Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sevilla-coach Alonso onder grote druk in aanloop naar duel met PSV

Sevilla-coach Alonso onder grote druk in aanloop naar duel met PSV

SEVILLA (ANP) - Trainer Diego Alonso staat onder grote druk bij Sevilla. De Uruguayaan kreeg een dag voor de ontmoeting met PSV in de groepsfase van de Champions League, in een afgeladen perszaal op het trainingscomplex, bijna alleen maar vragen over zijn toekomst.

"Ik sta onder maximale druk, mijn spelers ook", aldus Alonso, die pas sinds halverwege oktober hoofdtrainer is van Sevilla. Sindsdien won de club alleen een wedstrijd in het bekertoernooi. In de competitie en de Champions League lukte dat nog niet. Na de nederlaag van zondag bij Real Sociedad (2-1) stonden boze fans de selectie op de luchthaven op te wachten.

"Natuurlijk is er kritiek, daar moeten we mee omgaan. Ik voel dat de spelers mij vertrouwen", vervolgde Alonso, die bij Sevilla José Luis Mendilibar opvolgde. Mendilibar zat begin oktober nog op de bank toen Sevilla in Eindhoven met 2-2 gelijkspeelde tegen PSV. "Het woord finale is de voorbije weken al een aantal keren gevallen. Nu is het weer een finale. Voor iedereen, voor mij, de spelers en de fans. Het is erop of eronder. De resultaten doen pijn, dit had ik ook niet verwacht toen ik hier begon. Als we van PSV willen winnen, zullen we de beste versie van onszelf moeten laten zien."

Stijgende lijn

Sevilla pakte in de groepsfase van de Champions League tot dusverre 2 punten. Naast het uitduel met PSV gebeurde dat in de thuiswedstrijd tegen RC Lens (1-1). Arsenal was twee keer te sterk voor Sevilla.

Alonso reageerde vrij fel toen een journalist hem confronteerde met zijn woorden van zondag, toen hij na de wedstrijd tegen Sociedad zei dat het de beste wedstrijd tot dusverre onder zijn leiding was. "Dat wil ik nuanceren. Ik heb niet gezegd de beste wedstrijd, maar een van de beste wedstrijden. We hebben maar weinig kansen weggegeven. Aanvallend moet het wel beter. Er is duidelijk een stijgende lijn zichtbaar bij ons. Daarom moeten we ook doorgaan op de ingeslagen weg. Uiteindelijk zullen we de vruchten plukken. We weten alleen niet of dat op de korte of lange termijn is."

Heel even ging het ook nog over PSV, dat zich bij winst op Sevilla al kan plaatsen voor de achtste finales. Arsenal moet dan tegelijkertijd RC Lens verslaan. "PSV is bezig aan een sterk seizoen en speelt met zelfvertrouwen. Het zal op details aankomen. We hebben hier allemaal de ambitie om het beter te doen, ook wij willen naar de volgende ronde."

Meer uit Voetbal

Club Brugge begint competitie met gelijkspel tegen KV Mechelen

BRUGGE (ANP) - De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Belgische voetbalcompetitie is in een gelijkspel geëindigd. Regerend landskampioen Club Brugge en KV Mechelen scoorden ieder een keer: 1-1.

5 uur geleden
Ten Hag voegt Zweed Georgson toe aan technische staf

MANCHESTER (ANP) - Trainer Erik ten Hag heeft de Zweed Andreas Georgson toegevoegd aan zijn technische staf bij Manchester United. De 42-jarige Scandinaviër is gespecialiseerd in spelhervattingen.

5 uur geleden
Spits Lammers tekent voor drie seizoenen bij FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft Sam Lammers aan de selectie toegevoegd. De 27-jarige spits wordt overgenomen van het Schotse Rangers FC en tekende voor drie jaar bij de club uit Enschede.

7 uur geleden
Noodlijdend Vitesse voert druk op licentiecommissie KNVB op

ARNHEM (ANP) - Vitesse doet een dringend beroep op de onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken van de KNVB om de beoogde overname door ondernemer Guus Franke goed te keuren. Daarmee zou het verkrijgen van een proflicentie dichterbij komen.

7 uur geleden
Feyenoord laat middenvelder Hartjes naar Excelsior gaan

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord laat Lennard Hartjes definitief vertrekken naar het gedegradeerde Excelsior. De stadgenoot legde de 21-jarige middenvelder voor drie seizoenen vast. Afgelopen seizoen verhuurde Feyenoord Hartjes al aan Excelsior.

9 uur geleden
Dieperink op Spelen videoscheidsrechter bij Argentinië - Irak

LYON (ANP) - Rob Dieperink is door wereldvoetbalbond FIFA aangesteld als videoscheidsrechter bij het olympische duel tussen Argentinië en Irak in het mannentoernooi. Dat meldt de KNVB. De wedstrijd wordt zaterdag gespeeld in Lyon en begint om 15.00 uur.

10 uur geleden
Koopmeiners en De Roon in selectie Atalanta voor oefenduel met AZ

BERGAMO (ANP) - Trainer Gian Piero Gasperini van Atalanta heeft Oranje-internationals Teun Koopmeiners en Marten de Roon opgenomen in zijn selectie voor de oefenwedstrijd van zaterdag tegen AZ in Alkmaar. De middenvelders misten het EK in Duitsland door blessures.

12 uur geleden