Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Senioren geven ruim 1 miljoen voor cultuursector

Senioren geven ruim 1 miljoen voor cultuursector

AMSTERDAM/BUSSUM (ANP) - De oproep van een aantal senioren aan andere ouderen om vakantiegeld (deels) te doneren aan de door de coronamaatregelen getroffen kunstwereld, heeft ruim 1 miljoen euro opgeleverd. Meer dan 4500 AOW’ers hebben tussen 20 mei en 20 juni geld overgemaakt naar het initiatief.

Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft laten weten dat zij het bedrag verdubbelt. Daarmee is er in totaal meer dan 2 miljoen euro beschikbaar voor de culturele sector.

Corine en Hein Muller, die samen met een groep van meer dan tachtig AOW’ers, het initiatief namen om op deze manier de culturele sector te steunen, zijn trots op het binnengehaalde bedrag: "Dat hadden we niet durven dromen toen we hieraan begonnen."

Ambassadeur

Acteur Gijs Scholten van Aschat was als ambassadeur betrokken bij de actie. "Deze opbrengst is een enorme opsteker. Dat een deel van ons publiek zelf in actie is gekomen, is hartverwarmend voor iedereen in de culturele sector. Deze actie is nu weliswaar afgelopen maar geven aan cultuur kan natuurlijk altijd. Het Prins Bernhard Cultuurfonds zorgt dat het op de goede plek terechtkomt."

De opbrengst wordt als volgt verdeeld: beeldende kunst 22 procent, muziek en opera 40 procent, theater, dans en film 38 procent. Donateurs konden zelf een voorkeur voor het werkterrein aangeven.

Meer uit Binnenland

Burgemeester Halsema wil dat clubs en KNVB maatregelen treffen

AMSTERDAM (ANP) - Het is hoog tijd dat de KNVB en voetbalclubs maatregelen treffen. Dat vindt de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema. Ze reageert zondagavond laat op de ongeregeldheden bij de Johan Cruijff ArenA.

1 uur geleden
Politievakbond ACP: tijd dat clubs en KNVB hard optreden

DEN HAAG (ANP) - Politiebonden ACP en de Nederlandse Politiebond (NPB) roepen op tot maatregelen na de ongeregeldheden zondag bij de Johan Cruijff ArenA. Na de gestaakte wedstrijd Ajax - Feyenoord werden vernielingen aangericht bij de hoofdingang van het stadion en voerde de ME charges uit.

5 uur geleden
Drie aanhoudingen na gestaakte wedstrijd Ajax - Feyenoord

AMSTERDAM (ANP) - Tijdens de ongeregeldheden bij de Johan Cruijff ArenA zondagmiddag na de gestaakte voetbalklassieker Ajax - Feyenoord zijn drie mensen aangehouden. De politie zegt meer aanhoudingen niet uit te sluiten.

5 uur geleden
Politie: orde is hersteld rond Johan Cruijff ArenA

AMSTERDAM (ANP) - Na de gestaakte voetbalklassieker Ajax - Feyenoord zondagmiddag zijn ongeregeldheden uitgebroken en zijn aanhangers van Ajax de hoofdingang van de Johan Cruijff ArenA binnengedrongen. De politie meldt dat inmiddels "de orde is hersteld".

6 uur geleden
Politie zet traangas in bij ongeregeldheden rond ArenA

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft zondag traangas gebruikt om supporters die zich rond de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam hebben verzameld uiteen te drijven. Na de gestaakte wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord verzamelden aanhangers van Ajax zich bij de hoofdingang. Ze riepen leuzen aan het adres van het bestuur en eisten het vertrek van technisch directeur Sven Mislintat, meldt een ANP-verslaggever ter plaatse.

8 uur geleden
ME grijpt in buiten ArenA na gestaakte wedstrijd Ajax - Feyenoord

AMSTERDAM (ANP) - Nadat de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord definitief werd gestaakt, heeft de Mobiele Eenheid zondagmiddag ingegrepen. Buiten de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam hadden teleurgestelde supporters zich verzameld bij de hoofdingang. Ze riepen onder meer leuzen als "Kankerbestuur" en "Wij willen Ajax zien". Ook werd om het vertrek van technisch directeur Sven Mislintat gevraagd.

8 uur geleden
Man (73) en vrouw (71) in Amsterdam zwaargewond door mishandeling

AMSTERDAM (ANP) - Een 73-jarige man en een 71-jarige vrouw uit Amsterdam zijn zaterdagavond zwaargewond op straat gevonden. Een 44-jarige buurman is opgepakt en wordt ervan verdacht het stel zwaar te hebben mishandeld in de Geertruida van Lierstraat in Amsterdam Nieuw-West. Ook wordt hij verdacht van poging tot doodslag.

10 uur geleden