Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Serena Williams lijkt binnen weken afscheid te nemen van tennis

Serena Williams lijkt binnen weken afscheid te nemen van tennis

TORONTO (ANP) - Tennisster Serena Williams lijkt zich op te maken voor haar afscheid als tennisster. "Ik heb nooit van het woord pensioen gehouden. Ik wil jullie vertellen dat ik evolueer, weg van tennis, naar andere dingen die belangrijk voor me zijn. Ik ga genieten van de komende weken", liet de 40-jarige Amerikaanse optekenen door Vogue. Eind deze maand begint de US Open.

Williams won in haar carrière 23 grandslamtitels. Maandag won ze haar eerste wedstrijd in ruim een jaar tijd. De tennisster kwam vanwege een blessure lange tijd niet in actie.

"Er komt een tijd in het leven dat we moeten besluiten om een andere richting in te slaan," zei Williams in een post op Instagram. "Het tijdstip is altijd moeilijk als je zoveel van iets houdt. En wat hou ik van tennis. Maar nu is het aftellen begonnen. Ik moet me focussen op het moederschap, mijn spirituele doelen en eindelijk een andere Serena ontdekken." Ze wil ook meer tijd besteden aan haar organisatie Serena Ventures, waarmee ze kansarmen in de samenleving steunt.

Gezin

Williams werd in 2017 moeder van een dochter en wil haar gezin uitbreiden. "Maar ik wil zeker niet opnieuw zwanger zijn als professioneel sporter. Ik vind het oneerlijk. Als ik een man was, zou ik blijven spelen en winnen terwijl mijn vrouw het fysieke werk doet van het uitbreiden van ons gezin. Misschien zou ik dan meer als Tom Brady zijn." Die succesvolle American footballspeler is op zijn 45e nog altijd actief.

Williams doet nu in Toronto mee aan een WTA-toernooi ter voorbereiding op de US Open, het toernooi dat ze in 1999 voor het eerst op haar naam schreef. Ze won in 2017 op de Australian Open voor het laatst een grandslamtoernooi. De Australische Margaret Court is met 24 grandslamtitels recordhouder.

Record

"Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik dat record niet wil", aldus Williams. "Maar ik denk er niet elke dag aan. Als ik in een grandslamfinale sta, dan denk ik aan dat record. Misschien heb ik er wel te veel aan gedacht en heeft dat me niet geholpen."

Williams won ook veertien grandslamtitels in het dubbelspel met haar oudere zus Venus. Op de Olympische Spelen won ze vier keer goud, drie keer in het dubbelspel en een keer in het enkelspel (2012).

Meer uit Sport

Halve marathon Beijing ontneemt winnaars medaille om valsspelen

BEIJING (ANP) - De atleten die zondag bij de halve marathon van Beijing op het erepodium eindigden, moeten hun medailles inleveren. De organisatie besloot daartoe nadat ze hadden geconcludeerd dat twee lopers uit Kenia en een uit Ethiopië de Chinees He Jie opzettelijk lieten winnen. Het viertal is uit de uitslag geschrapt.

3 uur geleden
Verstappen vierde in natte kwalificatie voor sprintrace in China

SHANGHAI (ANP) - Max Verstappen start zaterdag in de eerste sprintrace van het seizoen in de Formule 1 vanaf de tweede startrij. Op het circuit in Shanghai kwam de regerend wereldkampioen van Red Bull in de kwalificatie in de regen tot de vierde tijd.

3 uur geleden
Darter Van Gerwen zet knop om na vroege uitschakeling in Ahoy

ROTTERDAM (ANP) - Michael van Gerwen strandde bij de Premier League in Ahoy in Rotterdam al in de kwartfinales. De 34-jarige Brabander reageerde later via X op zijn vroege uitschakeling en bedankte het publiek. Hij richt zich nu op het volgende toernooi, de European Darts Grand Prix in het Duitse Sindelfingen.

5 uur geleden
Verstappen derde bij enige vrije training Grote Prijs van China

SHANGHAI (ANP/RTR/DPA) - Max Verstappen is bij de enige vrije training van de Grote Prijs van China als derde geëindigd. De drievoudig wereldkampioen in de Formule 1, die nog wacht op zijn eerste zege op het Shanghai International Circuit, zag de Canadees Lance Stroll in zijn Aston Martin de beste tijd noteren. Achter hem volgde de Australiër Oscar Piastri van McLaren.

6 uur geleden
Darter Aspinall opnieuw de beste in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Darter Nathan Aspinall heeft net als vorig jaar de Premier League-avond in Rotterdam gewonnen. De nummer 4 van de wereld versloeg in Ahoy in de finale Michael Smith, de mondiale nummer 3, met 6-4. De Engelsman benutte zijn vijfde matchdart.

13 uur geleden
Van de Zandschulp verliest in München en valt uit top 100

MÜNCHEN (ANP) - Botic van de Zandschulp is in de tweede ronde van het ATP-toernooi van München uitgeschakeld. Hij verloor met 7-6 (0) 6-4 van de Duitser Jan-Lennard Struff. Door de nederlaag valt Van de Zandschulp uit de top 100 van de wereldranglijst.

18 uur geleden
Tennisser Griekspoor verliest eerste wedstrijd in Boekarest

BOEKAREST (ANP) - Tennisser Tallon Griekspoor heeft zijn eerste wedstrijd op het ATP-toernooi van Boekarest verloren. De als tweede geplaatste Nederlander moest in de Roemeense hoofdstad zijn meerdere erkennen in de Hongaar Marton Fucsovics. Het werd 7-5 6-1 voor de nummer 82 van de wereld. Griekspoor had als geplaatste speler in de eerste ronde een bye.

19 uur geleden