Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Senator Texas reisde ondanks coronaregels naar het buitenland'

'Senator Texas reisde ondanks coronaregels naar het buitenland'

AUSTIN (ANP) - De Texaanse senator Ted Cruz is donderdag verder onder vuur gekomen. Cruz kreeg woensdag al forse kritiek, toen bekend werd dat hij op een vakantietripje was naar het Mexicaanse Cancún, terwijl in zijn thuisstaat Texas de noodtoestand is afgekondigd vanwege winterstormen. Een dag later keerde hij na een storm van kritiek weer terug naar de VS. Volgens de Washington Post is dit niet de eerste keer dat Cruz afgelopen jaar een vakantie slecht plande; afgelopen zomer zou Cruz een niet-noodzakelijk reis hebben gemaakt naar Jamaica, wat in strijd was met de landelijke coronaregels.

Cruz zou tijdens de nationale feestdag op 4 juli zijn afgereisd naar Jamaica om een oude studievriend te bezoeken, vertellen bronnen aan de Washington Post. Destijds raadde de gezondheidsdienst CDC al het niet-essentiële vliegverkeer af, om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook moeten terugkerende reizigers bij thuiskomst een coronatest doen en zeven dagen in quarantaine. Het is onbekend of Cruz dat gedaan heeft.

Ook bij zijn terugkeer uit Mexico donderdag is het onbekend of Cruz in quarantaine gaat. De landelijke Amerikaanse overheid heeft noodhulp naar de staat Texas gestuurd, die zwaar is getroffen door winterweer. Miljoenen huishoudens kwamen zonder stroom te zitten en ook ziekenhuizen kampen met problemen als lage waterdruk en stroomstoringen.

Meer uit Buitenland

Israëlische leger nu ook met grondtroepen actief in heel Gaza

TEL AVIV/GAZA-STAD (ANP/AFP) - Het Israëlische leger (IDF) is zondag met grondtroepen opgerukt naar het zuiden van de Gazastrook. Dat betekent dat de IDF nu grondaanvallen uitvoert in de gehele Gazastrook, bevestigt legerwoordvoerder Daniel Hagari. Israël voert al langer grootschalige luchtaanvallen uit op doelen in het zuiden van Gaza.

1 uur geleden
Verdachte die in Parijs toerist doodstak zwoer trouw aan IS

PARIJS (ANP/AFP/RTR) - Een 26-jarige man die verdacht wordt van het doden van een Duitse toerist en het verwonden van twee anderen, onder wie een Brit, vlak bij de Eiffeltoren in Parijs op zaterdagavond, heeft trouw gezworen aan de Islamitische Staat (IS). Hij deed dit in een video die op sociale media te zien is, zei aanklager Jean-François Ricard zondag.

2 uur geleden
IS eist dodelijke bomaanslag tijdens mis op Filipijnen op

MARAWI (ANP/AFP) - Islamitische Staat (IS) heeft de bomaanslag opgeëist op de Filipijnen waarbij zondag vier mensen om het leven kwamen. "Soldaten van het Kalifaat brachten een bom tot ontploffing op een grote bijeenkomst van christenen in de stad Marawi", schreef de groep op Telegram.

2 uur geleden
Drie familieleden aangehouden van verdachte mesaanval Parijs

PARIJS (ANP) - Drie familieleden van de vermoedelijke dader die zaterdag een toerist doodstak in Parijs zijn opgepakt, meldt de Franse zender BFMTV. De Franse politie heeft gemeld onderzoek te doen naar een "terroristisch complot" rond de aanval. De aanvaller verwondde twee anderen met een hamer.

5 uur geleden
Doden en gewonden bij steekpartij in New York

NEW YORK (ANP/RTR) - Bij een steekpartij in Queens, het grootste stadsdeel van New York, zijn vier mensen gedood, onder wie twee kinderen. Dat meldt de politie. Ook vielen er drie gewonden, onder wie twee politieagenten.

5 uur geleden
Gaza: Israël valt opzettelijk medische voorzieningen aan

GAZA-STAD (ANP) - Israël zou "opzettelijk de resterende medische voorzieningen in het noorden" aanvallen, zei een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid in Gaza zondag tegen Al Jazeera. Daardoor worden burgers "gedwongen naar het zuiden te verhuizen", aldus de woordvoerder, volgens wie tot nu slechts 403 patiënten Gaza hebben mogen verlaten voor behandeling.

5 uur geleden
Gezondheidsministerie Gaza: meer dan 15.500 doden

GAZA-STAD (ANP/AFP) - Het Palestijnse gezondheidsministerie in Gaza meldt dat er sinds het uitbreken van de oorlog tussen Hamas en Israël op 7 oktober al 15.523 Palestijnen zijn omgekomen bij Israëlische aanvallen. Meer dan 41.000 Palestijnen raakten gewond.

6 uur geleden