal toenemen".

44 minuten geleden
Hamas: Israël krijgt geen gijzelaars terug zonder onderhandelen

CAÏRO (ANP/RTR/AFP) - De gewapende vleugel van Hamas heeft gezegd dat Israël geen van zijn gijzelaars zal kunnen terughalen, tenzij het gesprekken aanknoopt over het ruilen van gijzelaars tegen Palestijnse gevangenen in Israël. Anders zal geen van de gegijzelden levend de Gazastrook verlaten, aldus de Al Qassam-brigades.

3 uur geleden
Voorzitter wil op tijd klimaattop afronden: 'zou eerste ooit zijn'

DUBAI (ANP) - Als het aan de voorzitter van de klimaattop in Dubai ligt, is de COP dit jaar écht op de laatste dag afgelopen. "Dat zou de eerste ooit zijn", lacht Hilde Stroot van Oxfam Novib, die de onderhandelingen nauw in de gaten houdt. Toch zijn partijen deze top ook verrast door de vaart van de Verenigde Arabische Emiraten.

4 uur geleden
Iran beschuldigt Zweedse EU-diplomaat van samenzwering met Israël

TEHERAN/BRUSSEL (ANP/AFP) - De Iraanse justitie heeft de Zweedse EU-diplomaat Johan Floderus beschuldigd van samenzwering met en spionage voor Israël en 'het verspreiden van verderf op aarde'. Die laatste aanklacht is een ruim gedefinieerde misdaad die alles kan omvatten wat door de sjiitische staat als ongewenst wordt beschouwd en kan tot de doodstraf leiden.

5 uur geleden
President Oekraïne Zelensky bij inauguratie ambtgenoot Argentinië

BUENOS AIRES (ANP) - Onder de hoge gasten bij de inauguratie van de nieuwe Argentijnse president Javier Milei is ook de Oekraïense leider Volodymyr Zelensky. Argentijnse media melden dat de komst van Zelensky door de Oekraïense ambassade in Buenos Aires is bevestigd. Het is het eerste bezoek van Zelensky aan een Latijns-Amerikaans land sinds de Russische inval in februari 2022. Hij heeft onderweg een tussenlanding gemaakt in Kaapverdië.

6 uur geleden
Nobelprijs uitgereikt aan kinderen opgesloten Iraanse winnares

OSLO/TEHERAN (ANP/RTR) - De Nobelprijs voor de Vrede is uitgereikt aan de twee kinderen van de in Iran opgesloten winnares Narges Mohammadi. De Iraanse mensenrechtenactiviste zelf was een dag voor de ceremonie in de Noorse hoofdstad Oslo in een driedaagse hongerstaking gegaan.

6 uur geleden
Volgende klimaattop vrijwel zeker in Azerbeidzjan

DUBAI (ANP/RTR) - De volgende, 29e klimaattop (COP29) is vrijwel zeker in Azerbeidzjan. Op de huidige COP28 in Dubai is een conceptvoorstel gepubliceerd om de grootscheepse conferentie van de Verenigde Naties komend jaar in het land te houden op de grens van Europa en Azië.

8 uur geleden