Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Shanghai kondigt heropening winkels en terugkeer naar werk aan

Shanghai kondigt heropening winkels en terugkeer naar werk aan

SHANGHAI (ANP) - De versoepeling van de lockdown in de Chinese stad Shanghai op 1 juni wordt nog verder uitgebreid dan maandag in eerste instantie werd aangekondigd. Winkelcentra en overige winkels mogen weer open en inwoners van gebieden met de status "laag risico" mogen weer naar hun werk, melden de lokale autoriteiten dinsdag. Ook wordt het aantal binnenlandse vluchten naar de stad uitgebreid, meldt plaatsvervangend burgemeester Zong Ming van de stad.

In openbare ruimtes geldt nog wel een maximale capaciteit van 75 procent. Ook moet bij binnenkomst een negatieve PCR-test worden getoond die maximaal 72 uur oud is.

Shanghai maakte maandag bekend dat de lockdown tegen het coronavirus vanaf woensdag wordt opgeheven. Het was al bekend dat mensen vanaf dan weer zonder geldige reden hun huis mogen verlaten en dat het openbaar vervoer wordt opgestart. Daar komen nu dus nog enkele versoepelingen bij.

De stad zit sinds 1 april in een strenge lockdown om het coronavirus te bestrijden. Mensen mochten hun huis niet uit, wat leidde tot voedseltekorten voor veel inwoners van Shanghai. Na een aantal weken werden de regels wel versoepeld. Sindsdien golden de strengste regels alleen nog voor wijken waar recentelijk besmettingen waren vastgesteld.

Meer uit Buitenland

Steeds meer Democraten vragen beschuldigde Menendez op te stappen

WASHINGTON (ANP) - Een groeiend aantal Democraten heeft hun partijgenoot Robert Menendez opgeroepen om af te treden als senator. Hij wordt verdacht van omkoping, maar ontkent iets verkeerd gedaan te hebben en wil door in de Amerikaanse Senaat. Dat vinden steeds meer partijgenoten volgens The Washington Post een slecht idee.

2 uur geleden
Armeense premier: etnische zuivering Nagorno-Karabach al begonnen

STEPANAKERT (ANP/BLOOMBERG/RTR) - De Armeense premier Nikol Pashinyan zegt dat de "etnische zuivering" waar veel mensen in Nagorno-Karabach voor vrezen al aan de gang is. Er zijn inmiddels al meer dan 28.000 "gedwongen ontheemden" naar Armenië gevlucht uit de betwiste enclave sinds Azerbeidzjan daar de controle lijkt te hebben overgenomen. Dat is al bijna een kwart van de totale geschatte bevolking.

4 uur geleden
Noord-Korea spreekt bij VN over dreigende kernoorlog

NEW YORK (ANP/RTR/AFP) - Volgens Noord-Korea staat het Koreaanse schiereiland op de "rand van een nucleaire oorlog". De Noord-Koreaanse ambassadeur in New York zei bij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties dat de militaire situatie dit jaar steeds dreigender is geworden en legt de schuld daarvoor bij de Verenigde Staten.

4 uur geleden
Amerikaanse bank schikt Epstein-zaak voor tientallen miljoenen

NEW YORK (ANP) - JPMorgan Chase schikt een rechtszaak over oud-klant Jeffrey Epstein voor 75 miljoen dollar (70 miljoen euro). De Amerikaanse Maagdeneilanden hadden de rechtszaak aangespannen tegen de grote bank. Die kreeg het verwijt jarenlang uit financiële overwegingen zorgelijke signalen te hebben genegeerd over de praktijken van de steenrijke zedendelinquent.

5 uur geleden
British Museum vraagt hulp publiek bij zoektocht gestolen stukken

LONDEN (ANP/AFP) - The British Museum schakelt de hulp van het Britse publiek in bij het terugvinden van een groot aantal gestolen items. Het museum lanceerde dinsdag een website waar beschrijvingen staan van de vermiste items en foto's van stukken die nog wel in de collectie aanwezig zijn en lijken op de verdwenen kostbaarheden. In augustus maakte de Londense trekpleister bekend dat er zo'n 2000 stukken waren verdwenen door diefstallen van een medewerker.

5 uur geleden
Russische rechtbank verwerpt hoger beroep Kremlincriticus Navalni

MOSKOU (ANP/RTR/AFP) - De Russische oppositieleider Aleksej Navalni heeft zijn hoger beroep verloren tegen een veroordeling voor extremisme. Hij kreeg daar eerder negentien jaar cel voor opgelegd. Journalisten waren ondanks protesten van Navalni en zijn advocaten niet welkom tijdens het grootste deel van de beroepszaak. Ze mochten alleen de uitspraak bijwonen.

6 uur geleden
Haim Katz eerste Israëlische minister die Saudi-Arabië bezoekt

RIYAD (ANP/RTR) - Toerismeminister Haim Katz is met zijn bezoek aan een toerismetop van de Verenigde Naties in Riyad de eerste Israëlische minister die Saudi-Arabië bezoekt. Het is een nieuwe stap in de normalisering van de diplomatieke relaties tussen Israël en Saudi-Arabië. Katz zal twee dagen verblijven in de Saudische hoofdstad.

7 uur geleden